Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Ezért hallgatnak a globális médiumok Izlandról

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Külföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Fri Feb 10, 2012 8:46 pm    Post subject: Ezért hallgatnak a globális médiumok Izlandról Reply with quote

Pedig eredetileg ennek az országnak is "görög sors" volt szánva, aztán olyasvalami történt, amivel a Rothschild-kartell valószínüleg nem számolt. Népszavazás lett kikényszerítve utcai tüntetés sorozatok által, amelyben aztán a lakosság elutasította, hogy a magánbankok által létrehozott spekulatív adósságtömeget a nyakába varrják!

http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/izland_korul_nagy_a_csend.html

Quote:
Izland körül nagy a csend

(Boros Imre írása)

Nagy találmány a modern média. Tevékenységének eredménye legtöbbször maga a pénz, amit valakik megnyernek, míg mások elveszítenek éppen a média tevékenységének hatására. Pénz és média között működik a kölcsönhatás. A médiát a pénz mozgatja, míg a pénzt sok esetben maga a média. Az, hogy mi a hír és mi nem az, dollárban és euróban jól kifejezhető. Ha éppen arra van szükség, a pénz érdekében a valóságból éppen annak az ellenkezője lesz a hír.

...

Izlandról 2008-ban nagyon sok szó esett, pedig kicsi ország, mindössze háromszázhúszezer lakóval. Izlandot együtt emlegették mint pénzügyi katasztrófaországot Görögországgal. Simor és Oszkó is ezeket a példákat sűrűn emlegetve vette a repjegyet Washingtonba, gyors pénzinfúziót kérve. Görögország még mindig a szégyenpadon ül, jobban, mint valaha, Izlandról meg semmi szó nem esik. Talán megoldódtak a gondok? Ha igen, miként? Vagy még nagyobbak a bajok, és ezért a nagy hallgatás? A válaszhoz tekintsük át az izlandi történetet. 2003-ban privatizálták a bankokat, mind a hármat a washingtoni konszenzus (globalizáció, privatizáció, dereguláció) jegyében. Az új magántulajok azonnal a húrok közé csaptak, éltek a dereguláció adta lehetőségekkel. Már 2003 végére a bankok összesített főösszege az izlandi GDP kétszeresére rúgott. (Az érték nálunk körülbelül hatvan százalék.) A források jórészt külföldről és könnyen jöttek. Gyurcsány is szólt „őszödi példabeszédében” a nemzetközi pénzpiac nagyvonalú pénzbőségéről. Az izlandi új bankárok sem panaszkodhattak. 2007-re a bankok már az izlandi produktum kilencszeresére híztak.

A háromszázhúszezer izlandira begyűlt vagy hatvanmilliárd dollár külföldi adósság, amit nem az izlandiak, hanem a magánbankok csináltak. 2008-ban jött a kármentő IMF és az északi országok, s felkínáltak 4,5 milliárd dollár hitelt, de feltételekkel. A terheket minden izlandinak, a csecsemőig, olyan mértékben kellett volna vállalnia, mintha fizetné egy százezer eurós, 5,5 százalékos eurókötvény éves kamatát, azaz ötezer-ötszáz eurót évente, tizenöt éven át. (Családonként körülbelül évi hat és fél millió forintot.) Kitört a népharag, és a kormányt elsöpörték. Azóta új kormány van, és a felelősnek tartott volt miniszterelnök ellen büntetőeljárás folyik Az IMF és a hitelezők természetesen befagyasztották a hitelek folyósítását. A kormány pedig 2010 márciusában népszavazást tartott, hogy a nép kíván-e a bankok helyett fizetni. Nem akart.

