happy
|
Posted: Tue Nov 04, 2008 10:14 am Post subject: Likvidatív jellegü háttérösszefonódások |
|
|
Szerzö: Vladimír Pavlík
http://www.bohemia.htmlplanet.com/08/czako1.html
1. rész
Quote: | Statoèný obèan bezcitne zlikvidovaný ¹tátnou mafiou
Ing. Pavol Czako, roèník 1952, je poµnohospodársky in¾inier. Po skonèení V©P v Nitre v roku 1976 pracoval v poµnohospodárstve, pôsobil ako poslanec na úrovni MsNV v Nitre a neskôr v ZsKNV v Bratislave. V roku 1983 nastúpil na V¥K SR v Bratislave na odbor poµnohospodárstva a obchodu. V marci 1987 bol zvolený za predsedu JRD ©urany, mal 35 rokov a bol plný elánu.
Jeho problémy zaèali práve v dobe, keï JRD i¹lo do transformácie a valná hromada oprávnených osôb rozhodla, ¾e sa dru¾stvo rozdelí na men¹ie celky s právnou subjektivitou. Vtedy pôsobila v ©uranoch záujmová skupina µudí na èele s vtedaj¹ím primátorom, ktorá mala záujem o urèitú èas» dru¾stva „nezi¹tne sprivatizova»“. Bolo to v rokoch 1992-1994. Predmetnú èas» JRD ©urany kúpilo od Slovosivo ¹.p. v roku 1987, na základe riadnej kúpnej zmluvy za cca 280 000 korún, na rozvoj obchodnej èinnosti a spracovanie vlastných produktov. Na listoch vlastníctva, ktoré im boli predlo¾ené, boli aj nehnuteµnosti ktoré do tej doby prenajímali od Bytového podniku, ktorý organizaène patril MsNV ©urany. Po identifikácii parciel zistili, ¾e nehnuteµnosti boli súèas»ou kúpneho majetku od Slovosiva ¹.p., preto prestali plati» nájomné, èo dali Bytovému podniku na vedomie.
To od¹tartovalo jeho ¹ikanovanie, prenasledovanie a rôzne krivé obvinenia. Dòa 30. apríla 2007 poslal Ing. Pavol Czako zo ©urian otvorený list slovenskému premiérovi Robertovi Ficovi. S jeho obsahom boli oboznámení generálny prokurátor SR, minister spravodlivosti SR, minister vnútra SR, predsedníèka Ášstavného súdu SR, predseda Najvy¹¹ieho súdu SR, prezident SR, Transparency international, predseda Okresného súdu Nové Zámky, Exekútorský úrad – Mgr. Miroslav ©upa a TV Markíza. Na tento otvorený list plný otrasných svedectiev a faktov pri¹la len jediná odpoveï. Z Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky, napísaného 18. mája 2007 pod è.s.: 1756 – 2007 – BA, pod ktorým bola podpísaná JUDr. Tibenská. Oprávnene sa mô¾eme pýta»: èo bolo príèinou nereagovania dotyèných osôb a in¹titúcií? Jednalo sa o nepodlo¾ené tvrdenia, alebo príli¹ silné argumenty a dôkazy? Tak¾e sa zaèítajme do niektorých pasá¾í tohto otvoreného listu.
Podpísaný Ing. Pavol Czako prehlasujem na svoju èes», ¾e nie som vlastníkom ¾iadneho hnuteµného a nehnuteµného majetku. Mojim jediným príjmom je invalidný dôchodok vo vý¹ke 13 762 Sk. O majetok ma obrala exekúciou justièno-policajná mafia. Celú akciu proti mojej osobe riadi a koordinuje Jozef ©utka – otec sudcu ©peciálneho súdu J. ©utku. To, èo tvrdím, viem dokáza», ale nechce sa tým nikto zaobera». Od roku 1993 som podal niekoµko trestných oznámení a podaní orgánom èinných v trestnom konaní a¾ po Ášstavný súd SR. Niè sa v¹ak nerie¹i, resp., rie¹i, ale súdy neakceptujú moje dokumenty. Jeden z nich ako vzor prikladám. Tento doklad zapríèinil v¹etky problémy ktoré mám.
V roku 1994 i¹lo JRD ©urany do likvidácie a primátor ©utka sfal¹oval a antidátumoval doklady (sú súèas»ou tohto èlánku) vyrobené v roku 1994-95 na 5. júna 1991. Vyznaèené dokumenty v protokole è. 1 ktoré boli v správe Bytového podniku Nové Zámky prechádzajú do vlastníctva mesta ©urany a sú ovkladované Ing. Muchom v katastri. V protokole sú vedené ako neusporiadané, prièom mám list vlastníctva na ktorom je jediný vlastník Èeskoslovenský ¹tát – PNZZ n.p. a na základe kúpnej zmluvy (Hospodárskej zmluvy) s nástupníckou organizáciou Slovosivo. Výluèným vlastníkom sa stalo JRD ©urany.
V závere otvoreného listu Robertovi Ficovi sa pán Czako pýta, AKO SA MOHLA DOSTA« NA DOKLAD, (ktorý je autentickou súèas»ou tohto èlánku – pozn. autora V. P.) PEÈIATKA MESTA ©URANY Z ROKU 1991, HOCI SA JEDNÁ O PEÈIATKU PLATNÁš A® OD 1. 1. 1993???!!!
Podvod nezaujíma ani Fica ani ©peciálnu prokuratúru
®e Robert Fico nebol schopný na takéto záva¾ne fakty a obvinenia odpoveda» len dokazuje, ¾e tejto populistickej tlèhube sú problémy prenasledovaných a týraných slovenských obèanov domáhajúcich sa pravdy a spravodlivosti cudzie. No a keï som si preèítal uznesenie Ášradu ¹peciálnej prokuratúry z 13. apríla 2007 pod zn. VII/2 Gn 2029/06-41, kde sa ani jednou vetou prokurátor JUDr. Peter Kysel nezmieòuje o tom, ako sa VYROVNAL S KAUZOU SFAL©OVANIA RAZÁTKA MESTA ©URANY A SFAL©OVANIA VLASTNÁCKYCH DOKLADOV NA SPRÁVE KATASTRA V NOVÝCH ZÁMKOCH, TO TIE® NIEÈO DOKAZUJE. U¾ sa ani neèudujem, preèo táto mafia urobila s pána Czaka invalidného dôchodcu, preèo ho dohnala k trom mozgovým príhodám, preèo z neho urobili bezdomovca, rozvrátili mu man¾elstvo, preèo jeho a jeho rodinu cez falo¹né exekúcie okradli o vlastný majetok. Tak¾e si odcitujme z èasti tohto uznesenia.
Podµa § 193 ods. 1 písm. c) Trestného poriadku zamietam s»a¾nos» oznamovateµa Ing. Pavla Czaka, podanú proti uzneseniu vy¹etrovateµa PZ, Ášradu boja proti korupcii, Odboru boja proti korupcii Západ, Nitra zo dòa 28. 11. 2006, ÈVS: PPZ-80/BPK-Z-2006, ktorým podµa § 197 ods. 1 písm. d/ Trestného poriadku odmietol vec podozrenia zo spáchania trestného èinu zneu¾ívania právomoci verejného èiniteµa podµa § 158 ods. 1 písm. a/, ods. 2 písm. c/ Trestného zákona úèinného do 31. 12. 2005, ktorého sa mali dopusti» sudca Najvy¹¹ieho súdu SR JUDr. ©tefanko, sudca Krajského súdu Nitra JUDr. Harbuta, JUDr. Hritzová, sudkyòa Krajského súdu Bratislava JUDr. ©ebestová, predseda Okresného súdu Nové Zámky JUDr. Kanás, sudkyòa Okresného súdu Nové Zámky JUDr. Miklová a bývalý prokurátor Generálnej prokuratúry SR JUDr. Bernát na tom skutkovom základe, ¾e tieto osoby rozhodovali o jeho podaniach ako predsedu VARIANT, obchodného dru¾stva Nové Zámky, Jazdecká 14, súvisiacich s obdobím a priebehu konkurzu na majetok Výrobno-obchodného dru¾stva ©urany v likvidácii, ul. SNP 149. Konkrétne sa jednalo o súdne spory na úrovniach Okresného súdu Nové Zámky, Krajského súdu v Nitre a Najvy¹¹ieho súdu SR. Týmto sporom malo, podµa oznamovateµa, predchádza» sfal¹ovanie vlastníckych dokladov na Správe katastra v Nových Zámkoch k pozemku uvedenom ako parcela è. 20, nachádzajúcej sa v k.ú. mesta ©urany v prospech mesta ©urany v zastúpení vtedaj¹ieho primátora Jozefa ©utku a v neprospech Variant, obchodného dru¾stva Nové Zámky v zastúpení oznamovateµom ako predsedom. Toto ju nadobudlo kúpnou zmluvou od bývalého JRD 20. výroèia oslobodenia ÈSSR ©urany. Oznamovateµ ïalej v podaní poukazuje na prepojenos» uvádzaných podozrivých osôb a iných na Jozefa ©utku, v minulosti primátora a v súèasnosti zástupcu primátora mesta ©urany jednak priateµskými a kolegiálnymi vz»ahmi, ako i samotnou skutoènos»ou, ¾e pochádzajú zo ©urian resp. Nových Zámkov, preto¾e nie je dôvodná.
Ani v odôvodnení som nena¹iel èo len jednu vetu o tom, ako sa pán prokurátor vysporiadal s falo¹nou peèiatkou mesta ©urany v dokumentoch s dátumom 5. júna 1991, keï dotyèná peèiatka na dokumentoch bola platná a¾ od 1. 1. 1993. Vzhµadom na rozsiahlos» kauzy budú neskôr zverejnené ïal¹ie podrobnosti. |
 |
|