Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Megélhetési érdem, vagy erkölcsös érdek politizálást

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet
View previous topic :: View next topic  
Author Message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 7:42 am    Post subject: Megélhetési érdem, vagy erkölcsös érdek politizálást Reply with quote

Az utóbbi években sokmindenről beszéltünk, csak a lényegről nem, azt hiszem itt az ideje, hogy necsak a miértekről beszéljünk, hanem a hogyanokról is, hogyan tovább. most tudatosan nem említrek senkit sem, mert ismerjük azokat a közszereplőket, akiket ide, vagy oda be tudnánk sorolni, bár én egyenlőre csak ide tudnék, aki erkölcsös érdek politizást folytat, bevallom betyárbecsülettel, oda nincs egy jelöltem sem. Keressük meg őket közösen.

Vitaindítónak egy 2000-es rádiófelvétellel kezdeném és Valentin Zsifkovits a Gráci Egyetem professzora által megfogalmazott,
"A politikai erkölcs tízparancsolatát " bemásolom.

Az első parancs:
Az egyéni érdeket kapcsold össze a közjóval, a közösség érdekével!

A második parancs:
Törekedj a hatalomra, de ezt az igazság és a szeretet szolgálatába állítsd!

A harmadik parancs:
Keresd a sikert, de közben ne áruld el lelkiismeretedet!

A negyedik parancs:
Próbálj az ellenfélben és az ellenségben testvért és barátot látni!

Az ötödik parancs:
Szállj szembe az alsó határerkölccsel, és ne feledkezz meg arról, hogy van lehetőség fölső határerkölcsre törekedni!

A hatodik parancs:
Szónoklatokban és ígéretekben maradj hű az igazsághoz!

A hetedik parancs:
Mint politikus légy a média barátja, de ne hallgatója; mint újságíró érezz felelősséget a média iránt, mint fogyasztó légy kritikus vele szemben!

A nyolcadik parancs:
Légy hű az alapelvekhez, de ne légy merev az alapelvek tekintetében!

A kilencedik parancs:
Ášgy törekedj anyagi javakra, hogy közben ne sértsd meg, hanem támogasd a nem materiális értékeket!

A tizedik parancs:
A politikai élet valóságában is kövesd azokat az alapelveket, amelyek politikai tevékenységednek értelmet és célt adnak!


(Valentin Zsifkovits)

<b>Autonómia, vagy revízió</b>
2009.2.12.
A Határok nélkül a Magyar Rádió műsora

A területi revízió vagy a területi autonómia esélye
2000. augusztus 14-i műsor

http://www.hhrf.org/hatnelk/mp3/Rev1rov.mp3 1. rész lejátszás
http://www.hhrf.org/hatnelk/mp3/Rev2rov.mp3 2. rész lejátszás
http://www.hhrf.org/hatnelk/mp3/Rev3rov.mp3 3. rész lejátszás


Központosítás, autonómia és a nemzetiségi jogok 1849 után Magyarországon, illetve napjainkban szomszédainknál.

Interjú Diószegi István diplomáciatörténésszel. Elhangzott a Határok
nélkül 1999. július 27-i műsorában.
http://www.hhrf.org/hatnelk/mp3/Dioautonomia.mp3 Lejátszás
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 7:44 am    Post subject: Reply with quote

Politika és erkölcs, szlovákiai pártok alsó elkölcsi határa és a honföldi magyar valóság

részlet:
Egy idézettel kezdeném:
Az evangéliumokban az Ášr Jézus gyakran így vitatkozott a farizeusokkal és korholja őket: „Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Tizedet adtok….. de elhanyagoljátok azt, ami a legfontosabb a törvényben: az igazságosságot, az irgalmat és a hűséget.” A külső tettekre kényesen vigyáztok, de az erények gyakorlását már elhanyagolták. „Jaj nektek képmutató irástudók! Megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül azonban tele vagytok kapzsisággal és tisztátalansággal.”

link az egész fenti íráshoz:
http://www.commorakozigaz.shp.hu/hpc/web.php?a=commorakozigaz&o=politika_es_erkolcs_szlovakiai_partok_also_elkolc_p55

a honföldi (dél-felvidéki) magyar valóság próbáljuk közösen a helyére rakni tárgyilagos, igazmondós javaslatok, nézetek, vélemények formájában.
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Sat Feb 14, 2009 11:53 am    Post subject: Reply with quote

A parameterben megjelent

A tisztesség és a jog
2009, február 13 - 19:36 Antal Ági írásra reagáltam bemásolom ide is

Kedves Ági
Bósza János, 2009, február 14 - 12:30

az írás címe nekem propagandajelű frázisnak tünik. Bocsánat az őszinteségemért.

Nem ismerem Á–nt, nem vagyok dunaszerdahelyi , de én ilyen címet adtam volna az írásomnak

Erkölcsös politizálást és jogegyenlőséget!!!

Az embereknek erre van szükségük.

Az emberek nem buták, konkrét válaszokat szeretnének kapni.

Egy jótanács (ez minden felvidéki magyar értelmiségire vonatkozik), a politikai értékrendje ne a megélhetési érdem politizálás legyen, hanem erkölcsös érdek politizálás. Valamiért, valakikért !!!

http://www.parameter.sk/blog/antalagi/2009/02/13/tisztesseg-jog#comment-9578
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Feb 18, 2009 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Átmásolom a parából, ameddig nem törlik:


Autonómia - az MKP-tól
2009, január 31 - 00:08 Jarábik Balázs

Lépett a Felvilág, a civilek hosszú hallgatás után összedobtak egy kerekasztalt. Nem hiszem, hogy Artúr király inspirálta volna őket. Sokkal inkább a múlt, volt már sok minden (legutóbb Szlovákiai Magyar Á‰rtelmiségi Fórum) és sok minden még nem kóser. Példának okának nem lenne az egy olyan Egyeztető Tanács, urambocsá mini parlament, amely Erdélyben egyébként simán működik. Annak ugyanis már autonómiás a felhangja a Felvidéken. Jaaaj, nem szabad, fuuuj.

Igaz aztán megkaptuk, amire telik. Ám „a kerekasztal, legyen kerekasztal”. Persze az vesse rájuk az első követ, akinek több a „kapacitása”. Ášj politikai pártra nem telik. Nem is kell, abból csak testvérharc lehet, a végső. De valami mégiscsak égetően kellett, mert ha a Felvilágban csak az MKP van, akkor nyugodtan bezárhatjuk a boltot, lehúzhatjuk a rólót és várhatjuk a (szlovák, vagy globális ) Armageddont.

Megszületett tehát a Kerekasztal – welcome. Pár stratégiai szépseghibára azért érdemes felhivni a figyelmet kijevi kibicként és felvilági drukkerként egyaránt. Az első rögvest procedurális jellegűnek látszik, ám több annál. Nem engedték be ugyanis tanácskozás helyszinére az autonómia-harc kóbor lovagját, Bósza Jánost. Személy szerint megértem, hogy nehéz vele, mindig ugyanazt mondja és ráadásul hosszan. Ha a demokráciából és a közösségi összeröffenésből kizárjuk a szerintünk oda nem illőket, akkor végső eredményként nem kerekasztalt kapunk, hanem egy zárt körű klubot, vagyis egy másik MKP-t. Bósza bőbeszédéből egy erre alkalmas moderátor frappánsat vághatott volna (Huncik Péternek való cukorfalat). Amennyiben a szlovák közvélemény vagy média rosszallását fejezte volna ki, be lehetett volna nekik lengetni Slotát a kormányból. Bohócok mindenhol vannak, nekünk sem kell jobban szégyelni a mienket, mint azt a többség teszi (pláne ha kevesebbet iszik).

Helyes döntés volt azonban, ahogyan ezt már többen és korábban megirták, az MKP meg nem hivása. De a birodalom visszavág.... Ám az ugyanaznap megrendezésre kerülő „ellen-fórum” komolyan veti fel a kérdést, hogy a Cajaková utcában képes-e még valaki a (politikai) gondolkodásra. Nem a saját konferencia a baj (meg a hülye PR), hanem az időzités. Nincs jobb reklám a Kerekasztal projektumának, mint az MKP durcássága és bumfordi magatartása. Ezzel a húzással egycsapásra konkurenciává tettetek egy civil kezdeményezést pusztán az ellenfórum megszervezésével. Taktikából elégtelen, leülhet MKP. Nem megérteni, hogy a civilek feltámadása (ámen) és segitsége nélkül nem lesz itten Felvilág, arra utal, hogy itt lenne az ideje „K”-k cseréjére. „Koalicióról Kommunistára”, különben marad a Képmutatás, mint az egyetlen MKP politika. A másik „K”, a Kerekasztal, amennyiben lesz folytatása, éppen az annyira kellő pluralizmust hozhatja el a szlovákiai magyar intézményrendszerbe. Helyi civil autonómiát teremthet – az MKP-tól függetlenül.

