Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SLOTA
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next

This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
walkman

PostPosted: Sat Mar 13, 2010 7:35 am    Post subject: Reply with quote

http://www.sme.sk/c/5283302/slota-nepozna-nasu-hymnu.html

A neveket nem tudja megjegyezni, szerintem a számokkal is gondja akadna, ha a vagyonáról érdeklődne valaki.
Maga sem tudja, mennyi talicska pénzt lopott el a szlovák nemzet zsebéből.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
walkman

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

http://www.sme.sk/c/5322268/sns-mame-privela-slobody-treba-ju-nahradit.html

Á‰rdemes elolvasni a hozzászólásokat! Igaz általában olyanok szavaznak az SZNS-re (Szlovákia nemzeti söpredéke), aki még számítógépet sem látott, írni és olvasni meg nem tud.
Back to top
walkman

PostPosted: Sun Apr 18, 2010 5:38 am    Post subject: Reply with quote

http://www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/slota_szent_istvan_nem_volt_magyar_kiraly_35951

Itt lehet látni, hogy az összefogáshoz ellenségkép kell.Ennyi hozzászólás már rég nem volt egyetlen cikkhez sem.
Back to top
nogradi

PostPosted: Thu May 06, 2010 8:27 am    Post subject: Reply with quote

http://img232.imageshack.us/img232/7412/sloto.jpg

...hogy ne tartsuk el azokat akik nem akarnak dolgozni.
Back to top
View user's profile Send private message
harlequin

PostPosted: Thu May 06, 2010 10:59 am    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
http://img232.imageshack.us/img232/7412/sloto.jpg

...hogy ne tartsuk el azokat akik nem akarnak dolgozni.

Hasonlo: http://www.shooty.sk/frky/sme-2002.html?page_id=156&img_id=4595
Back to top
Bendegúz

PostPosted: Thu May 06, 2010 1:47 pm    Post subject: Reply with quote

A montázs is, a karikatúra is találó, de Slotáék olyan társadalmi feszültségforrásra hivatkoznak kampányukban, ami nem intézhető el viccel, vagy kézlegyintéssel.
A cigányközösséggel szembeni sztereotípiák rendkívül erősek, de megváltoztatásukért a cigányok alig tesznek valamit.

Elrettentésül idézek a szerencsétlen, megvezetett, gurabi plakát-cigánnyal készült Sme-riportból:

"Dali by ste sa znova odfoti»?
„Za tak málo peòazí urèite nie. Dal by som sa odfoti», ale nie za smie¹ne peniaze."

Aj keby znova urobili takýto rasistický bilbord?
„Ak by to stálo za to, nie za nejaké smie¹ne haliere."

Nechcete ich za¾alova» za to, ¾e va¹u fotku zneu¾ili?
„Keï dajú peniaze, tak ich nemusím ¾alova»."

Koµko by ste chceli?
„Tisíc, èo aspoò 10-tisíc eur. Vtedy ich neza¾alujem."

Chcete, aby sa vám SNS ospravedlnila?
„Nie, chcem, aby mi dali peniaze."

Erősen kérdéses, a Sme zömmel liberális olvasótáborában milyen érzelmeket váltanak ki a fenti válaszok, hogy a cigánykérdésben radikálisabb szlovákiai többségről már ne is beszéljünk.
Back to top
harlequin

PostPosted: Thu May 06, 2010 2:13 pm    Post subject: Reply with quote

Bendegúz wrote:
A montázs is, a karikatúra is találó, de Slotáék olyan társadalmi feszültségforrásra hivatkoznak kampányukban, ami nem intézhető el viccel, vagy kézlegyintéssel.
A cigányközösséggel szembeni sztereotípiák rendkívül erősek, de megváltoztatásukért a cigányok alig tesznek valamit.

