Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zoboralja iskolái
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Thu Oct 27, 2005 4:17 am    Post subject: Zoboralja iskolái Reply with quote

Megérdemel egy külön topicot!!!
Kezdetnek áthoztam az iskolaválasztásból:

Bigman Te vagy a Ladányi vasutak váltókezelője? Kisiklató kedvedben vagy?
Big brother, tavaly ha azt írom, hogy Te hamarosan egy tányérból kanalazol Ladányival, valószínű melegebb tájakra küldesz, vagy legalább megkérdőjelezed elmeállapotomat, nos ennél a rablólovagnál jobb partit nem találtál?
Vagy a bizniszért bármit? Mit ígért, egy húsfeldolgozót? Csak vigyázz Lajkora, addig van a barátság, ameddig haszna van belőled, aztán jobb esetben jön a lassú „elhidegülés”, de gyakoribb a t.k.nrúgás!
Látom, hogy Lajko érzi a büdöset, a nyitraiak között már megcsappant a támogató tábora, az „igaziak” társasága hiányzik, akkor körbenéztek Vencellel, és találtak egy nagy kondást, aki ugyanúgy elvégzi a munkát, mint az igazi klónok.
Big brother, ladányival a barátságok nem hosszú életűek, remélem hamarosan kijózanodsz, bár a sörparti hatása még tart, ha te szervezed Ladányi illuzionista mutogató showját!
De erről beszélgessünk:
Mata_Hari wrote:
Marczi wrote:
Szoval aki meg akarja hallgatni a riportot, letöltheti a http://www.felvidekforum.com/media/nevelokforuma20051002150000.mp3 címről, illetve keresgélhet a www.radiopatria.sk címen...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ITT A VÁ‰G,ZOBORALJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hol az a barom ladányi seggnyaló, aki azt merte itt írni, hogy Ladányi és Paulis önzetlen munkájának köszönhető az asszimiláció megfékezése??????????????????????
A riportbeli magyarázat:
Nyitra hatása és a kevés gyerek, amiért ilyen helyzet van az óvodákban és iskolákban!
De miért nem beszélnek Zsérén magyarul az óvodában, mit tett ez ellen a zsérei mkp és a szülők?
Gímesen tudjuk mit tett az mkp, ellene szavazott a magyar igazgatóságú iskolának, és itt sem beszélnek magyarul az óvodásokkal!
Kolonban szlovák 9 éves iskolát alapítottak!
Nem Nyitra közelsége, hanem ezek az okozói a végveszélynek ezekben a falvakban!
Zsérén 8 alapiskolás van, a következő 2 évben egy sem!
Ez lesz a következő magyar iskola, amely megszűnik?!
Zsérén 1991-ben 75,3%, 2001-ben 62,24% a magyarság, most már biztosnak tartom, hogy 2011-ben 50% alá esik a zsérei magyarság száma!!!!
Kolonban 6 magyar óvodás van 17 szlovákkal szemben – a 2001-es arányok 59,49% magyar 38,99% szlovák – ez alapján 14 magyar és 9 szlováknak kellene lenni!!!!
Kálazon már két éven keresztül nincs magyar elsős, tehát hogy állunk az asszimiláció megfékezésével Ladányi képviselő úr?
Mit tesz az MKP, csemadok és a magyarok Zsérén, Kolonban és a többi zoboralji faluban a végveszély ellen?
Vigadunk a generációs találkozón, a falunapokon?
Vagy ez a kevés is valami, ahogy Huba írja a most nyitott topicban?
Igen, ez is valami, vígan halunk ki!

Ášjra hallgattam a riportot és ezt az ellentmondást fedeztem fel:
A zsérei magyar iskola igazgatónője kiemeli az önkormányzatot, mely megmentette a magyar iskolát a bezárástól – dicséretre méltó!!!
Az óvodáról azt nyilatkozta, hogy nincs magyar foglalkozás – elítélendő!!!!!!!!!!!!!!!!
Hogy akarja az önkormányzat „tartósan” megmenteni a magyar iskolát, ha nincs „magyar óvodás”, a következő két évben nem lesz magyar elsős? Talán csak szlovák magánóvoda működik Zsérén, ez hogy lehetséges egy 60% feletti magyartöbbségű faluban?
De valóban dicsérendő az eddigi zsérei önkormányzatok, csemadok, MKP munkája, ha 20 év alatt Zsére elveszíti 1/3-a magyarságát?
1991-75% - 2011 – 50% de valószínűbb, hogy alatta!!!!!!!!!!!!!!!!

