Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Komárom - a vita
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Választások >> 2006: Á–nkormányzati választások
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hawkeye

PostPosted: Mon Jan 15, 2007 11:57 am    Post subject: Reply with quote

Barak László wrote:
KOMMENTÁR
Az MKP favágói

Nem biztos, hogy hálás cselekmény, ám alkalomadtán talán mégis bele lehet pofázni akár egy párt belügyeibe is. Főként, ha annak vezetői maguk alatt vágják a fát. Egy politikai párt tagjai különben is általában a szélesebb körű népességet érintő hatalomgyakorlásra szövetkeznek. Hacsak nem önsors-rontásra vagy valami öncélú álmodozásra, uramobocsá! fétisimádatra. Mármost, itt van a Magyar Koalíció Pártja elitjének az a nevetséges dilemmája, hogy mit is kezdjenek Országos Tanácsuk azon verdiktjével, amely szerint egy-egy párttag csupán kétféle választott(!) közjogi tisztséget tölthet be. Mondjuk, lehet az illető parlamenti képviselő meg polgármester… Ehhez ellenben már nem gründolhat egy megyei képviselői posztot is. Vajon miért? Ne hogy már baj legyen… A szóban forgó verdiktet megideologizáló szöveg szerint egyébként az effektív munkabírással lenne baj. Van ebben valami, csakhogy nem az igazi. Mert mi van, ha valamely „harmadik” tisztségbe például nem a párt színeiben választatik meg a delikvens…? Mint például, Bastrnák Tibor... Õ ugye, anno a megyei választásokon szerzett egy képviselői mandátumot. Ehhez aztán két év múlva egy szignifikáns szavazatmennyiséggel kiérdemelt parlamenti képviselői mandátum került. Tegyük hozzá, Komárom város megválasztott polgármestereként lett belőle újra parlamenti képviselő is. Talán innét lenne eredeztethető a három funkcióval szembeni fóbia az MKP-ban, s vélhetően épp ezért született az OT vonatkozó döntése…? Hiszen már ekkor világos volt, hogy közeleg a 2006-os polgármesteri választások időpontja. Miért ne akadt volna hát még valaki az MKP komáromi városi szervezetében is – sajna egy szimpla lúzer –, aki polgármesteri székre vágyik? Mivel azonban ennek az illetőnek a jelölése emberileg, politikailag és megválasztásának valós esélye tekintetében is komolyan kifogásolható volt, Bastrnák 2006-ban függetlenként kényszerült indulni a posztért. Ha nem akarta tálcán szervírozni „a várost” a jelenlegi kormánykoalíció pártkatonáinak és néhány hataloméhes konjunktúralovagnak...! A polgármesteri választás végül őt igazolta, hiszen többek között, saját „elvtársai” masszív ellenkampánya ellenére, hajszállal ugyan, de újra polgármesterré választották őt a komáromiak. Egy Anton Marek nevű emberrel szemben, mégpedig éppen hogy csak. Míg a „hivatalos” MKP-jelölt, amint az várható volt, vastagon a vert mezőnyben ragadt. No és, akkor most mi van, kérdezheti a naiv kívülálló. Természetesen semmi... Legkevésbé olyasminek nem kellene lennie, hogy Bastrnákot most csak azért akarják lemondásra kényszeríteni valamelyik funkciójáról, mert egy tulajdonképpen kizárólag propagandacélból, pozícióféltésből, vagyis irigykedésből kierőszakolt párthatározat ilyesmit diktál. Nem beszélve arról, hogy megyei képviselői posztjáról történő lemondása esetén ugyanaz az Anton Marek kerülne a helyére, aki a szlovák nacionalisták által is támogatott jelöltként akar(t) polgármesterkedni Komáromban! Vagyis Nyitrán tovább gyengülnének az MKP megyegyűlési pozíciói. Parlamenti mandátumának feladását pedig azért lenne ostobaság erőltetni, mert ő – egyéb MKP-s favágókhoz képest – korántsem holmi rest és néma leventeként bitorolja azt… Nyilvánvaló tehát, hogy bölcsebbek lennének az MKP illetékesei, ha hallgatnának e műbalhé ügyében is. Hiszen tulajdonképpen egy maguk kreálta, tökfölöslegesen moralizáló, vegytisztán demagóg határozat csapdájában vergődnek. Bár valóban majdnem belügynek tekinthető, hogy egyes pártmitugrászok maguk alatt, vagy éppen egymás alatt vágják-e a fát...

http://www.ujszo.com/clanok.asp?vyd=20070115&cl=177809
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hawkeye

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Uj Szo wrote:
REAKCIÁ“
A politikai felelősség kérdése

Az Ášj Szó január 15-i illetve január 16-i számában jelentek meg Barak László „Az MKP favágói“ és Bugár Béla „A határozatok mindenkire érvényesek“ című írásai, melyekben az én személyemmel példálózva tárgyalták az MKP Országos Tanácsának egy határozatát. Alapjában véve örülnöm kéne, hogy egy neves publicista és az MKP általam mélyen tisztelt elnöke az én nevemet használva vitatkozik egymással, de ebben az ügyben az érintettség miatt engem is megillet a szólás joga.

Nem igazán értem, hogy miért is gerjesztettem ilyen vitát, hiszen annak idején az országos tanács határozatának ismeretében jeleztem, hogy polgármesterré választásom esetén a megyei képviselői mandátumomról fogok lemondani. Tettem ezt most annak ellenére, hogy a polgármester-választás ügyében még várni kell az alkotmánybíróság döntésére – s ez (ismerve a jelenlegi politikai közeget) bizonyos veszélyeket is rejt magában.

Amikor a megyei ill. parlamenti választásokon elindultam, természetesen még nem tudhattam, hogy milyen helyzet alakul ki az önkormányzati választások előtt Komáromban. Akkor jeleztem az MKP városi vezetésének, hogy a polgármesteri széket szívesen átengedem az MKP széles konszenzus alapján kijelölt és megválasztott jelöltjének. Sajnos, ilyen jelöltet az MKP nem tudott állítani, így fennállt annak a veszélye, hogy Komáromnak esetleg nem magyar, és nem MKP-s polgármestere lesz. Az adott helyzettel járó politikai felelősség lépéskényszerbe hozott, melynek eredményeként eldöntöttem: újra indulok a polgármesteri székért. Ezen tények tükrében igazságtalannak érzem, hogy a történtekkel kapcsolatban csak a funkcióhalmozás jut megemlítésre, ugyanakkor senki nem beszél a tisztségek keretében elvégzett munkáról vagy a kialakult lépéskényszerben felvállalt politikai felelősségről!!! Ášgy gondolom, hogy az embereket nem tisztségeik száma, pénztárcájuk vastagsága vagy bőrük színe szerint kell megítélni, hanem aszerint, mit tesznek le a közösség asztalára. Ennek így kéne lennie az MKP-n belül és azon kívül is. Az elmúlt négy évben (amikor Nyitra megyét a közvélemény részéről eléggé sok kritika érte) megyei képviselőként a magam józan belátása szerint próbáltam meg a lehető legjobbat tenni úgy, hogy közben ne forduljak szembe a megyei MKP által képviselt irányvonallal. Ennek ellenére a szavazásokat visszanézve bárki megbizonyosodhat arról, hogy nem mindig értettem egyet az MKP-s képviselők többségével. Valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a megyei választásokon újabb négyéves megbízatást kaptam a választóktól. Bár az országos választásokon az MKP csak a jelöltlista 18. helyére helyezett, a szavazók preferenciaszavazatainak köszönhetően végül is a 7. helyen kerültem a parlamentbe. A 2006. decemberében tartott helyhatósági választások alkalmával Komárom lakosai úgy választottak ismét polgármesterré, hogy ismerték munkámat, illetve tisztségeim számát. Tették ezt olyankor, amikor nemcsak a párton kívül hanem az MKP-n belül is akadtak rágalmazók és ellendrukkerek, akik sok mindent megpróbáltak újraválasztásom megakadályozása érdekében.

Véleményem szerint a politikának az emberek bizalmáról, a választók szolgálatáról kell szólnia. Az embereket (még a politikusokat is) pedig aszerint kell megítélni, hogy milyen munkát végeznek, mit tesznek le az asztalra. A tisztségekkel együtt illik szólni arról a munkáról is, amivel ezek a tisztségek járnak, hiszen a politikában nem a pártoknak, hanem az őket alkotó embereknek, egyéniségeknek kell dominálniuk, az általuk elvégzett feladatoknak, a rájuk háruló felelősségnek. Ezzel szorosan összefügg az az egyéni feladat, hogy a felvidéki magyarság érdekében keményen álljunk ki a számunkra fontos, időtálló értékek védelme érdekében. Csak így érdemeljük ki választóink ismételt bizalmát és megbecsülését.

MUDr. Bastrnák Tibor, Komárom polgármestere

A szerkesztőség ezzel az ügyben folytatott levelezést lezártnak tekinti

http://www.ujszo.sk/clanok.asp?vyd=20070118&cl=178090
csirke

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 1:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ez az írás a Bastitól tipikus porhintés. Õ a jó, a tökéletes, a magyarság, a köz érdekében tevékenykedő embernek próbálja beállítani magát. Ez - sajnos - a legtöbb esetben sikerül is neki, mert a választópolgárok nem ismerik az érem másik oldalát. Honnan is ismerhetnék, hiszen nincs olyan információs csatorna, ami kellően széles réteghez juttatná el a "másik fél" véleményét. A teljesség igénye nélkül pár apróság:
1. Basti már a megyei választások előtt tisztában volt az OT állásfoglalásával. Tudta, hogy NEM tarthatja meg 3 funkcióját, ő mégis indult mind megyei-, mind parlamenti képviselőnek és még polgármesternek is. Most nagylelkűen lemond a megyei képviselőségről, holott ezzel gyengíti az MKP megyei frakcióját és azt a bizottságot is, amelyben tagként részt vett. A megyei választások előtt Basti a járási konferencia által legitimen megválasztott jelölteket - Szabó Olgát és Bölcs Józsefet - a megyei elnökséggel szavazás nélkül levetette a listáról, és csicskásait - Sárközit és Fehér Csabát - tetette rá a listára. Hangsúlyozom mindezt BIZONYÁTHATÁ“AN alapszabály-ellenesen. Mindezt Duray Miklós könyvében bárki elolvashatja.
2. Az első megyei választások után Nyitra megyében - mint azt mindenki tudja - magyar többség alakult ki. Ezt a helyzetet a az MKP helyi "prominensei" - élükön Fehér Miklóssal és a Bastikkal - arra használták fel, hogy amit csak lehet szétlopjanak. 2 ember volt, aki következetesen szembeszegült velük - a fent már említett 2 képviselő - ezért kellett bármi áron megszabadulni tőlük. Pár, az MKP által elkövetett gaztett: NISAK - több 10 milliót herdálatak el a semmire.
a komáromi kórházat csontra szétlopták - Bastié pl. a bejárat
melletti gyógyszertár
szemkórház és a poliklinika épületét is el akarták áron alul adni, az szerencsére nem jött össze
a szociális otthonokat át akarták játszani a "sógorok" kezére -
ez sem jött össze.
különféle felügyelőbizottsági tagságokat leosztotta egymás
között 72!!!! hónapos felmondási idővel

MINDEZEKET A BASTI IS MEGSZAVAZTA!!!!!!!!

3.Az illetékes bíróságok sorra hozzák az MKP-s időkből származó rendeleteket megsemmisítő határozatokat - még az ÁšJ SZÁ“ is tájékoztat erről + most emeltek le 70 millát a megye számlájáról Fehér jogellenes aláírása miatt. A szociális otthonokkal kapcsolatban meg BUGÁR BÁ‰LA a héten ismerte el, hogy hibás döntés volt.

BAST MINDEZT MEGSZAVAZTA!! Aki nem hiszi, ki lehet kérni a szavazásokról a jegyzőkönyvet. Azt a 2 embert meg aki a köz érdekében síkra szállt szépen eltették útból.

Azzal érvel, hogy őt az emberek megszavazták, őt támogatják. Nos, ez igy, ebben a formában nem igaz!!

A parlamenti választásokon nem őt, hanem KOMÁROM jelöltjét támogatták!! Ha Gipsz Jakab lett volna a 18. helyen, akkor ő került volna be a parlamentbe. Mellesleg 5 millás kampánnyal bárki bekerülhet a parlamentbe.

4.A polgármesteri választásokon Bastit sarokba szorították - nem őt jelölte az MKP polgármester-jelöltnek. Nehogy valakinek illúziói legyenek, az, hogy ki kerül a város élére - magyar, szlovák, hottentotta - az őt nem érdekli. Amiért mindenáron polgármesternek kellett maradnia az az, hogy el kell simogatnia a lenyúlt ISPA -pénzeket. Biztos forrásból tudom, hogy nagy összeget ajánlott fel a "másik"jelöltnek már csak azért is, ha esetleges győzelme után nem bolygatja meg a már "lezárt" éveket.

A végét mindenki tudja, Basti 24 szavazattal nyert - nagy valószínűséggel választási csalással, de ezt majd az Alkotmánybíróság eldönti.

Sajnos több időm most nincs, alkalom adtán majd folytatom, bár szerintem sokan - de nem elegen - tudnak a FOR LIFE-os dolgairól, a 2 alpolgármesteres törvénysértésről, a mindent a SUDRINAK komáromi közbeszerzési stratégiáról.

Ha már itt tartunk elgondolkozott már rajta valaki, hogy honnan szerzett Basi fél éven belül 15-20 millió koronát a 2 kampányára? A parlamenti legalább 5 a polgármeseri meg minimum 10 volt.

Minden amit leírtam vagy tény, vagy hiteles forrásokból értesültem róla.
Back to top
View user's profile Send private message
Peti

PostPosted: Thu Jan 18, 2007 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

mi az a FOR LIFE-os dolog?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Választások >> 2006: Á–nkormányzati választások All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6
Page 6 of 6

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum