Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

A hamis világforradalom Szlovákiában
Goto page Previous  1, 2
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 6:08 am    Post subject: Reply with quote

nem_programozhato wrote:
Jaj de nehéz elfogadni, hogy csináltam egy viszonylag népszerü weboldalat. Nem jó az oldalszámolóm?


Csak annyit irtam, hogy hasznalj Piwiket Smile
Az awstat egy szerver log analizalo progi, nem erre talaltak ki.
Megint csak azt tudom mondani, olvass utana a neten, ha nekem nem hiszel Very Happy

http://www.google.sk/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=awstat+vs.+piwik

update: talaltam neked egy linket ahol ez kezdok szamara is erthetoen le van irva mi is a kulonbseg: http://www.googlelytics.net/awstats-log-file-analysis-vs-google-analytics/ , nem uj cikk, de nagy kedvem nem volt tovabb keresgelni, ahogy mar irtam, te is kereshetsz a neten cikkeket a temaban.
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhato



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 8:58 am    Post subject: Reply with quote

Sorry, de az nem igaz, amit a google-s cikk állít, hogy az awstats azért mér többet, mert belefoglalja a webbotokat, crawlerokat meg hasonló dolgokat.. arra külön statisztikája van.. ("not viewed web traffic"). Meg aztán website-okra lebontva mér. Amit pedig a lebontási diagramjait illeti, az nekem épp elég egy nem kommersz website-hoz. De hagyjuk, tudom mire megy ki a játékod...

Mé nem segítesz a Kiátsnak a kukaccal? Nem értesz hozzá, "haladó úr"? Még az a nyamvadt fotoalbum sincs visszahozva a föoldalra.
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 9:11 am    Post subject: Reply with quote

nem_programozhato wrote:
De hagyjuk, tudom mire megy ki a játékod...


Hat azt kotve hiszem Very Happy Very Happy Very Happy Szerintem csak valami paranoias elmeleted lehet, de en tenyleg szeretnem ha te magad is tisztaban lennel a latogatottsagoddal. Jo ideig ilyesmivel foglalkoztam, nyugodtan bizhatsz abban, hogy nem ajanlok hulyeseget. Az awstats jo dolog, de nem erre.

Nem tudom miert tiltakozol ennyire a piwik ellen (nem kell felned, tenyleg pontosabban mer, erved sincs ellene, akkor mi a gond?)... probald ki, meglatod az eredmenyt. Es ha ide beposztolod, az sokkal hihetobb lesz mint egy szerver oldali program.

Vagy te nem akarod, hogy hitelesen legyen merve az oldalad?
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhato



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Mi ez a fellengzösködés?

http://piwik.org/faq/troubleshooting/#faq_50

Quote:
"Piwik is using a javascript based tracker, and keeps count of unique visitors with a tracking cookie."


A vianora a "web sessionokat" méri, vagyis ha valaki egy nap háromszor visszatér, azt háromnak méri, a piwiked meg egynek, mert az de facto azt méri, hány számítógépröl kapcsolódnak hozzá egy weboldalhoz adott nap. Ezért mér a vianora valamivel többet plussz a botok és crawlerok látogatásai miatt.

Az awstats mindezt szépen leméri külön:

1. A látogatások számát (a websessionokat)
2. az egyéni látogatókat - amit a piwiked
3. a webkeresö vs. robotok oldallekéréseit
4. a lekért oldalak számát - és ez tényleg közelít a millióhoz
5. a letöltések ("HTTP requestek") számát stb. stb.

Mi akkor a gond? Meg kell nézni pontosan, hogy melyik mit mér, nem pedig kiabálni, hogy az egyik "szuper" a másik meg "szar".
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 11:41 am    Post subject: Reply with quote

nem_programozhato wrote:
Mi akkor a gond? Meg kell nézni pontosan, hogy melyik mit mér, nem pedig kiabálni, hogy az egyik "szuper" a másik meg "szar".


?
Azt hiszem erthetoen fogalmaztam, nem kiabaltam.
Azt sem irtam, hogy a awstats szar, sot szo szerint azt irtam, hogy amugy jo dolog.
Azt sem irtam, hogy gond lenne valahol.
Meg azt sem ertem, miert jo az, hogy kiragadsz a FAQ-bol mondatokat, es meg csak meg sem probalod kicsit kitagitani a tudasodat a temaban. En elhiszem hogy ki tudsz keresni dolgokat a neten, en viszont a gyakorlatban hasznalom ezeket a toolokat, es mint ahogy irtam, ertek egy picit hozzajuk.