Á‰s a Felvidék Fórumról:
bg wrote:
A Pátriás riportnak van folytatása, okt. 13-án Ladányi Lajos és Hajdú Mária nyilatkozott a Pulzusban. Á‰pp ez a riport hiányzott több mint egy hétig a műsorarchívumból, ha nem kérem, még most is hiányozna – véletlen?
Okt 21-én került fel a riport, ma reggel még csak egy link volt Pulzus [13. 10. 2005], most e pillanatban kettő van – véletlen?
Egyszeri meghallgatása kevés, de annyit már most állítok, hogy sok benne a féligazság sőt hazugság, az öntömjénezés, mikor olyan dolgokban tüntetik fel magukat kezdeményezőként, melyhez vajmi kevés közük volt.
http://www.radiopatria.sk/magyar_index.php?page=magyar_hu_showzvuk&relID=33


Itt a többi:
http://felvidekforum.com/viewtopic.php?t=132&start=0
Back to top
View user's profile Send private message
hubaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 637
Location: Nagymagyarország szép erdei:)

PostPosted: Thu Oct 27, 2005 8:06 pm    Post subject: Reply with quote

Nem jósolgatni kell, hanem dolgozni ellene.

Ez nem egy "ördgöt a falra" rajzverseny, hanem harc a megmaradásért.
Harc , de nem politikai, hanem az életból való.

Hogy lássa már meg mekkora hülyeség és tévhit, ha valaki szégyenli, hogy magyar!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 7:06 am    Post subject: Reply with quote

Az vitathatatlan, hogy Ladányi és Hajdú Mária nagyon szépen beszéltek, főleg Ladányi, mikor az iskola küldetését említette, nagyon felkészült volt, mintha csak olvasta volna. Aki nem ismeri Zoboralját és a riportalanyokat, az mindent elhisz, ami elhangzott tőlük, de már BG jelezte, hogy „sok benne a féligazság sőt hazugság, az öntömjénezés, mikor olyan dolgokban tüntetik fel magukat kezdeményezőként, melyhez vajmi kevés közük volt.“De csak általánosan körbebeszélték a problémát, sem az asszimilációt kiváltó okokat nem nevezték meg, és azt sem hallottam, mit tettek és tesznek az asszimiláció ellen.
A sikerekről nem feledkeztek meg:
újság - csak ki jut hozzá, és ami a kezembe került, egy alapiskolai újság színvonala magasabb.
könyvesbolt – rég lett volna, ha nincs a 95-ös csemadokos hatalomátvétel,
magyar központ –Ladányi amerikai útját a tulajdonoshoz a Zoboralja alapítvány állta, mely a kisbuszt is vásárolta, tehát nem Lajko érdeme.
középiskola – a 90-es évek elején már volt kezdeményezés, de akkor megfúrták és lefújták, a nemzetmentőknek csak ürügy volt a pénz megszerzésére, iskolára jön támogatás, istállóra, szállodára nem jött.
A riporter megjegyezte, hogy az MKP számlájára írják Zoboralján a vészhelyzetet, de ladányiék szerint az MKP nem tehet erről!!! (olvassák a fórumot a rádiósok?)
Még ami megfogta a fülem,
Ladányitól:
-el kell kezdeni dolgozni, mert az asszimilációt okozó tényezők nem szűntek meg.
Melyek azok?
Ebből az következik, hogy 10 éve nem dolgoztak csak a hatalomért hajtottak!!!
-10 éve csúcsosodott az asszimiláció, azóta állandósult, azóta 35 beíratott gyerekünk van évente.
Ezt kétlem, hiszen az utóbbi 2 évben Kálazon (ladányi lakhelye) sincs magyar elsős, hamarosan Zsérén ugyanez lesz a helyzet, a koloni magyar óvodai osztály megszűnt, összevonták, akkor milyen asszimilációs állandósulás van?
Hajdú Máriáról azt tudtam meg, hogy ő volt 95-től Lajko hangadója, intrikus, benne volt 95-ben a csemadoknál megtörtént hatalomátvételben (azóta sem működött, míg nem jöttek fiatalok), segítette ladányinak a Célalap elfoglalását, 2000-ben a nyitrai MKP puccsban a mandátumvizsgáló bizottság elnöke (csalások), ezekért jutalomból lett a csemadok járási elnöke és a megyei oktatási főosztály helyettes vezetője. Nyitracsehin azt tudtam meg, hogy odahaza mint kultúraszervező nem értett semmihez, de az intrikáláshoz annál többet. Néhány pedagógus pedig katasztrófának nevezte, hogy ő került a megyére, aki pedagógusnak is selejt.
Valószínű BG az óvodai foglalkozásokra értette a hazugságokat és öntömjénezést, mert a fórumon az van, hogy BG kezdeményezte ezeket, csak már Zsérén megakadt, s aztán tudjuk, hogy 2000-től ladányi lett „Zoboralja mindenese” – de szépen nevezte D. Kovács József! Hajdú azt állítja, hogy Zsérén van magyar foglalkozás az óvodában, a zsérei magyar iskola igazgatónője az ellenkezőjét, sőt azt, hogy 3 éve a beíratások előtt be sem tették lábukat az óvónők a leendő elsősökkel a magyar iskolába!
Hajdú Mária továbbra is elvégzi a piszkos munkát, ha kell csal, ha kell hazudik, Lajko elvárásainak megfelelően.
Első hallásra ennyi.
Back to top
View user's profile Send private message
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 8:00 am    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
Quote:
Nógrádi, nincs mit Veled vitáznom Zoboralja oktatásügyéről, vajon miért véded a ladányi-paulis párost, miben segítettek neked vagy a régiódnak?