Ha lesz folytatása... Persze az sem mindegy milyen lesz. A Kijevi Szlovákiai Magyarok Állandó Képviseletének Elemzőcsoportja (amelyet egyébként szintén nem hivtak meg a Kerekasztalhoz... égbekiáltó!) szerint szinte mindegy, hogy mi, csak folytatása legyen (ja, lejjeb adtuk utóbb itt Kijevben mi is...). Csak ne legyen belőle egy újabb Á‰rtelmiségi Fórum, nehezen élnék túl. Konkrét cselekvések kellenek, elvtársak. Kisebbségi törvénytervezet, hajrá, Kisebbségi Jogvédő Iroda (juj, deja vu...de), gyerünk. Különvéleményem szerint azonban a Kerekasztal feladata nem elsősorban a defenziva, hanem éppen a fejlesztés lehetne. Amennyiben erről nemcsak szó esik, hanem konkrét tettek következnek, akkor még kijevi lovagok is – nevezzük őket Sir Lancelotnak és Sir Gallahadnak – nagyobb reménnyel néznek a Felvilág (jövője) felé. Konkrét cselekmény hiányában továbbra is morgunk egy ideig. De azért ünnepélyesen igérjük, hazamegyünk leoltani a lámpát. Ha kell.


fórum hozzá:


Sokat beszéltek
Bósza János, 2009, január 31 - 11:01

Kedves Balázs, nem kell, hogy szégyeljetek, azt is tudom, hogy nehéz velem, sőt elfogadom a bohóc szerepét is, mert így legalább nem kell hazudnom.

Mások iagzságát, mondásait hívom segítségül

Egy Petőfi idézettel kezdeném:

Sokat beszéltek, szépet beszéltek, de ebből a hon még nem él meg.

Joubert bölcsességét elfogadva:

Az ész figyelmeztet arra, hogy mit kell elkerülnünk, de a szív mondja meg azt mit kell cselekednünk.

Tóth úr az eszére hallgatott mikor nem hívott meg, logikus döntés volt lehetséges az ő helyében én is így döntöttem volna, de szerintem a szívére hallgathatott volna.

Tudod az én cselekedeteimet Manet mondása vezérli:

Tedd a dolgod, az emberek pedig hadd beszéljenek.

A mostani kerekasztalosoknak csak azt üzenem

Nemcsak azok hibásak, akik az ostoba helyzeteket előidézik, hanem azok is, akik ezt nem akadályozzák meg.

Saint-Exupéry erre így reagálna:

A világos látáshoz néha elegendő a nézőpont megváltoztatása

de ehhez a szív igazságát kell segítségül hívni.

Végezetül, hogy mondókám jó szokásomhoz híven, ne sikeredjen túl hosszúra, így Huncik úrnak ne adjak sok munkát Ghandi bölcsességével fejezném be.

A jól elvégzett munka egyetlen jutalma, hogy elvégezhettük.

Lényegében Somorján csak ennyit akartam mondani.

Áœdv. BJ - CA

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Néhány dolgot nem
FaPofa, 2009, január 31 - 15:58

Néhány dolgot nem egészen értek a posttal kapcsolatban. Pl. a cím elég zavaros. Azt akarja jelenteni, hogy egy MKP-tól független intézmény jött létre? Mert első pillantásra azt gondolja a gyanútlan olvasó, hogy az MKP tett valamit autonómiaügyben, erről fog szólni a bejegyzés, aztán erről nincs benne egy szó sem. Továbbá: "Pár stratégiai szépseghibára azért érdemes felhivni a figyelmet kijevi kibicként és felvilági drukkerként egyaránt." A szerző azonban egyedül Bósza János kizárását említi. Ha több hibája nem volt a fórumnak, az mindenesetre örvendetes lenne. Végül pedig: "Csak ne legyen belőle egy újabb Á‰rtelmiségi Fórum, nehezen élnék túl." Ez nekem nem volt igazán világos: ki nem élné túl? Tényleg az élete forog itt valakinek kockán? Elnézést a kukacoskodásért, nem az akart lenni, tényleg érdekel, miért írta úgy a szerző, ahogy.

