|
Kukac archívum A www.kukac.sk archívuma
|
View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
jclayton
Joined: 27 Oct 2014 Posts: 759 Location: Marcelháza/Pozsony
|
Posted: Mon Aug 09, 2010 12:21 pm Post subject: |
|
|
Hawkeye wrote: | Ideális esetben a csapatok megtalálják az egyensúlyt a behozott (külföldi) és nevelt (vagy legalább belföldi) játékosok száma között.
..kár hogy ritkák az ideális esetek. többnyire vagy sikeres vagy hazai nevelésű a csapat. sajnos. |
Miféle egyensúlyt? Aki a legjobb, az játszik, aztán kész. Az ún. pozitív diszkrimináció intézménye pont a sportban nem játszik, nincs semmi értelme valakit azért nyomni a csapatba, mert néger/fehér/ázsiai. _________________ Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani. |
|
Back to top |
|
 |
Hawkeye
|
Posted: Mon Aug 09, 2010 12:36 pm Post subject: |
|
|
jclayton wrote: | Az ún. pozitív diszkrimináció intézménye pont a sportban nem játszik, nincs semmi értelme valakit azért nyomni a csapatba, mert néger/fehér/ázsiai. |
Ezzel egyetértek, de a meglévő pénzből focicsemetéket is kell(-ene) nevelni, nem csak idegeneket fizetni....vagy marad a válogatottnak az örökös bérlet a mindenfajta-selejtező 4-5. helyére. Na meg a "tétmeccsek" Máltával meg San Marinoval.
Megértem a klubokat, nekik a siker kell (csak akkor van bevétel), de az országos vezetésnek tennie kellene valamit. _________________ Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el. |
|
Back to top |
|
 |
jclayton
Joined: 27 Oct 2014 Posts: 759 Location: Marcelháza/Pozsony
|
Posted: Mon Aug 09, 2010 12:45 pm Post subject: |
|
|
Hawkeye wrote: | jclayton wrote: | Az ún. pozitív diszkrimináció intézménye pont a sportban nem játszik, nincs semmi értelme valakit azért nyomni a csapatba, mert néger/fehér/ázsiai. |
Ezzel egyetértek, de a meglévő pénzből focicsemetéket is kell(-ene) nevelni, nem csak idegeneket fizetni....vagy marad a válogatottnak az örökös bérlet a mindenfajta-selejtező 4-5. helyére. Na meg a "tétmeccsek" Máltával meg San Marinoval.
Megértem a klubokat, nekik a siker kell (csak akkor van bevétel), de az országos vezetésnek tennie kellene valamit. |
Ha jól tudom, Magyarországon ebben a pillanatban hat futballakadémia működik - Debrecenben, Szombathelyen, Felcsúton (ők a Vidinek adnak játékosokat), a Sándor Károly (MTK), Kispesten, valamint - meglepetés - Győrben. Ezeket az utóbbi 3-4 évben alapították mind, rövid időn belül jelentkeznie kellene onnan az első valamirevaló focistáknak. _________________ Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani. |
|
Back to top |
|
 |
nogradi
|
Posted: Tue Aug 10, 2010 8:02 am Post subject: |
|
|
az ajax futbalakadémián idegen országok focistái vannak kiskoruktól, pl. az uruguai suarez. a holland válogatottnak nyilván nem sok haszna van ebből de az ajaxnak annál inkább, amivel a holland foci színvonala is emelkedik. ehez képest a fekete francia focisták francia állampolgárok... |
|
Back to top |
|
 |
sajtkukac
|
Posted: Fri Aug 13, 2010 8:15 am Post subject: |
|
|
Tökös fiúk a magyarok.
Steven Gerrard labdarúgó az angol győzelemmel végződött angol–magyar után
 |
|
Back to top |
|
 |
bg
|
Posted: Sun Sep 05, 2010 12:17 pm Post subject: |
|
|
Orbán szerint a magyar futball fel lesz repítve a focivilág csúcsaira
http://www.parameter.sk/rovat/sport/2010/09/02/orban-szerint-magyar-futball-fel-lesz-repitve-focivilag-csucsaira
Már itt lenne az ideje!
Az 1978-as Nyilasi-Törőcsik válogatottat tartom az utolsó nagy csapatnak, a selejtezőbeli Bolívia elleni I. félidős 5:0-ra a szlovák Pravda kb. azt írta, hogy a világon nem lett volna válogatott, mely megállította volna a magyarokat! "Táncolj Törő, Bólints Tibi...Zombori olyan bombagólt lőtt, hogy a kamera már csak a hálóból visszapattanó labdát mutatta..."
sajnos az argentínai VB-n a házigazdák elleni első meccsen mindketten amatőr módon hagyták magukat kiállítani, így is csak 2:1-es vereség volt,
a két kulcsember hiánya óriási hátrányt jelentett a magyar csapatnak az olaszok és franciák elleni meccseken, mindkettőt 3:1-re elveszítettük - szerintem ekkor indult el a magyar foci lefelé a lejtőn.