Semmit, talán azért vagyok semleges, mert nem is várok el semmit toluk, hidegen hagynak.

Te annyira vagy semleges a zoboralji ügyek feszegetésénél, mint én, csak én nem állítom, hogy semleges vagyok, hanem azt, hogy tudósítok, amiről a sajtó hallgat, mint a Pátria és „Zoboralja mindenese” hallgatott a gímesi árulásról, ezért kell erről nekünk beszámolni, ami sem Lajkonak, sem az MKP-politbüronak sem a béreseknek nem teszik.
S hogy mennyire semleges vagy, ha jól emlékszem te tetted fel azt a statisztikai adatot, hogy a bodoki középiskola az érettségin középszinten szlovákiai első! Ezzel dicsekedett Hajdú Mária is a riportban, csak érdekelne, hogy melyik egyetemista készítette fel ilyen jól az érettségizőket, mivel több tantárgyat a Nyitrai Magyar Kar hallgatói tanítanak, lehetséges, hogy az angolt is, évente-félévente cserélődnek, ami nem a színvonal javát szolgálja, de mégis szlovákiai elsők!
nogradi wrote:
Quote:
A lévai gimi gondjai miben rejlenek? Valószínű a gyerekhiány is ide tartozik!
Hány lévai gyerek van Alsóbodokon? A sok kedvezmény, ingyenes kirándulások stb., aztán nem marad gyerek Léván stb.

Tudjuk hogy tendenciakrol van szo, ugyanugy gyerekhiány lenne ha nem lenne Bodokon semmi se.

Abban igazad van, hogy Bodok nélkül is gyerekhiány van, de Bodokkal még nagyobb ez a hiány!!!
Nem tendenciózis, hanem tény, hogy a bodokiak vásárolják a szülőket, gyerekeket, mert van miből vásárolni, a zoboralji támogatások nagy részét Paulis és ladányi érdekeltségei emésztik fel, nem a zoboraljiakat segítik!
nogradi wrote:
Quote:
S hogy mennyire semleges vagy, ha jól emlékszem te tetted fel azt a statisztikai adatot, hogy a bodoki középiskola az érettségin középszinten szlovákiai első!