Maradok tisztelettel

FaPofa

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Normal 0 false false false
Jarabik Balazs, 2009, február 1 - 00:29
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Kedves Fapofa, Brájen, felvilágiak, szálem alejkum, pár újabb gondolat a reakciók jegyében:· Autonómia, igen ay MKP-tól. Igenis, úgy gondolom, hogy minden az MKP-től független civil kezdeményezés a jó ügyet, vagyis a pluralizmust szolgálja. Elkéne már a szlovákiai magyar közösségben is egy reform a jelenlegi struktúrán, ha még nem késő. Csak igy mehet végbe a társadalmi piac által kalibrált kapcsolatok újjászületése. Vegyük észre, hogy a továbblépéshez konkurencia kell. Nem a parlamenti képviselethez, hanem a társadalmi konszenzusoz vezető úton. Enélkül a Felvilág halott lesz, mielőtt még igazából megszülethetett volna.

· Ehhez bizony be kell engendi Bószát, meg mindenkit, aki szóhoz akar jutni. Mert ebből csak úgy lehet valami más, ha azt is meghallgatjuk, akivel estetleg nem értük egyet. Igy lehet valami más, amit az MKP nem képvisel. No pluralizmus egyenlő a társadalmi/közösségi halállal.

· Re: Á‰rtelmisegi Fórum nem kell - a folytatatás a lényeg, nem az összeröffenés maga. Mindig van ilyen civil miting, süketelés, amely nagy hévvel gründol valamit (lad Á‰rtelmiségi Fórum annó), de aztán, ahogy a cseh mondja, skutek utek (vagyis semmi lesz belőle igazán).

· A folytatáshoz azonban nem a donorokhoz, például Magyarországhoz (puszi neki, tevékenységünk ellenére), kell fordulni, hanem meg kéne oldani a helyi finanszirozást. Ha erre sem vagyunk képesek, akkor ez a közösség egy hazugság, és a mostani kezdeményezés csak e hazugságnak egy további, igaztalan, meghosszabitása.Ergó a Kerekasztal kezdeményezése akár a legfontosabb nyulat is kiugraszthatja a bokorból. Kerekasztal is ready? Mert a kérdés egyszerű – a nyúl az, vagy van (a nyúlon túl) élet ebben a közösségben...?Sir Lancelot, a bátor és Sir Gallahad, a szűzies (Kijevből)

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Kedves Balázs, köszi a
FaPofa, 2009, február 1 - 09:52

Kedves Balázs,

köszi a választ, a civil kezdeményezés fontosságával én is egyetértek. Annak is örülök, hogy a kultúra képviselői ilyen erős jelenléttel vettek részt a fórumon (lásd pl. Tőzsér, Grendel stb. meghívását), bár meg kell hagyni, hogy a gazdasági szférára is lehetne némivel több hangsúlyt fektetni. Osztom a véleményedet abban is – ami meglehetősen logikus –, hogy a siker azon múlik, lesz-e valamirevaló folytatás, gazdasági válság ide vagy oda, vagy csak egy hirtelen fellángolásról van szó, a közelgő népszámlálás okozta aggályok jegyében. Hogyha egy ilyen, józanul és politikailag többnyire nem kompromittálódott emberekből álló társaság alternatívával szolgálna az MKP-val szemben, a felvidéki magyar ügyben valóban lehetne haladást elérni. Hogy az MKP alkalmatlan, az mára nyilvánvalóvá vált, a szlovák politikai pártok bármit kitalálhatnak és hazudhatnak, hogy kirekesszék, de egy elismert szaktekintélyekből, ill. közéleti szereplőkből álló, civil alapú kezdeményezést nem söpörhetnek csak úgy félre (remélhetőleg).

Végezetül, némileg utópikusnak tűnhet ugyan jelenleg az ilyesféle gondolat, de ne legyen az. Az autonómia akkor válhat reálissá, ha az MKP tökéletes hegemóniája megtörik. (A szombati Ášj Szóban olvasható Èaploviè-interjú szerint sem lehet teljességgel kizárni, hogy a közeljövőben érdemi párbeszéd indulhat az autonómiáról.) Ebben is tehát egyet kell értsek Balázzsal, meg kell indulnia egy pluralizálódási mozgalomnak. Nem feltétlen parlamenti szinten, mert ahhoz kevesen vagyunk. Itt kerül képbe a civil fórum, kerekasztal vagy hívják bárhogy is.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ášjdonsült
szarvaszsolt, 2009, január 31 - 21:11

Hozzászólnék. Magyarországi vagyok, de abba az 50 (?) %-ba tartozom, akiket érdekel az államhatáron túlra került magyarok sorsa. Jó lenne már előrelépést látni.