Ráadásul az ügy még ezen felül is nagyon pikáns. A csalárd bankok az utolsó körben külföldiektől vettek fel magánbetéteket (angoloktól és hollandoktól) magas kamatokat ígérve, visszaélve azzal, hogy az állam Izlandon is százezer euróig garantálja a betéteket, teljes összegben. A bankok az állam kontójára hazardíroztak, gondolva, ha buknak, majd az állam fizet és beszedi a néptől. De nem így lett. Működésbe lépett a népszavazás intézménye. A pénzügyi felfordulás miatt az izlandiak is új alkotmányt akarnak. A szövegezésnek azonban egy különös – ám rendkívül demokratikus – formáját választották. Minden büntetlen előéletű felnőtt, aki rendelkezik harminc, választói joggal bíró polgártársa ajánlásával, egy testületbe került, úgy ötszázhúszan. Belőlük véletlen kiválasztással kiemeltek huszonöt főt, akik koordinálják a munkát. Mindenki adhat javaslatokat interneten. Izlandon gőzerővel működik a részvételi demokrácia, aminek még a lehetőségétől is elájultak a demokrata világpolgárok, amikor a görögök is szavazni akartak az euróövezetben maradásról vagy a távozásról. Görög- és Olaszhonban már a képviseleti demokráciára sincs szükség, helyette „szakértői” demokrácia dívik. Az izlandi példa azért tanulságos, mert erőt ad a „szakértői” kísérletek megakadályozására és a választott kétharmad melletti kitartásra. Á‰rthető, hogy a média miért hallgat, mert a példa ragadós lehet, és csak a hallgatással tud segíteni ikertestvé-rének, a pénznek.

_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Fri Feb 10, 2012 9:22 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
A háromszázhúszezer izlandira begyűlt vagy hatvanmilliárd dollár külföldi adósság, amit nem az izlandiak, hanem a magánbankok csináltak.

Hova lett ez a pénz?
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Sat Feb 11, 2012 8:13 am    Post subject: Reply with quote

El lett lopva... Ez a két londoni "jóember", Robet és Vincent Tchenguiz, például kb. 2 milliárd euró elsikkasztásáért felelös:

Tchenguiz brothers arrested in Kaupthing investigation
(Letartóztatták a Tchenguiz testvéreket az izlandi Kaupthing banki nyomozás kapcsán)

http://www.guardian.co.uk/business/2011/mar/09/tchenguiz-brothers-arrested-kaupthing-collapse-iceland

Aztán az angol, holland stb. kormányok szintén az izlandiak nyakába próbálták varrni az általuk kifizetett betétgaranciákat a több mint 500 000 károsultnak Nagy-Britanniában, Hollandiában stb. (az izlandi bankok külföldi leányvállalataiban)

http://en.wikipedia.org/wiki/Icelandic_loan_guarantees_referendum,_2010

De tudom, ez csak azt bizonyítja, hogy ez az irdatlan összeg valóban létezö, és hogy még a külföldi bankbetétesek pénze is eltünt.

Valószínüleg olyan "Penta Groupok" állnak emögött, amikröl már a nemzetközi médiumok se mernek írni, mert a kezükben vannak, és a rendörség se bír velük, mert a politikusok is a kezükben vannak. Egy kisebb hal, a Tchenguiz testvérek, fel lettek áldozva, a többi kilétét homály fedi.
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
harlequinJoined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 3:37 pm    Post subject: Reply with quote

Egy Izlandos téma, és sehol egy szó az oroszokról?
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Mon Feb 13, 2012 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
El lett lopva

Ki lett fizetve nyugdíjakra.

Quote:
Aztán az angol, holland stb. kormányok szintén az izlandiak nyakába próbálták varrni az általuk kifizetett betétgaranciákat a több mint 500 000 károsultnak Nagy-Britanniában, Hollandiában stb. (az izlandi bankok külföldi leányvállalataiban)

Hát szlovák és magyar pénz is volt ott. Még szép, hogy kérjük, hogy tessék szépen visszadni. Mi ebben a különös? Ha csődbe viszem a vállakozást és a befektetők pénze bánja, le fogják akarni verni rajtam. Mi ebben a különös?

Quote:
Valószínüleg olyan "Penta Groupok" állnak emögött, ...

Valószinűleg? Valószinűleg holnap esni fog ...

Szóval nem fizetni ki a tartozásokat a követendő model? Ok, persze ilyen is van. De ezt ugy beállítani, hogy micsoda nemes gesztus és milyen erényes tett volt, az már egy kicsit sántít. Lettek volna nem eladósodva, nem kéne ilyen gazemberségeket csinálniuk. Ez olyan, mint amikor a fickónak, aki elissza a család pénzét, adnánk igazat, hogy mától nem fizeti a gázszámlát, mert hát ő beteg szegény, alkoholista. Meg kell sajnálni és példaként állítani a világ elé. Ti se fizesettek, mert a pénz az rossz és aki nem fizet az a jó.

Szegény gazember izlandiak.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Külföld All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group