Nem igaz, vagy hazudsz, vagy rossz a memóriád (vagy mindketto).

De ha én lettem volna is akkor se jelentene semmit, vagy talán én írom a statisztikát is, hehe Very Happy Question

Szép hogy aggódsz, mindenesetre Huba szerint is el tud tartani Zoboralja egy kozépiskolát (abba en nem látok bele hogy jó vagy rossz, és nem is vitatkozom, gondolom vannak jobbak meg rosszabbak is). Á‰s mondok még valamit, nincs nagyon ínyedre amikor Zoboralját a Mo-i szlovákok helyzetéhez hasonlítom, mindenesetre ott tudnak mukodtetni egy kozépsulil B.csabán, pedig csak 3 alternatív alapiskola van B.csabán, T.komlóson meg Szarvason (amik tobb tiz km-re vannak egymástól). Plusz a Bpesti nehogy azt mond hogy az egész országból oda járnak. Na ehez mit szólsz Question


Elnézést Nógrádi barátom, lehetséges, hogy egy másik ladányi positive reklámozta a bodoki középiskolát.
Angolból elsők, de hogy állnak a többi tantárgyból, hány diák jutott be az egyetemekre, de azokra, ahol túljelentkezés van, esetleg hánynak kellett a munkaügyi hivatalban jelentkezni, ez lenne a mérvadó statisztika a színvonalról!
Huba néha félrebeszél, igaz jószándékkal, mivel nem ismeri eléggé Zoboralját!
Nem ismerem a mo-i szlovák oktatásügyet, ezért nem szólok!
De ha valaki nekem azt állítja, hogy az olyan régió, ahol évente 25 elsős van, el tud tartani egy középiskolát, az nem komplett!!!
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 8:22 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
De ha valaki nekem azt állítja, hogy az olyan régió, ahol évente 25 elsős van, el tud tartani egy középiskolát, az nem komplett!!!


Komolyan azt hiszed hogy van esély kozépiskola nélkul Question Aki azt hiszi hogy igen az nem komplett.

Quote:
Nem ismerem a mo-i szlovák oktatásügyet, ezért nem szólok!


annyiszor keverted már a szezont a fazonnal, csakhát ez nem jon jól hogy Neked hogy 10-20 000 szlováknak 2 gimije van, mikozben csak 1 alapiskolája meg 4 alternatív alapiskolája van.
Back to top
View user's profile Send private message
hubaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 637
Location: Nagymagyarország szép erdei:)

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Mata én abból indulok ki, hogy igaz, hogy évente 35 -és nem 25 elsős van Zoboralján, de ezt a számot simán 60-70-re fel lehetne tolni , erős beiratási programos munkával, amit a helyiek szorgalmaznának, ám ebben Pauliszék nem eléggé érdekeltek, mivel messzebbről úgyis ki lesznek pótolva, mások lemondóak, s még te is inkább abban látod a helyzet megteremetését, ha a helyi "diáktoborzás" helyett itt kűzdve, a bodoki középiskola ellen lázadsz.

Azért írok 60-70-et, met a gímesi vegyes, a cétényi és pogrányi alapiskolák mellett van Kéren is vegyes iskola - melynek,ha igazak az elemzett óvodás vészjelek, szintén nehéz évek elé nézhetnek - mely csak közigazgatásilag nem , de természete szerint Zoboraljához tartozik.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 3:04 pm    Post subject: Reply with quote