Ha nem erted valamelyik mondatomat irj, kifejtem bovebben, de ha ugy reagalsz, hogy el sem olvasod amit irtam, annak nincs ertelme - csak ugy, ahogy annak sem, hogy a szamba adsz mindenfele altalad kitalalt dolgokat.

nem_programozhato wrote:
meg kell nézni pontosan, hogy melyik mit mér.


Pontosan. Ne felj, tedd fel a piwiket, vagy a google analyticset, hasonlitsd ossze az eredmenyeket. Ha nem mered, nem is kell ide rakni az eredmenyt, csinald meg csak magadnak, de legalabb megtanulsz 1-2 alap dolgot azzal kacsolatban hogy hogyan mukodnek ezek a statisztikak.

reszemrol az offtopic lezarva (ha tenyleg erdekel mit is ertettel felre, nyugodtan nyiss neki kulon temat, szivesen segitek).
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhato



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Mon Nov 14, 2011 11:53 am    Post subject: Reply with quote

Á“ te kis aranyos, azt hiszed, nem látom, ki vagy? X eltöltött év után a Microsoftnál nem látom, ki a "maker" és ki a profi? Minden olyan olyan kis aranyos, aki azzal kezdi mint te, hogy ez meg az "szuper" a másik meg "szar", amatör kis "maker".
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhato



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Tue Nov 15, 2011 4:03 pm    Post subject: Reply with quote

Álarcos "ellenálló aktivisták" fogják elfoglalni a parlamentet nov 17-én Rolling Eyes

17. november: Maskovaní aktivisti obsadia parlament
http://aktualne.centrum.sk/domov/politika/clanek.phtml?id=1246642

Quote:
Bratislava - Maskovaní aktivisti sa chystajú 17. novembra obsadi» parlament na znak nesúhlasu s dianím v tejto krajine. Za protestom stojí iniciatíva Odplata, ktorá sa navonok prezentuje veµmi tajomne. Jej predstavitelia nosia masky a nikto nevystupuje pod svojím vlastným menom. Aj médiám poskytujú len anonymné stanoviská.

"Akcia sa koná poèas dòa otvorených dverí parlamentu, èo aktivisti vyu¾ijú na vstup do priestorov budovy, kde následne signálom vyzvú na okupáciu parlamentu," reagovali emailom na otázky Aktualne.sk.





Quote:
Nah, Pozsonyban mi lesz nov. 17-én? Slusszkulcs-zörgetés vagy franciakulcs-hajigálás Smile

http://www.magyarhirlap.hu/online/varsoi_zavargasok__egy_magyar_allampolgart_is_orizetbe_vettek_.html

Quote:
A pénteki lengyel nemzeti ünnepen Varsóban kitört zavargások nyomán a hatóságok 210 személyt - köztük egy magyar állampolgárt - vettek őrizetbe, az összecsapásokban 40 rendőr könnyebben megsérült, a rendbontók 14 URH-s kocsit vertek szét - közölte a varsói rendőrkapitányság szóvivője


Bevezetö hozzászólás:

Quote:
Szlovákiát is ellepték a "hamis világforradalom" óriásplakátjai.

http://www.99percent.sk

A "99 százalék" az ugye a CIA által szervezett hamis "világforradalmi mozgalom" az "Occupy" egyik szlogene, szimbolizálva azok arányát, akik nem igazán nyertesei a mostani oligarchikus rendszernek.

Már a pozsonyi vár alatti óriási "99 percent"-es bilbordra is felfigyeltem szombaton, de késöbb, amikor már Ášjvárban is láttam egyet, attól már a frász kerülgetett

Vajon ki pénzelheti ezt a rengeteg óriásplakátot? Melyik Soros alapítvány?

(mert ugye a bérböl élö "99%-os embereknek" egészen biztosan nincs annyi pénzük, hogy egyik napról a másikra elárasszák Szlovákiát óriásplakátokkal)

Ášgy mint ahogy Magyarországon is a nemzeti ünnepet, október 23-át, próbálták meg sikertelenül meglovagolni a "világforradalmárok" (a FIDESZ ugye azért mondta le a nagy tömegrendezvényeket, nehogy eröszakos konfrontációvá változtassák azokat..), úgy most nálunk is 1989. november 17-e évfordulóját próbálják kihasználni.

Á‰rdekes figyelni, hogy a liberális SME napilap is újabban mennyire ontja a bankokat támadó cikkeit, amint közeleg nov. 17-e.....

1989-ben egyszer már alaposan megvezették az embereket ezek a sötét erök, de most még rosszabb következhet, mert ugye míg 1989-ben egyfajta (látszat)demokráciába volt az átmenet, addig most, az elkövetkezö években egy nyílt diktatúrába, a globális egyenvilágba lesz! Ha lesz! Reméljük, már nem lesz olyan könnyü megvezetni az embereket pár ócska trükkel.

A diktatúra elsö "fuvallatai" már kezdenek érzödni olyan helyeken mint Görögország, ahol a tüntetések brutálisan szét vannak oszlatva, s újabban még a görög miniszterelnököt is lemondásra kényszerítették, amikor az népszavazást próbált kiírni a "mentöcsomagok" és az eurozónában való maradás felöl.

Az elsö akcióik a "világforradalmároknak" még október 15-én voltak:

http://15october.net/

Szlovákiában a tüntetést a Penta székháza elé Eduard Chmelár "vakolókanalas", KDH-tag szervezte:

http://www.sme.sk/c/6099081/protestovalo-sa-aj-pred-sidlom-penty.html

Quote:
Niekoµko stoviek preva¾ne mladých µudí protestovalo dnes na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí a neskôr pred sídlom spoloènosti Penta proti vplyvu podnikateµských skupín na rozdeµovanie bohatstva ¹tátu.

"V skutoènosti, bez ohµadu na výsledky volieb na Slovensku, vládnu stále tí istí - dve a¾ tri finanèné skupiny a pä», mo¾no ¹es» veµkopodnikateµov," povedal pre TASR jeden z organizátorov, Eduard Chmelár.


Skizofrén, nem? Annak a politikai pártnak, amely a 2000-es évek elején rászabadadította Szlovákiára a nagybankokat és a multikat, és hagyta, hogy a Penta és a J&T hülyére szedjék magukat korrupciótól büzlö állami megrendeléseknek és a privatizációnak köszönhetöen, annak most egy képviselöje hirtelen bank- és tökeellenes tüntetéseket szervez!

PS: ha valaki alaposabban figyelemre vételezi a "99%" ábrázolási módját az óriásplakátokon vagy a 99percent.sk-n, tényleg az a benyomása támad, mintha egy fordított, fekete színü 666-os lenne "belekódolva" vörös alapon. Twisted Evil

_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtas



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Fri Nov 18, 2011 7:49 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Hát persze, ha más nem megy, akkor az oldalszámlálót kell kétségbe vonni

Hogy-hogy nem megy más? Hát nem látod mi történik az arany piacán és többi piacon? A szemed látára bizonyítja be az ostobaságodat a világ.

De ne velem vitatkozz, csak figyeld a piacokat! A szemednek csak hiszel majd.

Minden amiben hittél bebizonyosodik, hogy ökörség volt. Annyi mindent összeollóztál másoktól, annyi időt abban a hitben ringattad magad, hogy valami speciális dolgot tudsz és mind hiába, nem értettél meg semmit.

Figyeld a piacokat és azok teljes mértékben megmutatják, hogy a világ nem úgy épül fel, ahogy Te hiszed.

A világ alulról felfelé építkezik.
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhato



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Tue Nov 22, 2011 3:30 pm    Post subject: Reply with quote

A szlovák világforradalmárok végülis "elfoglalták" a parlamentet november 17-én, igaz, hogy csak második nekifutásra, és akkoris úgy engedték be öket a nyitott ajtón, de bementek.

Aktivisti Odplaty sa do parlamentu dostali a¾ na druhý pokus
http://spravy.pravda.sk/aktivisti-v-maskach-chceli-obsadit-slovensky-parlament-pj0-/sk_domace.asp?c=A111117_164122_sk_domace_p58

Az aranyat illetöen pedig egy érdekes cikk a nov 18-i Wall Street Journal-ból:

Gold Lures Central Banks
(Az arany csábítja a központi bankokat)

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203611404577043652396383484.html

Quote:
LONDON—Total central-bank gold purchases in the third quarter more than doubled from the second quarter and were almost seven times higher than a year earlier as countries continued to diversify reserves, according to a World Gold Council report.


2011 második negyedévéhez képest a harmadik negyedévben megduplázódott a felvásárolt arany mennyisége a világ központi bankjai által, és több mint hétszer olyan magas volt mint 2010 hasonló negyedévében, a londoni székhelyü "World Gold Council" jelentése szerint.

Az arany mint értékmegörzö visszatérése
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group