A Bósza urat kb. annyira ismerem mint egy celebet a hírekből, mégis minden tiszteletem az övé. Komolyabb támogatás nélkül elővett egy elfeledett témát a nagy tabuk országában, leporolta és feltálalta úgy, ahogy azt egy embertől (vagy egy kis csapattól?) várni lehet. PR, dizájn és és a jogi maszlag teljes ismerete híján lebohócozni őt senkitől sem szép. Akaratlanul is a Brájenre emlékeztet, míg a Magyarok Népe Front azon acsarkodik, hogy megszavazzák-e a szavazást.

Európában a többség mellett már csaknem minden történelmi "kisebbség" önrendelkezik, mert ugye az mindenkinek jár. A szlovákiai magyarság a kevés kivétel közé tartozik, de miért is akarna ennél kevesebbet? Bizonyára mindenki számára tiszta, hogy amikor majd összejön az autonómia, akkor azt elsősorban Bósza úrnak kell megköszönni...

Kívánom a legjobbakat.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

szarvaszsolt, köszönöm
musztafa ibrahim, 2009, január 31 - 22:37
szarvaszsolt, köszönöm érdeklődését csaknem fél Magyarország képviselőjeként. Az anyaország sorsát sokunk szintén érdeklődéssel figyeli. Jó lenne már előrelépést látni. Bósza úr irányában megnyilvánuló tiszteletét méltányolom, ámbár most nem tudom eldönteni, hogy ismeretei róla, akárcsak a celebekről, milyen mélységűek. A bohócozást, mint egyesek nem szép véleményét kérem szíveskedjék elfogadni, annál is inkább mert a bohóc még a cirkuszban is egy kedves szerethető kis figura. Mindazonáltal lehet, hogy mi jobban is ismerjük őt, mint ön a celebeket. A majdani összejövő autonómiát illető tisztelet ügyében tisztánlátását próbálom úgy értékelni, hogy az elárvult nemzetrész iránti aggodalma által könnybe lábadt a szeme. Végezetül egy szerény kérdés. Ha Szlovákiát a nagy tabuk országának titulálta akkor Magyarországra milyen jelző illenék manapság? Áldás, békesség.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Ismertek musztafa, hisz
Bósza János, 2009, február 1 - 01:18

Ismertek musztafa, hisz sohasem találkoztunk, nem beszéltünk személyesen mégis azt állítod, hogy ti engemet jobban ismertek. Tudod ez egy hazugság te is tudod, mond mit tudhatsz te rólam, csak mások dezinformációi, mellébeszélése szerint itélkezel, s ez minimum nem korrekt. Á‰n nem ismerlek így nincs jogomban, hogy itélkezzek, vagy bármilyen rossz szándékkal vádoljalak. Inkább az az érzésem, hogy egy eltévelygett lélek, vagy aki más aljasságának felült. Ennyit akartam mondani. Á‰n nem haragszok rád, már megszoktam a ok nélküli vádaskodásokat. Áœdv.A te kedvedért a szöveg: ''A parancsnok intésére a katonák földhöz vágták Brájent. - Na! Mi a neved, zsidó? - lépett közelebb tartója a helynek. - Brájen, uram. - Blájen? Hm. - Nem, nem! - ellenkezett a fogoly. - Brájen. Mire kapott egy pofonta centúritól. - Huhuhuhú! Á–nélzetes a kis latol! - Hogy micsoda? - kérdezte a tiszt -L a t o 1 - artikulált Pilátus. - Igen az, uram - a centúrió továbbra sem értette, de mit vitatkozzon itt. Főnöke egy pillanatra filozofikus hangulatba esett. Néha előfordult vele. - Nem, nem - mondta -, önélzet, bátolság vagy inkább melészség? -Á“ - felelte a katona -, könnyen elkaptuk. Á‰rtették egymást. - Szóval - fordult Pilátus a fogolyhoz -, te lánktámadtál? - Micsoda, uram? - Brájen komolyan szerette volna érteni a kérdést. KEGYETLENKEDÁ‰S! Emlékeztette magát Pilátus. - Áœsd meg százados, de nagyon dulván! Brájen azonnal kapott egyet, de nagyon dulván. - Á“! Á‰s dobjuk megint a padlóla? - készségeskedett a centúrió, nagy igyekezettel alkalmazkodva gazdája beszédstílusához. - Mi ? - kérdezte a gazda. - Dobjuk megint a p a d 1 ó 1 a ? -Á“, igen. Dobjátok a padlóla kéllek. Puff. - Na. Londa zsidó gazembel. Brájen érezte, hogy most dőlnek el a dolgok. - Nem vagyok zsidó - mondta-, római vagyok. - Lómai? - Nem, nem, rrrómai. Pofon. ''

Á‰n nem vagyok lómai csak egy felvidéki magyar aki nyitott szemmel jár és kimondja amit lát, s nem azt amit mások látni szeretnének.