Nógrádi, hidd el, ha nem hinnék abban, amiről írok, akkor nem vitáznák veletek. De nem azért mert Paulisról és ladányiról van szó, hanem Zoboraljáról, hogy másban kell(ett volna) keresni a megoldásokat, és nem a bodoki középiskolát erőltetni, hanem ezeken a milliókon minden magyar alapiskolást megtámogatni abban, hogy a diákok bármilyen magyar szak-, szakközépiskolába, vagy gimnáziumba mehessenek, az óvodásokat és szüleiket támogatni, hogy legyen utánpótlás az alapiskolákba!!! Csakhogy most a középiskola, a Paulis ladányi érdekeltségek emésztik fel a zoboralji támogatások nagy részét, így nem marad a létfontosságú dolgokra!
Mintahogy az egyetemi végzettségben nem a Selye János Egyetem fogja behozni a szlovákokkal szembeni lemaradásunkat, úgy nem a bodoki középiskola fogja megmenteni Zoboralját!!!
Azt olvastam, hogy idén 25 elsőse van Zoboraljának és azt hallottam a riportokban, hogy a jövőt nézve sem javul a helyzet!!!
Á‰n is úgy látom, hogy évente 30-35 diák már siker lenne, így mindhárom felsőtagozatos iskola működhetne 10-12 diákkal évfolyamonként. Azért vagyok, amíg lehetséges, meg kell menteni a magyar óvodákat (már sajnos az utolsó osztály is beolvadt) és az alapiskolákat (már hogy bírják az önkormányzatok anyagilag a diákok kis létszáma miatt), mert magyar iskola nélkül a falu magyar arculata is teljesen elvész. De mit tett „Zoboralja mindenese” és holdudvara Hajdú Mária oktatási szakemberrel, hogy nincsenek óvodai osztályok, és így lassan elvesznek iskoláink.
Arra, hogy 60-70 diák legyen, többévtizedes kemény munkának propagandának kell(ett volna) lenni. Ladányiéknak köszönhetően másfél évtizedet veszítettünk, ekkor még 600 diák volt Zoboralján, most már csak a fele!!!
A 70-es évek végén nem lett volna szabad hagyni elveszni a magyar gimnáziumi osztályt, akkor még kb. 100-150 diák lehetett évfolyamonként a 3 felsőtagozatos iskolában Zoboralján, mégsem volt olyan erő, hogy a gimnáziumi osztály tovább éljen, akkor a jelenlegi 25 diákkal hogy akartok fenntartani egy középiskolát???!!! De erről többet tudna mondani ladányi, hiszen akkor volt diák, Vrabec Mária őt nevezte meg, aki próbálta megmenteni, pedig ladányinak semmi köze nem volt a mentőakcióhoz, de kellett az öntömjénezés, mint a zoboralji magyarság megmentőjeként díszelegni!!!!
Nagykérnek nagy szerepének kellett volna lenni a hazai és a berencsi diákok magyar iskolába beszervezésénél, sajnos a két nagy falu magyarsága hagyja veszni a magyar iskolát!!!
Olyan személyre bízni Zoboralja sorsát, akinek a falujában már 2. éve nincs magyar beíratott, ez előrevetíti a véget!!!
Igaz nem a zoboralji magyarok bízták meg Ladányit a mindenességgel, hanem Duray emelte be őt a parlamentbe. Duray, akit hidegen hagy Zoboralja sorsa, hiszen néhány éve már kijelentette, Zoboralja halott, csak még a Zoboralja márkanév aranytojást tojó tyúkocska, az állítólagos zoboralji nemzetmentésre milliókat lehet leakasztani.
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

Roviden idezem mi a bajon ezzel:

a 2. mondatban a "bármilyen" - ez igy nem alternatíva. a véleményem az hogy ha teszem azt megszunne bodok, és az oda irányított pénz oda menne ahova javaslod, nem javítana a helyzeten, szerintem. A 70-es években valószinuleg diákhiány miatt szunt meg a gimi osztály, ma egy szintig meg lehet gyozni a szuloket, de azután már az ilyesmi kontraproduktív, tolakodásnak vennék szerintem.

Az SJE...persze hogy nem kizárólag, de jobb mintha Mo-n maradnak a tehetségek akik nem akarnak svk-nyelvu egyetemre járni. mindenesetre mondjuk 10 év mulva lehet tobb kara is. Az svk-nyelvu egyetemeken soha nem fogja elérni a 10%-ot a halgatók száma, mégis ha igaz hogy hiányzik kb. 20 000 magyar egyetemista, akkor egy-két évtized alatt, (nemcsak az SJE által) be lehet hozni.
Back to top
View user's profile Send private message
hubaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 637
Location: Nagymagyarország szép erdei:)

PostPosted: Thu Nov 03, 2005 9:59 pm    Post subject: Reply with quote

MH tömör vagy logikus és megyőző.

A bármilyen gimis megoldás viszont szerintem sem jó alternatíva, mindenesetre az alpískoláktól való pénzelcsoportosítás, sőt a gímesi esetben az alapiskola különválásának mkp-s megtorpedózása, ill. zsére esetében az óvodában a magyar foglalkozás megtorpedózása még rátesz egy egy lapáttal az mkp haynauinak mérlegére...

Szomorú de igaz ,amit írsz, de reménykedni és dolgozni akkor is kell, minden csoda így kezdődik:
Csak azért is!

Á‰s az iskolák így legalábbakik csak saját magukra számíthatnak, meg kell tanuljanak a jég hátán élni, pályázni, kapcsolatot teremteni.
Zoboralja magyarsága és székelysége úgy érzem hordoz annyi erőt
hogy 1-2 alapiskola megmaradjon még több száz éven keresztül is.

Csak azért is!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
vencelJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1487
Location: Pozsony

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 9:43 am    Post subject: Reply with quote

huba wrote:
..., sőt a gímesi esetben az alapiskola különválásának mkp-s megtorpedózása,


Teszek egy próbálkozást. Konkrétan milyen tettel és ki "torpédózta" meg?


üdv
vencel
Back to top
View user's profile Send private message
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 10:28 am    Post subject: Reply with quote

vencel wrote:
huba wrote:
..., sőt a gímesi esetben az alapiskola különválásának mkp-s megtorpedózása,


Teszek egy próbálkozást. Konkrétan milyen tettel és ki "torpédózta" meg?


üdv
vencel

Ne tégy te semilyen próbálkozást, foglalkozz a golffal!!!
Back to top
View user's profile Send private message
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 10:30 am    Post subject: Reply with quote

Nógrádi, Huba
Pedig a „bármilyen“ mindenképpen alternatíva, és a „bodoki pénzek“ javítottak volna a helyzeten, ha ésszerűen használjuk, arra, ami fontos, csak a pénz mellé még sok más kell. Minthogy a 20ezer forinttal sem nevelünk mindenkiből magyart (inkább nem nevelünk, mint igen), ezt a támogatást is sok mindennel kellene hatékonnyá tenni, csakhogy sokan a hatalmat gyakorlók közül a jótékony mecénást játszva elégségesnek tartják a pénzosztogatást!
A 70-es években nem volt diákhiány, 4-5-ször több diák volt Zoboralján, mint jelenleg. A szülők meggyőzésével már 15 éve kell(ett volna) foglalkozni, mert a bolsiban nyíltan nem volt szabad, de titokban sem tettek semmit a közéletért felelőseink, csemadok, pedagógusok, és most sem tesznek. A kontrapruduktivitás a meggyőzési taktikától, ebből adódóan a szülők viszonyulásától függ, nem az időtől!
Nógrádi, az SJE csak két kar (a többkaros SJE egyelőre csak kívánság), ami nem fedi le az összes lehetséges tanulmányi irányzatot, ezért az okfejtésed nagyon sántít.
A katasztrófa, hogy az MKP megélhetési magyarjai irányítják az oktatásügyünket, nem a SZAKEMBEREK!!! No nem a hajdúféle szakgárdára gondolok, az ilyen önjelölt szakemberek az MKP megélhetési magyarjai.
A Szülőföld Alap bizottsági tagjainak összeállítása is ezt mutatja, Pék Lászlónak, a Pedagógus Szövetség elnökének csak tanácsadói státusza van, de az MKP képviselők, a funkcióhalmozó Kvarda szavazati joggal van az alapnál, Harna szintén, nem tudom, hogy a gyerekei jártak-e egyáltalán magyar iskolába, mikor olyan szép szláv neve van a lányának.
Á‰s most bizonyított az MKP, milyen szakemberekkel rendelkezik, csak most ébredtek fel, hogy az óvodák és a szórványterületek a fontosak.
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 11:56 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
A kontrapruduktivitás a meggyőzési taktikától, ebből adódóan a szülők viszonyulásától függ, nem az időtől!


Na látod, senkit nem lehet kényszeríteni arra amit nem akar. Mata Hari hiába téped a szád, inkább próbáld meg megyozni a kornyékedet ha el akarsz érni valamit. Ne legyél olyan mint egy pap a vidékunkon, aki lebaszta azokat akik nem járnak templomba-csak épp a misén, és azoknak kellet a dupla prédikációt végighalgatni akik jelen voltak....A lelked mélyén igazi bolsi vagy-túl sokat vársz fentrol, pedig az ilyesmi elsosorban mindenki személyes hozzáállásának fugvénye.

Quote:
a többkaros SJE egyelőre csak kívánság


egyenlore, NR-án a kar mindig csak egy kar marad mert a karok általában nem szaporodnak osztódással, és csak addig lesz NR kar amig lesz Km-ban SJE. Ezt jól jegyezd meg.[/b]
Back to top
View user's profile Send private message
Mata_HariJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1155

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
A lelked mélyén igazi bolsi vagy-túl sokat vársz fentrol, pedig az ilyesmi elsosorban mindenki személyes hozzáállásának fugvénye.

Erre meg hogy jöttél rá?
Kevesebbet időzz a pincében!
nogradi wrote:
egyenlore, NR-án a kar mindig csak egy kar marad mert a karok általában nem szaporodnak osztódással, és csak addig lesz NR kar amig lesz Km-ban SJE. Ezt jól jegyezd meg.[/b]

Senki nem állította, hogy a nyitrai több mint egy kar!
Á‰rdekes következtetés – megjegyzem!

Mellékesen,
ez az egy kar november 9-én ünnepel,
45 éves Nyitrán a magyar pedagógusképzés!
A Ghymes koncertezik.
Back to top
View user's profile Send private message
hubaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 637
Location: Nagymagyarország szép erdei:)

PostPosted: Fri Nov 04, 2005 8:08 pm    Post subject: Reply with quote

Vencel kérdezte:

Teszek egy próbálkozást. Konkrétan milyen tettel és ki "torpédózta" meg?

A gímesi mkp-sok szavaztak róla, ha jól emlékszem 2003 július 2-án, egy jelentéktelennek tűnő, de fekete napon. Nyitrának annyi köze bizttos van, hogy a Góbé fórumban ők - LL fán klubb - sem helyeselték az iskola különválását. Azzal sumákoltak, minek külön épület, mert bezárhat 10 éven belül. De itt külön igazgatóválasztásról volt szó, sok helyen működik egy épületben magyar és tót iskola. Az, aki a Góbén is LL-éket védelmezően lépett fel - pl. Paulis akár - egyszerűen nem tartja fontosnak a zoboralji Gímesi magyarság megvédését - 700 magyarról van szó, de Lédecet is leírták már - 400 magyar lakosával és azzal az 1100 évés korával, hagyományaival, kultúrájában egyetemben.

Remélhető hogy a Farska 44 -nek van valamiféle jövő koncepciója, és az nem holmi szociológusok pénzelése, hanem aktív problémakezelés...

Kedves MH!
Az egyszerre 100 féle problémázásodat inkább magadnak kellene megtartani, Hitler is abba bukott bele, hogy mindenkit megtámadott, kivel van bajod az egész világgal?

A 20.000Ft-ról annyit, hogy az egy törvény egyszerre 7 határon át ment, és arra komoly igények vannak Vajdaságtól-Kelet-Felvidékig. Ha ti Nyugaton éppen nem szorultok rá annak csak örülni lehet.
Pár hete hallottam hírekeket Kárpátaljáról, hogy késik a pénz, - ahogy Erdélyben is- és a szülök cipőt vennének és téli ruhát gyermekeiknek belőle. Ezt vennéd el?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet All times are GMT
Goto page 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Next
Page 1 of 14

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group