Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

A Fico kormány bűnlajstroma
Goto page 1, 2, 3 ... 29, 30, 31  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Wed Sep 26, 2007 11:18 am    Post subject: A Fico kormány bűnlajstroma Reply with quote

eltelt tobb mint 1 év és lassan (de biztosan) felhalmozódott jónéhány kínos ugy amirol érdemes egy kulon topicban eszmét cserélni. nem liszabonba kuldott limuzinokról vagy dohánytermelési dotációkról érdemes vitázni hanem ettol sokkal nagyobb kaliberu dolgokról.

kezdeném az igéretek és a valóság osszehasonlításával

a jó gazdaságpolitikának koszonhetoen óriási a gazdasági novekedés ami alapot jelent az ország minden eddiginél eroteljesebb fejlesztésére.

ehez képest a iskolaugy ugyanannyit kap mint azelott, orulhetunk ha az inflációt figyelembe veszik. ehez képest a max. szintre emelik az mg. kozvetlen kifizetések (zsolti irigykedhet) annak ellenére hogy ennek semmi hatása se lesz, sot az élelmiszerárak mostanában legalább 10-15 % emelkednek (ez pl. a kínai tejporfelvásárlók dotálása). minek nekik a saját fejukkel gondolkodók amikor a buta tomeg jobban manipulálható a lózungokkal.

a kormány vállalta a regionális kulonbségek csokkentését. a ún. PPP (állami-magán partnerség) keretében a 120 mld. Sk-s sztrádából csak 20 mld. (NR-Garamszentbenedek) jut a déli vonalra. ezenkivul itt tudni kell azt hogy ez egy sima leasing ahol a magáncég csak a építési kockázatot válalja míg az adófizetok 25-30 évig fogják torleszteni a "magán" (alag)utakat, kamatokkal egyutt a végosszeg min. duplája lesz a 120 mld-nek. tehát a betonlobbi hatalmasat fog kaszálni kozpénzbol, ami a magát baloldalinak valló kormányt érdekekes módon nem érdekli. tunelozás a javából. az elozo kormány ezt egy -kissebb- próbaprojektel akarta elindítani hogy tanulni lehessen a esetleges hibákból.

a kormány saját maga akarja fejleszteni a pozsonyi repteret meg a tehervasutat. ez mostanság úgy néz ki hogy felálítottak egy sátort az amúgy is szégyenteljesen kinezo reptéren. maga a reptér forgalma a tavalyihoz képest szinte megállt, a nem állami schwechati, ferihegyi és a kozeljovoben privatizálandó ruzini repterek szárnyalnak. ahelyett hogy a feljlesztést már nem az adófizetok pénzébol csinálták volna (akik kozul vajon hányan használják ezt ki legalább 1x az életben) és kapott volna még vagy 10 mld. cash-t, marad a nagy semmi hasonlóan a tehervasúthoz.

a kormány olcsóbb államot igért - ebbol nem valósult meg semmi, vállalták a minimálbér jelentos emelését ill. hogy szétválasztják a minimálbért a egyéb szociális torvényektol hogy emiatt nem emelkedjenek a járulékok. ebbol se lett semmi, a minimálbér ugyanolyan gyengén emelkedik mint azelott. teljesen kimúlt a osztalékadóterv, az egyenadót se merték eltorolni csak kozmetikázni, a csokkentett gyógyszeráfát se lehet érezni a tobbi áfacsokkentés kamu, a bmg ugyfelek kárpótlása a semmibe vész, a munkatorvénykonyv nem lett radikálisan átalakítva, a vagyon eredete már senkit se érdekel, mert meciar ellene van. a slovnaft él és virul, jahnátek meg elismerte a hogy az egyik legolcsóbb a benzin az EU-ban. az benzinadót meg már mégse kell csokkenteni. az energetika nem privatizálandó, például a CEZ-t volt a példakép. ehez képest a új cseh kormány elkezdte annak fokozatos eladását a reptérrel és a budvarral egyutt. hulye csehek, magyarok, osztrákok csak fico elvtárs ért a legjobban mindenhez....káosz, naponta vagy óráról órára változó tervek, semmi elképzelés.

az egészségugyben továbra is az állami nagykórházak a legeladósodottabbak. a biztosítókat államosítani szeretnék vagy legalábbis eltorolni a hasznukat. ezzel szemben a 2 állami biztosítót mégse fogják egyesíteni annak ellenére hogy ott a legrosszabb a fizetési fegyelem és a leghosszabbak a várólisták, menekulnek az ugyfelek. mindenki másnak pl. a gyógyszergyártóknak a hasznával semmi gond.

jónéhány hazug kijelentés hangzott el a miniszterelnok részérol (a II. pillér veszélyzeteti az eurót, a pénztárak nem tudnák kifizetni a megtakarításokat, a pénztárak olyanok mint a horizont-bmg stb.) ezeket cáfolták a pénzugyminiszter ill. a nemzeti bank. ezzel szemben a I. pillér -a sz-b adminisztratíváját jelentosen megemelik annak ellenére hogy kevesebb pénzt kezelnek, a nyugdíjpénztárakat úgy ellenorzik mint tán senkit míg a sz-b-t csak az állam (tehát saját magát) ha egyáltalán. próbálkoznak az emberek meglopásával, pénzuk államosításával. hazudnak az elso pillér tarthatóságáról. A II. pillérbol esedékes nyugdíjat azzal a nyugdíjjal kell osszehasonlítani amit a nyugdíjbavonuláskoz kiszámoltak, mivel annak éves valorizációja már egy tobbletkiadás, mert mikozben igaz hogy a nyugdíjalapok kamatai alacsonyak (ez is azt bizonyítja hogy nem bmg-k) viszont mégiscsak tobb ez mint a szociális biztosítóban ahol nem kamatozik és ha valaki a nyugdíjbavonulás elott adja be a kulcsot, utódai nem látnak egy fityinget se abból ami egy életen keresztul befizetett. ezt egy bolsevik az uralkodási vágyával nem tudja megérteni amikor osztogatni akarna a egyik szavazóbázisának. maga tomanová - családi osszefonódás az sz-b fonokével, szocbiznis a privilégiumnál, 122 kritika a véleményezi eljárásban....ez egy miniszter ???

muszáj még megemlíteni a sajtó nagy hibáját is. mikozben támadják a kormányt sokszor ok maguk csinálnak neki kampányt. nem lenne szabad lekozolni minden kampánycélú hulyeséget amit mondanak, az olyanokra mint szlopa pedig sajtóblokádot kellene hirdetni. hiába cáfolják oket kesobb ok vagy mások, sokak képesek nekik elhinni azt is hogy a fold nem forog.
Back to top
View user's profile Send private message
jclaytonJoined: 27 Oct 2014
Posts: 759
Location: Marcelháza/Pozsony

PostPosted: Thu Sep 27, 2007 9:41 am    Post subject: Reply with quote

Hozzuk föl ezt a témát is, mivel abszolút nincs kedvem kántálni. Ráadásul messze a legnormálisabb hozzászólás a kukacon az utóbbi időben - még ha a vége egy kicsit csapkodóra is sikeredett. Very Happy
_________________
Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani.
Back to top
View user's profile Send private message
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Wed Oct 03, 2007 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

Csak a parasztot ne bántsuk!-kérlek benneteket.Még így is a ranglétra legalsó fokán vannak,nem kevés munkával.Legtöbben a kenyérgabonát és a sörárpát már eladták az aratás után,rá voltak kényszerítve adósságaik rendezése miatt. Ágy csak 1 vagy 2 koronával kapott többet a búza kilójáért ,mint tavaly.A kenyér ára meg 5-6 koronával nőtt.(egy kiló kenyérhez kb.1 kiló búza szükséges).Kinél csapódik le a többi nyereség? A parasztra mindent rá lehet fogni !Ráadásul szlovákia megadóztatja az EU-s támogatásokat is,ami nálunk a legalacsonyabb.Nembeszélve arról,hogy milyen feltételekhez kötik a támogatások elnyerését.
Kösse fel mindenki a gatyáját,aki a mezőgazdaságból akar megélni.Jöhetnek a dánok, őket otthonról is támogatják ,aztán ha tönkretették az itthoniakat, övék lesz a piac.
Ja a vetőmag ára 5000 Sk/t -val emelkedett tavaly óta,a műtrágya 20 %-kal,a gépek átlagosan 15 %-kal, jövőre kötelező lesz az "STK és emisná kontola" a traktorokra és a vontatott mezőgazdasági járművekre,(ez is plusz költség) emelkedik a kötelező biztosítás , a vegyszerek áraira márciusban visszatérhetünk.
A termények árnövekedése meg alíg,illetve nem is fedezi az időjárás okozta terménykiesést !
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
beeblebroxJoined: 27 Oct 2014
Posts: 868

PostPosted: Wed Oct 03, 2007 7:47 pm    Post subject: Reply with quote

Hát hazudtak, istenem! Más politikusok szerintetek nem hazudnak?
Wink
_________________
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Fri Oct 05, 2007 9:25 am    Post subject: Reply with quote

akinek nem éri meg, ne csinálja. ha a kisiparos megy tonkre akkor rajta se segít senki. nem tartom a parasztok bántásának ha leírom hogy az isloláknak nem adták meg a maximális kért támogatást a mg-nak pedig igen. tudom hogy sokaknak kellemetlen ezt olvasni de akkor is leírom. az átlag adófizeto 2x fizet, egyszer a bevásárláskor, 2-szor pedig az adójából. meg vagyok róla gyozodve hogy ezt nyugaton is sokan így gondolják. az mkp egyik legnagyobb hibájának tartom hogy évente a koltségvetésnél erre herdálták el az energiájukat.
Back to top
View user's profile Send private message
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Jó,ne támogassák a parasztot egyátalán.Tönkremegy és behozzuk majd külföldről,persze a duplájáért és belföldön is drága lesz.Az élelmiszerek árán már most is látszódik ez a tendencia.Azt akkor ki fogja megfizetni? Mindannyian megszívjuk.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
zoltanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 581

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 10:35 am    Post subject: Reply with quote

Nem tetszik ennek a topicnak a címe. Bűnlajstrom. Ez a kormány nem követett el semmilyen bűnt. Teljesíti a választási ígéreteit. Minél többet teljesít belőlük, annál rosszabb lesz az számunkra. De uraim, ezeknek az ígéreteknek több mint húsz százaléka a választónak tetszettek. Á–k rosszul választottak? Nem. Á‰ltek állampolgárai jogaikkal, és leadták szavazataikat. Félreértés ne essék, nem a kormányt akarom védeni, csak egy kis polgári gondolkodást akarok belopni ebbe a fórumba. Ez a kormány teljesen legitím úton kormányoz. Nekem sem tetszenek a lépései a kormányzásának módjai, de a lakosság 34%-nak igen. Az a kérdés, mit tesz az ellenzék, hogy megértesse a lakossággal, hogy ez a kormány út a pokolba. Palko lepaktál a SZNP-al, amíg Hru¹ovský azt hiszi, hogy ő irányítja a KDH-t. Dzurinda továbbra is egy elitklub képét festi a pártjáról, az MKP pedig sodródik Csáky vezetésével. Lassan a magyarországi politikai elitnek sem lesz eléggé szalonképes. Egyik oldalon sem. Toroczkay felé sodródik.
Uraim, mi a jövő?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jclaytonJoined: 27 Oct 2014
Posts: 759
Location: Marcelháza/Pozsony

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 11:46 am    Post subject: Reply with quote

Zoltán, szerintem pont az a lényeg, hogy a választási igéreteit -sem- teljesíti. Hol vannak a hangzatos szavak a korrupció visszaszorításáról, a szolidaritásról, a régiók közötti különbségek kiegyenlítéséről, a nulla toleranciáról? Sehol... gyakorlatilag minden téren maradt a status quo, avagy a gyűlölt Dzurinda- kormány intézkedéseiről kiderült, hogy nem is rosszak azok.
_________________
Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani.
Back to top
View user's profile Send private message
MaxJoined: 27 Oct 2014
Posts: 58

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 7:47 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
"Ja hovorím, ¾e nebol ani jeden Maïar vys»ahovaný a presídlený do Maïarska preto, ¾e bol Maïar"

Maïariè szerint nem azért, mert magyarok voltak. Ergo fasisztának tartja őket. Mindenkit akit kitelepítettek. Itt az ideje Fico miniszterét beperelni becsületsértésért és azonnal követelni a soviniszta hazug disznó leváltását.
Back to top
View user's profile Send private message
vencelJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1487
Location: Pozsony

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 8:12 am    Post subject: Reply with quote

Max wrote:
Quote:
"Ja hovorím, ¾e nebol ani jeden Maïar vys»ahovaný a presídlený do Maïarska preto, ¾e bol Maïar"

Maïariè szerint nem azért, mert magyarok voltak. Ergo fasisztának tartja őket. Mindenkit akit kitelepítettek. Itt az ideje Fico miniszterét beperelni becsületsértésért és azonnal követelni a soviniszta hazug disznó leváltását.


Szerintem a Dalesznak kéne lépni a per ügyében. Az SNS perli a Durayit hasonló ügyben, és a Dalesz sunyit? Mikulás barátom, itt az alkalom. A Miniszter úr elbaltázta, kérjen elnézést .... és szimbolikus 1 eurt az összes kitelepitettnek...

u.i ha nem teszed meg Te Mikulas..... meg teszi abraka Smile

üdv
vencel
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 8:47 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Jó,ne támogassák a parasztot egyátalán.


én efféle túlzásokat se támogatok, ez a te felvetésed. elég ha az mg. nem lesz a prioritások kozott az iskolaugy meg ott lesz. ne feledjuk : sok prioritás=semilyen prioritás. az mkp-ra is érvényes nemcsak a mostani hatalomra.
Back to top
View user's profile Send private message
jclaytonJoined: 27 Oct 2014
Posts: 759
Location: Marcelháza/Pozsony

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Részben kapcsolódik a mezőgazdasághoz (is) a községeknek szóló támogatások tengerszint feletti magassághoz kötése. Ez volt az első húzás, azóta szinte mindenki el is felejtette...
_________________
Ezek attól jóval bonyolultabb dolgok, melyeket logikusan (és meggyõzõen) hangzó érvekkel csak úgy alá lehetne támasztani.
Back to top
View user's profile Send private message
vencelJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1487
Location: Pozsony

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 2:15 pm    Post subject: Reply with quote

nogradi wrote:
Quote:
Jó,ne támogassák a parasztot egyátalán.


én efféle túlzásokat se támogatok, ez a te felvetésed. elég ha az mg. nem lesz a prioritások kozott az iskolaugy meg ott lesz. ne feledjuk : sok prioritás=semilyen prioritás. az mkp-ra is érvényes nemcsak a mostani hatalomra.


ácsi.... a paraszt nem kap támogatást.... még mindig veri az isten ..... amióta kolektivizálták.

tehát legyen itt terminus technikus:
a paraszt az akit kolektivizáltak, és kontingenst szedtek töle. Ez a faj kihalóban van, és rendszerint nem engedik gazdálkodni a saját tulajdonán.

üdv
vencel
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

vencel wrote:
Max wrote:
Quote:
"Ja hovorím, ¾e nebol ani jeden Maïar vys»ahovaný a presídlený do Maïarska preto, ¾e bol Maïar"

Maïariè szerint nem azért, mert magyarok voltak. Ergo fasisztának tartja őket. Mindenkit akit kitelepítettek. Itt az ideje Fico miniszterét beperelni becsületsértésért és azonnal követelni a soviniszta hazug disznó leváltását.


Szerintem a Dalesznak kéne lépni a per ügyében. Az SNS perli a Durayit hasonló ügyben, és a Dalesz sunyit? Mikulás barátom, itt az alkalom. A Miniszter úr elbaltázta, kérjen elnézést .... és szimbolikus 1 eurt az összes kitelepitettnek...

u.i ha nem teszed meg Te Mikulas..... meg teszi abraka Smile

üdv
vencel


Vencel ehhez kéne egy jó (bátor)jogász is. Állod a per költségeit? Wink
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
csirkeJoined: 27 Oct 2014
Posts: 112

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

abraka wrote:
vencel wrote:
Max wrote:
Quote:
"Ja hovorím, ¾e nebol ani jeden Maïar vys»ahovaný a presídlený do Maïarska preto, ¾e bol Maïar"

Maïariè szerint nem azért, mert magyarok voltak. Ergo fasisztának tartja őket. Mindenkit akit kitelepítettek. Itt az ideje Fico miniszterét beperelni becsületsértésért és azonnal követelni a soviniszta hazug disznó leváltását.


Szerintem a Dalesznak kéne lépni a per ügyében. Az SNS perli a Durayit hasonló ügyben, és a Dalesz sunyit? Mikulás barátom, itt az alkalom. A Miniszter úr elbaltázta, kérjen elnézést .... és szimbolikus 1 eurt az összes kitelepitettnek...

u.i ha nem teszed meg Te Mikulas..... meg teszi abraka Smile

üdv
vencel


Vencel ehhez kéne egy jó (bátor)jogász is. Állod a per költségeit? Wink


Ha jogász kell ott a magamutogató Gál Gábor... biztosan két kézzel kapna a lehetőségen, hogy megint reflektorfénybe kerüljön.... bár mondjuk ő nem bátor... még kevésbé jó.... Confused
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Goto page 1, 2, 3 ... 29, 30, 31  Next
Page 1 of 31

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group