Igen, de itt nem csak magáról a problémáról van szó, hanem hogy mennyire hiteles, hogy az SNS ezzel kampányol. Egyrészt 4 évük alatt a kormányban semmi nem változott ezen a téren, másrészt meg Slotára tényleg ráillik a szlogen Smile.
Nem valószinű, hogy a kampánycélokon túl egy kicsit is érdeklik őket a cigányproblémák, az meg teljesen elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy gondolkodtak egy esetleges (tényleg reális) megoldáson.
Back to top
Bendegúz

PostPosted: Thu May 06, 2010 2:26 pm    Post subject: Reply with quote

Min változtat ez? Ha nem az SNS kampányol majd vele, lesz másik szélsőjobboldali párt, amelyik megteszi. Követői pedig szép számmal akadnak, mert a kampányüzenettel (dologkerülőket nem akarunk tovább eltartani!) könnyű azonosulni.

Addig, míg a többi parlamenti pártnak nincs elképzelése a cigányprobléma kezeléséről, az SNS - tetszik, nem tetszik - az egyedüli hiteles párt ebben az ügyben, mert legalább felvállalja a probléma létezését. Slotánál értelmesebb politikai szereplő is foglalkozhatna a kérdéssel, de akkor a társadalom véleményformáló erőinek haragjával kellene dacolnia, aminek az ódiumát egyetlen értelmes politikus sem vállalja. Marad a vállvonogatás Slota párhuzamos lerészeghülyézésével (amiben speciel mindenkinek igaza van).
Back to top
jclayton

PostPosted: Thu May 06, 2010 5:25 pm    Post subject: Reply with quote

Bendegúz wrote:
Min változtat ez? Ha nem az SNS kampányol majd vele, lesz másik szélsőjobboldali párt, amelyik megteszi. Követői pedig szép számmal akadnak, mert a kampányüzenettel (dologkerülőket nem akarunk tovább eltartani!) könnyű azonosulni.

Addig, míg a többi parlamenti pártnak nincs elképzelése a cigányprobléma kezeléséről, az SNS - tetszik, nem tetszik - az egyedüli hiteles párt ebben az ügyben, mert legalább felvállalja a probléma létezését. Slotánál értelmesebb politikai szereplő is foglalkozhatna a kérdéssel, de akkor a társadalom véleményformáló erőinek haragjával kellene dacolnia, aminek az ódiumát egyetlen értelmes politikus sem vállalja. Marad a vállvonogatás Slota párhuzamos lerészeghülyézésével (amiben speciel mindenkinek igaza van).

Ritka dolog veled egyetérteni, de ez pontosan így van...
nogradi

PostPosted: Fri May 07, 2010 7:16 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Addig, míg a többi parlamenti pártnak nincs elképzelése a cigányprobléma kezeléséről, az SNS - tetszik, nem tetszik - az egyedüli hiteles párt ebben az ügyben, mert legalább felvállalja a probléma létezését.

nem gondoltam volna hogy ilyesminek bedőlsz, mintha ancsás idézetet olvasnák...elképesztő. ez nem felvállalás, hanem alantas szavazathajhászat. övék volt az oktatási tárca, ami a cigányok beilleszkedése szempontjából kulcsfontosságú. a 4 év alatt kellett volna felvállalni a problémát, az lett volna hiteles.

Quote:
Slotánál értelmesebb politikai szereplő is foglalkozhatna a kérdéssel, de akkor a társadalom véleményformáló erőinek haragjával kellene dacolnia, aminek az ódiumát egyetlen értelmes politikus sem vállalja.

egyáltalán nem. vannak kifinomult módszerek még abban az esetben is ha cigányok nem tesznek semmit a sztereotípiák leküzdésért.
Back to top
Bendegúz

PostPosted: Fri May 07, 2010 8:07 am    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
nem gondoltam volna hogy ilyesminek bedőlsz, mintha ancsás idézetet olvasnák...elképesztő. ez nem felvállalás, hanem alantas szavazathajhászat. övék volt az oktatási tárca, ami a cigányok beilleszkedése szempontjából kulcsfontosságú. a 4 év alatt kellett volna felvállalni a problémát, az lett volna hiteles.

