Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Van-e szándék a változtatásra a felvidéki politikai él
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gyetvaiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 135

PostPosted: Sat Mar 29, 2008 1:30 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
ismét egy szamárság...vajdasági autonómia évtizedes tény a székelyfoldet már átvettuk...

nógrádi, a történelmi ismereteid egyenesen félelmetesek. Megdöbbentő, milyen dolgokat tudsz - hiába, egy jó iskola sok mindent meghatároz. Sajnos én csak magyar iskolákba jártam, ez látszik is a tudásomon, mert én máig úgy tudtam, hogy a" Vajdaság századokon keresztül egyedülálló etnikai összetétele tucatnyi nemzetiséget és a térség összes nagy vallását magába foglalta. E történelmileg fejlett térség autonómiával rendelkezett mindaddig, míg 1988-ban Szlobodan Milosevics el nem vonta, éppen egy évvel Koszovó autonómiájának eltörlése előtt." De meghajtom a fejemet felülmúlhatatlan tudásod előtt és elhiszem neked, amit mondtál az évtizedes tényről. Remélem, te is elhiszed nekem, hogy mit gondolok az iskolákról, ahová jártál és főleg a történelemtanáraidról.
A Székelyföldet pedig majd akkor vesszük át, amikor újra kivívják az autonómiájukat. Markó, Verestóy és a többi svihák nélkül. Mert Bugárral, Csákyval, és a hozzád hasonlóan gondolkodókkal nálunk sem fog sikerülni. Igaz, nagyapám azt mondta gyerekkoromban, hogy a kutya ugat, a karaván halad. Pedig ő átélt néhány rezsimet és látott rengeteg korrupt ( mai kifejezéssel élve "megélhetési" ) politikust, ezért inkább Neki hiszek, nem neked. Ne haragudj.
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Sat Mar 29, 2008 4:45 am    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
te pedig nem az onrendelkezésben vagy érdekelt hanem a dumában meg a durciban. az autonómia kifejezés manapság az etnikai teruleti autonómiát jelent kimonva-kimondatlanul szlovákok és magyarok számára. ez nincs benne az mkp programban és nem is volt, tehát számokérhetetlen.


Sínpár csak az állomáson keresztezi egymást, mert ott zajlik az élet. Ennyi valóságtartalma van annak is amit írtál, az autonómiának rengeteg változata van, sőt kétfajta politikai autonómia megoldás nem is létezik, ezért ilyen durván leegyszerűsíteni, hogy a szlováknak és a magyarnak is az autonómia ugyanazt jelenti ez nem igaz. Pontosan az ilyen nézetek végett nincs még a mai napig magyar egység sem autonómia. Te úgy beszélsz mint a határban futó sínpár, majd egyszer találkozunk, ezt zakatolják egymás mellett. Csak arra a szerencsétlen állomásra képtelenek befutni, ott ahol keresztezhetnék egymást. A határban mi is egymás mellett elbeszélgetünk, majd szépen megnyugtatjuk magunkat, ugysem hallani egymás szavát, megvan az ok, mit miért nem lehet aztén megyünk sörözni. Az helyett, hogy kereszteznénk, konfrontálnánk a vélemélnyünket és egyességre jutnánk. Inkább megnyugtassuk magunkat, előre bebiztosítjuk a hamis nézeteket, hogy ugyis felesleges kekeckedni, mert a másikkal úgysem nem lehet megegyezni. Az autonómiánk, az azonos jogok a lábunk előtt fekszenek, csak le kell hajolni értük. A határban a mobiltelefonjaink se fognak működni ott ahol nincs erőtér, a kiabálásainkat pedig nem hallja senkisem, ezért be kell menni a városba, leülni egymás mellé és jöhet a kibeszélés, majd a megegyezés. A nyögdécselésnek, hogy mit miért nem lehet ennek véget kellene vetni.
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Mon Mar 31, 2008 12:00 pm    Post subject: Reply with quote

Duray Ladányit nevezte ki a szlovákiai magyarok nemzetstratégiáját kidolgozó szórványműhely vezetőjévé!!!!!!
Duray nagyon jól tudja mit végezett ki a Ladányi company Zoboralján, tehát az MKP stratégiai alelnökének fikarcnyi szándéka nincs a változtatásra!!!!!!!
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 9:09 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
E történelmileg fejlett térség autonómiával rendelkezett mindaddig, míg 1988-ban Szlobodan Milosevics el nem vonta, éppen egy évvel Koszovó autonómiájának eltörlése előtt.


http://en.wikipedia.org/wiki/Omnibus_law

az én ismereteim félelmetesek a tieid meg másfél évtized óta nem frissulnek.

...was a law adopted in 2002 that regulated the current autonomous status of Vojvodina within Serbia....

Quote:
Az autonómiánk, az azonos jogok a lábunk előtt fekszenek, csak le kell hajolni értük....


...mondta abraka és elment dunamocsra konferenciázni... Wink
Back to top
View user's profile Send private message
gyetvaiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 135

PostPosted: Tue Apr 01, 2008 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
az én ismereteim félelmetesek a tieid meg másfél évtized óta nem frissulnek.
Kizárólag a frissítés kedvéért. Egy hónappal ezelőtti cikk:
"
A vajdasági autonómia támogatását kérték számon Göncz Kingán

A vajdasági magyar autonómia támogatását kérték számon Göncz Kinga külügyminiszteren Koszovó kapcsán helyi magyar politikai vezetők.
Utoljára frissítve: 2008. március 3., 18:34
nyomtat küld

Ágoston András, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) elnöke a Bem rakpartra küldött levelében megírta, hogy helyettesével, Csorba Bélával a múlt héten olyan beszélgetést folytatott az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) két belgrádi képviselőjével, amely mélyen megdöbbentette őket. Hannelore Valier és Christina Davis ugyanis egybehangzóan, s szokatlan szenvedélyességgel jelezte, hogy a Koszovó jövőjét meghatározó Ahtisaari-tervnek a szerb kisebbségre vonatkozó részei egyedi megoldások, nem képezhetnek hivatkozási alapot a vajdasági magyarok számára.

A két magyar politikus azzal érvelt, hogy az EU - s benne Magyarország - által cselekvési programként elfogadott terv a kisebbségvédelmi ügyekben nemzetközi tényezők által egyeztetett, tehát széles körben alkalmazható s irányadó elveket rögzít. Szerbiában élő magyarokként ők indokoltnak tartják azt a követelésüket, hogy a koszovói parlament által meghozott vagy még meghozandó kisebbségvédelmi törvényekben elfogadott intézmények megteremtésére - amennyiben azok a vajdasági magyarságnak megfelelnek - Szerbiában is sor kerüljön.

Az EBESZ és a vajdasági magyarság egy részét képviselők véleménye eltért a VMDP magyar (perszonális) autonómiára vonatkozó modellje s ennek kialakítása ügyében. Hiába hivatkoztak a magyar politikusok horvátországi példákra, nemzetközileg felkarolt megoldásokra, válaszként - nem kis megrökönyödésükre - azt a hamis, a dokumentálható tényekkel ellentétes választ kapták, hogy amit mondanak, nem igaz.

"Tudjuk, az EBESZ-nek sem könnyű a dolga: meg kell nyugtatni a szerbeket. Mi, az elmúlt két évtized tapasztalataival a hátunk mögött, türelemmel és jóindulattal fogadtuk szenvedélyesen érvelő vitapartnereinket. Elmondtuk, hogy véleményünk szerint az öreg Európa számára elérkezett az igazság pillanata. Ahhoz, hogy továbbléphessünk, s itt, a Vajdaságban tudjuk, hányadán állunk a koszovói kisebbségi megoldásokkal, miniszter asszonyt arra kérjük, segítsen nekünk. Az EU-tag Magyarország Külügyminisztériuma nyilatkozatban mondja ki, hogy kívánatosnak tartja az Ahtisaari-terv kisebbségvédelmi elveinek széles körű alkalmazását az EU-ban (Erdély miatt) s azon kívül is (a vajdasági magyarok miatt)" - fogalmazott Göncz Kingának írt levelében a két délvidéki magyar politikus.
(mno.hu)"
Ášgy látszik, Ágoston Andrásnak és Csorba Bélának is más a vélemény az autonómiáról, mint neked. Pedig Õk ott élnek. Ezért inkább Nekik hiszek, nem neked.
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 5:34 am    Post subject: Reply with quote

Vajdaság mint autonóm tartomány igenis létezik, de inkább egy formális gazdasági alapokon működő területről van szó. Fővárosa, minisztériumai, sőt magyar nemzetiségű gazd.minisztere. Nincsenek garantált kisebbségi jogok, nincs autonómia kulturális és perszonális értelemben, semmi nem garatálja az egyes kisebbségek kollektív jogait nemzetiségi alapon, ami a megmaradás garanciája. Ezt akarják a magyar pártok, tehát kulturális és perszonális autonómiát, mert a gazdasági már megvan. Lényegében egy magyar autonómiatanácsot, magyar autonóm képviseletet akarnak.
A mi esetünkben sem gazdasági, sem kulturális autonómia nincs.
A commora autonómia-tervezete ezt oldaná meg egyszerre, mert jól működő gazdaság nélkül az etnikai alapú többletjogok (kult és gazd aut) nem működőképes. Vajdaság és autonómiája (gazdasági) egész Szerbia motorja.
Ezért a szerbia magyar nemzetrész csak a kult. és a persz. autonómiát emlegeti, mert gazdasági már rég meg van nekik. Ezért a helyzet az mind a kettőtöknek igaza van, nográdi a gazdasági és területi autonómiát emlegeti, kisebbségi jogok nélkül, te pedig a kult. és persz. -t ami nincs meg ez lenne a megmaradásuk garanciája, kultúra és az iskolarendszer irányítására. A vajdasági pártok ezt akarják.
http://www.vajdasagma.info/universal.php?rovat=interju
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 7:22 am    Post subject: Reply with quote

gyetvai, kár veled pocsékolni az idot...

abraka, a vajdaságban léteznek nemzetiségi jogok - egyéniek vagyis a magyar nyelv hivatalos, ill. a vajdasági tartomány dont az vajdasági iskolákról és a kultúráról ami tulajdonképpen a nálunk létezo decentralizáció megfeleloje. az omnibusz autonómia lényege a gazdaság, tehát az ott beszedett adók mintegy fele ott is marad. a vajdaságiak gondja az hogy a milosevic éra elott sok más jog is létezett tartományi szinten

minden területre kiterjedő törvényhozási joga volt. Megvolt a saját igazságszolgáltatási hálózata, beleértve a legfelsőbb bíróságot is. Nemcsak saját alkotmánya volt, hanem alkotmánybírósága is, amelynek döntéseit a szerbiai meg a szövetségi alkotmánybíróság sem másíthatta meg. Valamikor egyetlen szerbiai törvényt sem lehetett Vajdaságban közvetlenül alkalmazni. A szerbiai parlament egyetlen olyan intézkedést sem hozhatott, amely érintette volna Vajdaság státusát. Ahhoz a vajdasági parlament jóváhagyására volt szükség.

http://www.geocities.com/ihunsor/delvidekifejlemenyek/vajcsodomnibusz.htm

http://www.hetnap.co.yu/9.11/cikk03.html

...a kovetkezo dolog pedig egy távlati magyar tobbségu terulet kialakítása. itt. kb ugynanaz a gond mint nálunk. van 7 korzet amibol csak 2 magyar tobbsegu az is csak relativ tobbség.
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:28 am    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:

abraka, a vajdaságban léteznek nemzetiségi jogok - egyéniek vagyis a magyar nyelv hivatalos, ill. a vajdasági tartomány dont az vajdasági iskolákról és a kultúráról ami tulajdonképpen a nálunk létezo decentralizáció megfeleloje.


Igen ez mind igaz, 5 nyelv hivatlosan használható, de az iskola és kult. az centrális tartományi kormány intézi. Most a vajdasági magyarok a kult. és persz. aut olyan területen szeretnék létrehozni (ahogyan az te leírtad), ahol ezeket gyakorolhatják (többségi területek). Igen Milosevic nem a komplet aut.jogokat vonta meg csupán megnyirbálta, ez volt a helyzet Koszovóban is. Hisz a mai koszovói parlamenet a volt tartományi parlament utódjaként jött létre, annak meglévő struktúráit használta ki. Valójában a vajdasági magyarok kult és peszn. aut akarnak, autonómiát autonómián belül. Erre egyébként pl. Katalóniában is van példa, ahol akár egy falu is lehet autonóm terület, saját speciális jogaival.

A hasonlatosság végett, nekünk is részben a vajdasági példa a járható út.
1. meg kell határozni azokat a területeket ahol az autonómiánkat létre akarjuk hozni ez lehetne pl. a mi tervezetünk határai (Hodza-Bartha északról, délen a mai MO és SK, Somorjától Királyhelmecig).
(látjuk hogy vajdaságban is a magyarok aránya kb 15% körül mozog)
a mi terevezetünkben a magyarok arányaiban kb. 35-38% lenne.
Vajdaságban az 5 hivatalos nyelv az egész Vajdaságra vonatkozik.
mi esetünkben is vonatkozhatna a magyar az egész területre, tehát példértékű a vajdasági megoldás.
2. ha megvan a terület az alap járékszabályok (Ca tervezetben benne van) akkor az már részletkérdés, hogy az iskola, kult. és személyi jogok, a területen belül hogyan osztódnának meg. Logikus, hogy ott nem kell kérni kult aut jogokat ahol nagy kisebbségben (-8% alatt) van a magyarság.
Kult aut. jogok lehetnének pl. Csallóköz + Ipolyságig, Tolnalja, RSZ és környéke, valamint Királyhelmec és környéke.

Az előző tervezetünk, mi is pontosan a többségi filozófiából indultunk ki, csakhogy rájöttünk egy jól működő autonómterület megfelelő gazdasági hátérrel nem életképes, ezért egy összefüggő területre van szükség.
Egyébként Csallóköz elcsatolásának az oka MO-tól is nem etnikai alapon indokolták meg trianonban hanem, gazdasági, szlovák területek működőképességéhez volt szükség, infrastruktúra, éléskamra, víz, Duna, stb. Nekünk is ebből a pozicióból kell kiindulni. Ezért fontos gazdasági oldalról nézve a Hodza-Bartha határ.
Vajdaságban a terület már megvan, ott csupán olyan plussz jogokat kell kivövetelni ami megállítja az asszimilációt, min bebetonozza a jelenlegi állapotokat.
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jclaytonJoined: 27 Oct 2014
Posts: 759
Location: Marcelháza/Pozsony

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 9:42 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
ha megvan a terület az alap járékszabályok (Ca tervezetben benne van) akkor az már részletkérdés, hogy az iskola, kult. és személyi jogok, a területen belül hogyan osztódnának meg.

Na, ezért tartunk itt, ahol...
_________________
Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani.
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 11:53 am    Post subject: Reply with quote

jclayton wrote:
Quote:
ha megvan a terület az alap járékszabályok (Ca tervezetben benne van) akkor az már részletkérdés, hogy az iskola, kult. és személyi jogok, a területen belül hogyan osztódnának meg.

Na, ezért tartunk itt, ahol...


Nem mellékes részletkérdés, csak részletkérdés ameddig a terület nincs behatárolva. Először vetni kell aratni csak utánna lehet. Tehát a vita, hogy milyen formában és hány várost, falvat érintsen a kult. és persz. autonómjog folyhat párhuzomosan a területi autonómia behatárolásával, annak kikövetelésével, mert a kult. és persz jogok is részeivé válnak a végső döntésnek.
Na, azért tartunk itt, ahol tartunk, mert állandóan csak a tűkereséssel foglalkozunk (zol).
A területi autonómia nélkül a kult és persz. autonómia életképtelen és bármikor megfojtható. Maximumra kell törekedni, hogy az elfogadható jó minimumot megkaphassuk.
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

a teruleti autonómia is lehet a megfojtás eszkoze. konkrétan : teruleti autonómia egyben az egyéni jogokat is garantálja - elvileg. de attól még érheti hátrányos megkumboztetés a magyarokat mivel nem lesznek ott tobbségben. megalakul egy nagy-szlovák koalíció min NR megyében és azt csinál amit akar. nem tudod garantálni hogy ne így legyen. ezért mondom hogy a kezdeményezésed problémás - tiszta etnikai jellegu nem regionális. magyarán : nem vagytok reprezentatívak a "dél-felvidéken" pont úgy nem mint az a mihajlovics-párt.
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
a teruleti autonómia is lehet a megfojtás eszkoze. konkrétan : teruleti autonómia egyben az egyéni jogokat is garantálja - elvileg. de attól még érheti hátrányos megkumboztetés a magyarokat mivel nem lesznek ott tobbségben. megalakul egy nagy-szlovák koalíció min NR megyében és azt csinál amit akar. nem tudod garantálni hogy ne így legyen. ezért mondom hogy a kezdeményezésed problémás - tiszta etnikai jellegu nem regionális. magyarán : nem vagytok reprezentatívak a "dél-felvidéken" pont úgy nem mint az a mihajlovics-párt.


Igen lehet a megfojtás eszköze, ha rosszak a törvények a játékszabályok. A mi tervezetünkben erre is gondoltunk, ezért jönne létre pontosan három népi tanács a szlovák, magyar és roma, ha olyan ellentétes törvényt akarna valamelyik nemzetrész elfogadtatni amivel a másik nem ért egyet, akkor az nem lesz jogerős. Tehát az autonómparlamentnek is el kell fogadnia, valamint a három népi tanácsnak is. Mind a három népcsoportnak meglesznek a saját intézményei, akik kontrolálni fognak, javaslatokat tehetnek.
Szervezkedésünk még gyerekcipőben jár, de csak azon gondolkozz el, hogy pontosan egy éve csak egy táblával a kezünkben jelentünk meg március 31-én Komáromban az MKP kongreszusán és azért azt hiszem autonómia témában ez alatt sikerült elindítani a vitát, ki merem mondani (mások után) többet csinált ez a társaság, mint az MKP 10 év alatt, ebben a témakörben. Mindezt úgy tettük, hogy közben rengeteg problémával kellett megküzdenünk, azonosulnunk. Pl DFÁ–T körüli vita, csak 4 bejegyzés ment át, ellehetetlenítés az MKP részéről stb, s mindezt önerőböl tettük, védekeztünk, ha kellett hangoskodtunk. Ja hogy hibákat is elkövettünk, hogyne sokat, de igyekezünk tanulni belőlük.
Az autonómia belső szerkezeti felépítését a szinte a végtelenségig lehetne tökéletesíteni, de szerintem az a fontos, hogy minél egyszerűbb, egyértelműbb és főleg senki, az egyik nép számára se legyen hátrányos.
A reprezentativitást ki kell érdemelni, de ehhez még kevesen vagyunk, de minden csupán idő kérdése. Sokszor hangoztattam már az erő az egységben van és az azonos jogokat, valamint a hozzávaló autonómiát nem szokás odaadni, azt ki kell követelni, ha lehet békésen, vagy a SK alkotm. 32 paragrafusa szerint. Ha lesz aki ügyesebben, jobban, bátrabban fogja csinálni, mi hozzájuk csapódunk, hogy az egységet erősítsük, de ameddig egyenlőre nyíltan rajtunk kívül senki más nem követeli az azonos jogokat, addig ha néha hibázva tesszük a dolgunkat.
http://shp.hu/hpc/web.php?azonosito=commorakozigaz&oldalkod=FYVXH6nhb7

kb ez szerint kéne cselekedni, menni és tenni a dolgunkat.
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
gyetvaiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 135

PostPosted: Wed Apr 02, 2008 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

nogradi :
Quote:
gyetvai, kár veled pocsékolni az idot...

nogradi ( önmagának ) :
Quote:
most hogy elfogytak az érveid

ugyancsak nogradi ( még mindig önmagának ) :
Quote:
a mellébeszélésel itt nem érvényesulsz
Elnézést, ha időnként nógrádinak írlak, de nekem ez így természetes. Pedig tudom, hogy nogradi vagy. Árásban és gondolkodásban egyaránt. Ettől függetlenül telepíthetnél (csak neked ) installálhatnál a gépedre egy magyar billentyűzetet (kizárólag neked)klaviatúrát, mert így nem írnál "idot" az időt helyett és az"érvényesulsz" is érvényesülsz lehetne. Á‰s a kezdő kukacosok talán megennék, hogy te a felvidéki magyarság megmaradása érdekében írogatod szösszenéseidet és elhinnék, hogy te is magyar iskolában szedted magadra ezt a hatalmas ismerethalmazt és a gyerekeid ( ha vannak ) még három tőmondatban el tudják mondani magyarul, hogy mi a különbség Hunyadi Mátyás és Rákosi Mátyás között.
De én már túl öreg vagyok ahhoz, hogy ezeket megegyem.
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Thu Apr 03, 2008 10:14 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Pedig tudom, hogy nogradi vagy.


igazad van pán detviansky(ý).... Wink

hát igen, elég volt 2-3 belinkelés és rajta lettél kapva hogy valótlanságokat állítottál - vagyis hazudsz ha mondom Exclamation

tehát vegyuk át még egyszer, a vajdasági autonómia egy létezo dolog mégha te abban is vagy érdekelt hogy ne legyen.
Back to top
View user's profile Send private message
zoltanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 581

PostPosted: Thu Apr 03, 2008 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Az igaz, hogy létezik a Vajdaság Autonóm Tartomány, saját képviselőházzal. Ez azonban inkább a mi megyéinkhez hasonló. A 120 képviselőből talán tizennégy magyar van. Ez nem magyar autonómia.
http://www.skupstinavojvodine.sr.gov.yu/?s=MapaPrezentacije
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 27, 28, 29, 30  Next
Page 28 of 30

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group