Bár még 1982-ben és 1986-ban is ott volt a magyar válogatott a VB-n, de a kijutásnál már nem azt a teljesítményt mutatták, mint a 70-es évek végén, néhány esetben a szerencse is besegített.
1982
Salvador ellen rekord, 10 : 1, ezután következett a világbajnok Argentína és 4:1-es vereség, védekező taktika helyett nyílt focival sem lett volna roszabb eredmény Maradonáék ellen!
következett a mindent eldöntő meccs Belgiummal, 1:0-ás vezetés, kihasználatlan helyzetek sora után következett a büntetés, 1:1 és Belgium jutott tovább.
1986
Elsó meccs az oroszok vagyis a nagy Szovjetunió ellen - napokkal a VB előtt latolgattuk az esélyeket, kemény viták voltak, többen velem szemben nem tartották az oroszokat ellenfélnek, merthogy konfliktusok vannak a csapatnál, s hogy kb. két héttel a VB előtt szövetségi kapitányt és játékosokat cseréltek a válogattotnál, csakogy az a Lobanovszkij lett a válogatott vezetőedzője, aki a Dinamo Kijevet Európa csúcsára vezette, Blohin vezérletével még Münchenben is leiskolázták a Bayernt és 8-9 kijevi játékos lett az orosz válogatott tagja,
Már a 4. percben 2:0 az oroszok javára és ezzel eldőlt, vége volt a meccsnek, innentől nem volt felébredés, bénultan néztük a megsemmisítő 6:0-át.
Kanadát nem tartottuk ellenfélnek, 2:0,
de az akkori francia csapat ellen nem volt esély, szerintem abban az időben Platini, Tigana, Giresse voltak a világ legjobb középpályásai, 3:0-ás vereség.
Ennyi a legutóbbi 3 VB szereplésről, eddig talán nem volt olyan meccs, amit ne néztem-néztünk volna, de ahogy mind rosszabb lett a játék és az eredmények, elmaradoztak a meccsnézések, Mathaus alatt már csak elvétve néztem a vergődést, aztán Várhidinél mintha kezdett volna focizni a csapat, ismét nézhető és mondhatom élvezhető volt a magyar foci, de épp a csapatépítés fináléjában Várhidit lecserélték Koemanra és én ismét csak elvétve néztem meccset, de sose az egészet.
Kívánom Orbánnak, hogy bejöjjön a jóslata! |
|
Back to top |
|
 |
Janicsar
|
Posted: Thu Sep 09, 2010 9:48 am Post subject: |
|
|
A Moldávok ellen meglett a három pont, de a biztonságiak inkább a kemény magot verhetnék, és nem az egyszerű szurkolókat. _________________ Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat. |
|
Back to top |
|
 |
bg
|
|
Back to top |
|
 |
bg
|
|
Back to top |
|
 |
nogradi
|
Posted: Mon Sep 20, 2010 8:32 am Post subject: |
|
|
magyar-moldáv.
...Kiderült továbbá, hogy a pályán kívül sem stimmelt minden: negyed óra is eltelt már a meccsből, amikor a körülményes beléptetés miatt még mindig több ezer drukker várakozott odakint, az újpesti stadion kapui előtt, ráadásul – az index.hu cikke szerint – a beléptetést végző őrző-védő szolgálat emberei a földre rántottak és összevertek egy szurkolót, aki megkérdezte őket, hogy miért nem nyitnak ki több kaput.
eszembe juttott Bendegúz hozzászólása weiss VB-s káromkodása kapcsán ....
Quote: | Vadparaszt. Szégyen. Slotákia. Ennyi. |
Bendegúznak igaza volt. ...most is kiváncsi lennék egy értékelésre... |
|
Back to top |
|
 |
Janicsar
|
|
Back to top |
|
 |
Janicsar
|
Posted: Wed Aug 24, 2011 1:23 pm Post subject: |
|
|
Naná, hogy játszani fog .  _________________ Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat. |
|
Back to top |
|
 |
Janicsar
|
Posted: Fri Sep 02, 2011 10:38 pm Post subject: |
|
|
Végre! Megtört a svéd átok, 2:1, Zlatan nem rúgott gólt! _________________ Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat. |
|
Back to top |
|
 |
nogradi
|
Posted: Tue Sep 13, 2011 12:13 pm Post subject: |
|
|
ha a finnek ellen jól fognak játszani akkor tekintet nélkül arra hogy 2. vagy 3. helyen végeznek már elismerést érdemel a csapat. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|