Ha valamennyi parlamenti párt foglalkozna a cigánykérdéssel, ami egyébként a dolguk volna, az SNS-nek nem lenne alkalma a téma meglovaglásával szavazatot hajhászni. Mivel a többi párt alibista magatartást tanúsít, Slota csupán él a lehetőséggel. Nem dicsértem. Konstatáltam.
Egyébként a cigányok beilleszkedése szempontjából nem az oktatási tárca tevékenysége a kulcsfontosságú. Hanem a cigány etnikum gondolkodása, jövőképe. Annak kell elsősorban megváltoznia, addig minden hiába.
nogradi wrote:
egyáltalán nem. vannak kifinomult módszerek még abban az esetben is ha cigányok nem tesznek semmit a sztereotípiák leküzdésért.

Mint például?...
Back to top
nogradi

PostPosted: Mon May 10, 2010 7:04 am    Post subject: Reply with quote

igazad van, a cigány etnikum gondolkodása a kulcsfontosságú, nem a többi parlamenti párté. ha ők nem akarnak megváltozni teljesen lehetetlen a probléma megoldása.

viszont ami a pártok mozgásterét illeti, nos ott az sns-é volt a legnagyobb, ezért ők az utolsók akik ilyesmivel kampányolhatnak. erre céloztam.

kérdésedre válaszolva például a szociális rendszer bekeményítése. itt volt például kaník, a "szociális szörny". általában mindenkinek a féllábú bányászok megkurtítása jut róla eszébe, de nekem például az hogy az intézkedései óta a cigányok kevesebbet dáridóznak.

a cigányok legfőbb bevétele a gyes. lehetne akár létező állandó munkaviszonyhoz kötni ill. bizonyos ledolgozott időszakhoz, igaz hogy ezzel jónéhány "fehérnek" is gondja lenne, de pont emiatt nem lehetne cigányellenességről beszélni....nem kellenek ide otromba óriásplakátok.
Back to top
Bendegúz

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 1:52 pm    Post subject: Reply with quote

Az SNS a jövőbe lát!

http://www.sme.sk/c/5677786/muz-z-predvolebnych-plagatov-sns-je-obvineny-z-lupeze.html
Back to top
AlomUtas

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
igazad van, a cigány etnikum gondolkodása a kulcsfontosságú, nem a többi parlamenti párté. ha ők nem akarnak megváltozni teljesen lehetetlen a probléma megoldása

Ha a szlovák többség elvárná tőled, hogy ad fel a magyarságod és változz meg, akkor megoldanád ezt a "problémát" azzal, hogy megváltoztatod a gondolkodásodat és megváltozol?

A "problémát" lehet, hogy nem is ők, hanem mi nem értjük. Azt hiszük, hogy magasabbrendű életet élünk és ettől mások csak hasra eshetnek.

Pedig lehet, hogy egy cigány azt mondja magában: mit ajánlasz nekem Te gádzsó? Hogy változzam meg? Miért is? Van nekem öt gyerekem és boldog vagyok. Van saját kultúránk, van túlélési stratégiánk (hamarosan többen leszünk, mint a sok okoskodó), szabad vagyok és nem parancsol nekem senki.

Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?
Back to top
Bendegúz

PostPosted: Fri Dec 10, 2010 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

AlomUtas wrote:
[
Pedig lehet, hogy egy cigány azt mondja magában: mit ajánlasz nekem Te gádzsó? Hogy változzam meg? Miért is? Van nekem öt gyerekem és boldog vagyok. Van saját kultúránk, van túlélési stratégiánk (hamarosan többen leszünk, mint a sok okoskodó), szabad vagyok és nem parancsol nekem senki.

Semmi kifogásom az ellen, hogy a cigány saját szemlélete szerint legyen boldog. Nem kívánom, hogy megváltozzon. Békén hagyom, éljen úgy, ahogy szeretne!
De ugye nem baj, ha nem akarom finanszírozni sajátos életvitelét?
Back to top
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... , 11, 12, 13  Next
Page 12 of 13

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum