Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Rafinált genocídium zajlik a 21. század elején Szlováki

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Fri Jul 04, 2008 9:31 am    Post subject: Rafinált genocídium zajlik a 21. század elején Szlováki Reply with quote

Bevezetönek egy idézet a szlovák büntetö törvénykönyv 418-as paragrafusából...

Quote:
§ 418

Genocídium

(1) Kto v úmysle úplne alebo èiastoène znièi» niektorý národ alebo niektorú národnostnú, etnickú, rasovú alebo nábo¾enskú skupinu
a) spôsobí príslu¹níkovi takej skupiny »a¾kú ujmu na zdraví alebo smr»,

b) vykoná opatrenie smerujúce k tomu, aby sa v takej skupine bránilo rodeniu detí,

c) násilne prevádza deti z jednej takej skupiny do druhej, alebo

d) uvedie príslu¹níkov takej skupiny do ¾ivotných podmienok, ktoré majú privodi» jej úplné alebo èiastoèné fyzické znièenie, potrestá sa odòatím slobody na pätnás» rokov a¾ dvadsa» rokov.

(2) Odòatím slobody na dvadsa» rokov a¾ dvadsa»pä» rokov alebo trestom odòatia slobody na do¾ivotie sa páchateµ potrestá, ak spácha èin uvedený v odseku 1 poèas vojny alebo ozbrojeného konfliktu.

(3) Trestom odòatia slobody na do¾ivotie sa páchateµ potrestá, ak èinom uvedeným v odseku 1 spôsobí smr» viacerých osôb.


A pirosbetüs részre Vladimír Pavlík hívta fel a figyelmet az írásaiban. S ha neked is az a benyomásod van keletkezöben, hogy az "odsek b" alapján Ludovít Kaník és Viera Tomanová valóban egyaránt elítélhetö lenne, hát nem vagy egyedül.. személy szerint én még Mikulás Dzurindának, Ivan Miklosnak, Bugár Bélának és a legújabb történések alapján Robert Ficónak is - mint a jelenlegi rendszer legföbb megtestesítöinek - a nyakába varrnák úgy jó 20-25 évet, a 418-as paragrafussal összhangban... és teljesen szívböl jövöen... Nagyonis tudatában vannak (voltak) ugyanis, hogy mik a következményeik a szociális politikájuknak, mégse állnak (álltak) le vele. Az "úmyselt" talán nem is lenne túl nehéz bizonyítani...

Ha most erre azt mondod, hogy "te nem vagy egészen normális", hát gondolj a következöre: ha neked mondjuk 1981ben azt mondta volna valaki, hogy 25 évvel késöbb 19. századi "stílusú" vadkapitalizmus lesz az országban, és hogy '89 után a kommunisták közül páran bíróság elött fognak felelni az ö rendszerük túlkapásaiért, minden bizonyára szintén ugyanezt a jelzöt akasztottad volna a nyakába. A néhai kommunista arisztokrácia megtestesítöi is épp oly arrogánsan és mindenhatóan viselkedtek abban az idöben mint a mostani "demokraták". Azt hitték, a kommunizmus még vagy 100 évig fog tartani, nincs hát mitöl félniük. S minden bizonyára demokratáink is azt hiszik, a globális kapitalizmus is még kibírja vagy száz évig, így szintén nincs mitöl félniük... Tévedés!

Ez a rendszer is épp oly súlyos bünökkel bír mint a kommunista, csak épp a bünök jellege teljesen más. Most tehát 2008at írunk, és én személy szerint még bízok abban, hogy megérem azt az idöt, amikor ezekért a mostani súlyos jogsértésekért is páran a mostani politikusok közül bíróság elött fognak felelni. Mert Szlovákiában a 21. század elején valóban rafinált genocídium folyik - a jelenlegi büntetö törvénykönyv 418-as paragrafusa második bekezdésének értelmében is -, efelöl személy szerint nincs sok kétségem.

Ahogy a szlovák közmondás is mondja: "Ved este príde na psa mráz..."
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Sat Jan 03, 2009 10:54 am    Post subject: Reply with quote

Rendkívül "kellemes" meglepetéssel szolgált szociális kormányunk az év elején a rákbetegeknek, aka januártól várhatóan "több fronton" is folytatódni fog az alattomos népirtás.

A rákbetegségek elleni korszerü gyógyszerek ezentúl erösen hozzáfizetösek lesznek! Ez sok esetben sok ezer korona hozzáfizetést jelent majd. Az indoklás meglehetösen elképesztö: állítólag minden korszerü rákellenes gyógyszerhez létezik hasonló hatóanyagú generikum is (vagyis már régen kitalált, licensz nélküli készítmény). Ez valószínüleg azt fogja eredményezni majd, hogy a rákbetegekek közül sokan már nem fognak hozzáférni a legkorszerübb készítményekhez. A szlovák egészségügy tehát már a halál torkában levö emberek életének megmentéséért se tesz majd meg mindent. Esetenként hagyja inkább sunyi módon felfordulni öket. Ha minden máson spórolni is fogunk, olyan területen mint az onkológia, ahol egy korszerü (és drága) készítmény elérhetösége sok esetben emberi életeket ment, soha nem fogunk. Ezt Rudolf Zajac volt egészségügyi miniszter mondta annak idején, amikor fizetössé tett számos (nem generikum alapú) gyógyszert, kivéve a rákbetegségek elleni gyógyszereket.
Sajnos úgy tünik, "szociális kormányunk" Zajacon is messze "túltesz". A sors iróniája, hogy épp azok hoznak ilyen embertelen és elképesztö döntéseket, akiktöl ezt legkevésbé lehetett volna várni.

De sebaj, Vladimír Pavlík szavaival élve:
"Nem felejteni, nem megbocsátani, inkább mindent dokumentálni és visszaemlékezni rá, ha majd itt egyszer lesz egy újabb rendszerváltás". S akkor valószínü, hogy az ilyen döntések meghozói és támogatói a vádlottak padján végzik majd, s életük hátralevö részét valószínüleg egy nyirkos cellában töltik majd.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
mikulasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 532

PostPosted: Sun Jan 18, 2009 12:17 pm    Post subject: Reply with quote

Elnézést, hogy nem a külföld-be teszem de inkább ide kévánkozik.

Szlovák-magyar értelmiségi kerekasztal

Az Európai Á–sszehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány
és a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete
tisztelettel meghívja Á–nt
szlovák-magyar értelmiségi kerekasztal-beszélgetésre

Beszélgetőtársak:

Rudolf Chmel
a prágai Károly Egyetem Kelet- és Közép-európai Tanulmányok Intézetének
igazgatója,
Csehszlovákia volt budapesti nagykövete, volt kulturális miniszter

Ormos Mária
történész, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja

Peter Weiss
a pozsonyi Közgazdaságtudományi Egyetem tanára, a Demokratikus Szlovák
Baloldal egyik alapítója és volt elnöke

Hushegyi Gábor
a Szlovák Nemzeti Múzeum kurátora

Gyáni Gábor
történész, az MTA TTI tudományos tanácsadója, az ELTE BTK egyetemi tanára

Závada Pál
szociológus, író

Moderátor:
Mihancsik Zsófia

Helyszín: Ráday Könyvesház, 1092 Budapest, Ráday utca 27.
Időpont: 2009. január 19. 16 óra

Dr. Törzsök Erika
Európai Á–sszehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány elnöke

Dr. Donáth Ferenc
Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezet elnöke

Aller au message Précédent | Aller au message Suivant | Retour aux mess
Back to top
View user's profile Send private message
jacquesJoined: 27 Oct 2014
Posts: 123

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

Ki tudja mi hangzott el?
Back to top
View user's profile Send private message
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Sun Mar 01, 2009 10:08 am    Post subject: Reply with quote

http://www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=28517

Szlovák öntudatot akar verni a magyar nemzetiségű gyermekek fejébe a szlovák oktatásügyi miniszter - állítja a pozsonyi Pravda.

A magyar anyanyelvű elsősöknek versmagolással akarják megtanítani a szlovák nyelvet.Fél év alatt közel 40 drb. debil verset kell bemagolniuk.Magyarból meg egyet.A magyar nyelv arra van,hogy megtanuljanak írni,olvasni a napi 1 szlovák óra meg arra,hogy a szlovákok számára is érthetetlen verseket szavaljanak.(minden napra egy új vers) A verset tudják szlovákul,magyarul,de kiemelve egy-egy mondatot ,már nem tudják a jelentését.Szerintem még slopa sem tudná megtanulni,de lehet,hogy még elolvasni sem.
Mindenkinek figyelmébe ajánlom az Ypsilon tankönyvet.Ágy lehet megutáltatni valakivel egy tantárgyat-pont a szlovákot.Még a szlovák iskolákban sem tudták a gyerekek a szavak jelentését.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group