Kedves Musztafa ez a kettőn közötti különbség. Á‰n azt mondom, amit látok, te pedig sokadmagaddal azt amit látni szeretnétek.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

János, ismerlek, mint a
musztafa ibrahim, 2009, február 1 - 14:10
János, ismerlek, mint a rossz pénzt. Jobban, mint a celebeket, mert azok látószögem perifériáján idétlenkednek. Képzeld, ehhez még nem is kell személyesen beszélnünk. Á‰ppen elég amit tőled tudok akár csak interneten keresztül. Végezetül, hogy hazugság, mellébeszélés, dezinformáció nélkül végre megértsd és korrekt legyek: Nem az a baj, hogy te kimondod amit látni szeretnél, hanem magával a látnok személyével van bajom. Nem vagy hiteles számomra. Áldás, békesség.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Na bumm, tehát
Bósza János, 2009, február 1 - 14:29

ismersz akkor mutatkozz be, ezt így szokás, vagy mégsem. Hitelesség ez igaz ehhez nagyon sok idő kell, de én nem is ismerlek mégis elfogadom a nézeteidet. Tehát neked elég amit az interneten keresztül tudsz, nem gondolod, nagyon kevés információ alapján döntesz. Mégegyszer jogod van és igazat is adok, tehát nem ismersz ezért nem bízol meg bennem, ezért nem vagyok hiteles, vagy a fogalmak zavarába kerültünk, vagy a te szemedben én azért vagyok hiteltelen, mert valaki leírta az interneten, nemrég volt egy hasonló vitám a bummon, valaki azt állította, hogy én ott nemtudom milyen nick név alatt valamit leírtam, de ő azt tudja, hogy biztosan én voltam, persze néhányan erre ráharaptak és megmerek esküdni ez nemsokára úgy fog lejönni, mint hivatkozási alap, bizonyíték, hogy én valamit állítottam. Tudod az intenetnek ennyi a hitelességi mércéje, mert később a valós igazság már senkit sem fog érdekelni, csak az a tömeghisztéria igazsága marad, mert senkisem akar kilógni a sorból és a józan ész helyett elfogadja a tömeg un. igazságát. Egyébként ahhoz íráshoz semmi közöm. Tehát ennyi a valóságtartalma mindannak ami az interneten megjelent, az igazságról szemtől-szembe szokás meggyőződni. Ezt már sokatoknak tanácsoltam, ja hogy a csákyféle tömegigazság, hogy szönöszös bérenc vagyok ettől féltek, egyenlőre csak rám adtak az autonómia-tervezetem végett büntetőjogi feljelentés, ja hogy szerintetek ez sem igaz csak én találtam ki. Akkor most hol az igazság az internet útvesztőjében, vagy a szemtől-szembe feltett kérdések válaszaiban? Ezt már neked kell eldöntened.Áœdv.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

János, musztafa ibrahim
musztafa ibrahim, 2009, február 1 - 15:00
János, musztafa ibrahim vagyok, muki legkisebb fia. Ha jobban szeretnél megismerni, szerényen bármelyik hozzászólásomat ajánlhatom figyelmedbe. Mindegyiket én írtam, vállalom. Szerinted kevés információ alapján döntöttem hitelesség kérdésében. Véleményem szerint elégséges. Nekem pár dolog is elég a hiteltelen jelzőhöz. Ezek mindegyikét te magad erősítetted meg a paraméteren Bósza János név alatt, ha jól emlékszem. Az okokat már akkor tudattam veled. A bizalom az más tészta ezt te is tudhatnád. Képlékenyebb meg nyúlik is. Mellesleg azt és arról írsz amiről csak akarsz. Áldás, békesség.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

vagy
szarvaszsolt, 2009, február 1 - 14:20

"Hát az Isten szerelmére! Ez végtelenül egyszerű. Annyit kell tennünk, hogy kimegyünk azon az ajtón, és megakadályozzuk, hogy ... ! Ez most történik! Nem érted, hogy ez m o s t t ö r t é n i k? NEM TUDOD FELFOGNI!?!"

Nem tudom én hogyan reagálnék adott esetben, esélytelen beleképzelni magam a felvidéki magyarság bőrébe, és tanácsot adni sem tisztem. