Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Mi lesz veled Fradi?

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Sport
View previous topic :: View next topic  
Author Message
AttilaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 810

PostPosted: Fri Jan 18, 2008 10:34 am    Post subject: Mi lesz veled Fradi? Reply with quote

http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=166449

Reggel közleményt adott ki Kevin McCabe nevében Trexler Ferenc, majd később a távirati irodán keresztül a pályázatot jegyző Esplanade Kft. az országos jelentőségű Fradi-ügyben.

A közlemény végén az áll: Kevin McCabe „nem kíván további ajánlatot tenni” a Ferencvárosra és a 6 plusz 2 hektáros ingatlanra. Ezzel párhuzamosan a Sheffield United futballklub hivatalos internetes oldalára is felrakták már McCabe nyilatkozatát, amelyben ugyan kategorikusan nem jelenti ki, hogy befejezte a pályázgatást, de Trexler Ferenc szerint McCabe elveszítette a bizalmát.

„Nem értjük – idézi a www.sufc.premiumtv.co.uk McCabe-et. – (…) Rendkívüli csalódottsággal tölt el bennünket, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánították.”

„A közlemény (az állami vagyonkezelő közleménye) ellentmond mindannak, amit az utóbbi négy hónapban a magyar tisztségviselők és a kormányzat tagjai mondtak, és az Esplanade magyarországi vezetői, valamint a Sheffield United szerint károsak a Ferencváros jövőbeli sikereire és boldogulására.”

McCabe és a Sheffield United igazgatói napok óta Budapesten tartózkodtak a döntés előtt – írja a Sheffield UFC honlapja –, és a Fradi újjáalakítását tervezték. Játékosokat igazoltak volna a Ferencvárosba, hogy sikerüljön megnyernie az NB II-es bajnokságot.

Dolgoztak továbbá az ingatlan fejlesztési tervein, és az új stadion építési tervein is.

Trexler Ferenc kérdésünkre, hogy valóban nem akarta-e Kevin McCabe kifizetni a pályázati kiírásban megszabott 800 millió forintot az FTC Zrt. részvényeiért, illetve „olyan feltételeket támasztott, melyeket a pályázati kiírás nem tett lehetővé” úgy válaszolt: „Ez nem igaz.”

Ami azt az állítást illeti, hogy a pályázó egymilliárddal kevesebbet ajánlott a limitárnál (bruttó 4 164 720 000 forint), Trexler ugyanarra hivatkozott, amely már többször megjelent a sajtóban, hogy tudniillik a kiíró a tender sikere érdekében 30 százalékkal csökkenthette az árminimumot.

„A szóbei tárgyalásokon fel sem merült, hogy ezzel probléma lehet – fogalmazott Trexler Ferenc, aki ugyanazt a kérdést tette fel, amit kedden a lapunknak nyilatkozó Boros Bánk Levente FSZSZ-alelnök is, azaz, hogy ha a pályázatot a borítékbontás után érvényesnek találták, akkor az eredménytelenség kihirdetése után az indoklásban hogyan szerepelhettek ilyen okok.

Á‰rdeklődésünkre elárulta: a Kevin McCabe nevében pályázó Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. egy olyan projektcég, amelyre konkrétan ehhez a tenderhez és ehhez a beruházáshoz volt szükségük. A cég végső soron Kevin McCabe tulajdona – tette hozzá.
Back to top
View user's profile Send private message
AttilaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 810

PostPosted: Sat Feb 02, 2008 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Kommentár nélkül:
http://www.youtube.com/watch?v=gaOOmTNhteo
Back to top
View user's profile Send private message
AttilaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 810

PostPosted: Wed Feb 13, 2008 10:17 am    Post subject: Reply with quote

A Kevin McCabe által vezetett brit konzorcium nyerte a Ferencváros értékesítésére kiírt pályázatot. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. döntése alapján a britek a meglévő stadiont két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják, 800 millió forintért megvásárolják az FTC Zrt. részvényeit.


1
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (MNV) érvényesnek és eredményesnek nyilvánította az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. ajánlatát, amelyet az FTC Áœllői úti hat plusz két hektáros ingatlanára kiírt hatodik pályázatra nyújtott be.

A zártkörű pályázatra három ajánlatot érkezett be, de a három közül kettő - a Neuchatel Financial Limited és az ECHO-Building Ingatlanhasznosító Kft. ajánlatai - a pályázati kiírásnak sem formai, sem tartalmi szempontból nem felelt meg.

Az Esplanade Kft. vételár-ajánlata a megadott területre bruttó 3.035.304.000 forint, ami 283.984.000 forinttal, azaz 10,3 százalékkal magasabb, mint a korábban tett ajánlata.

Az Esplanade Kft. ajánlatában vállalta, hogy a meglévő stadiont 2 éven belül legalább 1,2 milliárd forint + áfa értékben felújítja, úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA előírásainak.

A cég emellett vállalta, hogy az FTC Zrt. részvénycsomagját 800 millió forint értékben megvásárolja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira. Az Esplanade Kft. az FTC létesítményhasználati jogát 1,5 milliárd forint + áfa értékben megváltja, engedményezve a vételárat az FTC Labdarúgó Zrt. köztartozásai és más állami szereplőkkel, hitelintézetekkel szemben fennálló tartozásai jogosultjaira.

A társaság vállalja, hogy az FTC számára 25 éves határozott időtartamra biztosítja a stadion használatát, amely használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegy-árbevételének 25 százaléka.

A határozatot követően az FTC feladata lefolytatni az Esplanade Kft-vel a tárgyalásokat a stadion felújítását, a részvénycsomag, valamint a létesítményhasználati jog adás-vételét illetően - áll az MNV közleményében.

Az MNV Zrt. haladéktalanul megkezdi az Esplanade Kft-vel az ingatlan adás-vételi szerződésének előkészítését.

A szerződés aláírása az FTC és Esplanade között megkötendő három szerződés aláírását követően lesz.

http://inforadio.hu/hir/sport/hir-180530
Back to top
View user's profile Send private message
BendegúzJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1296

PostPosted: Tue Jun 03, 2008 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Sportemberi nagyságról tanúskodó, önkritikus nyilatkozat Vincze Ottótól:
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=183093&
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Sport All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group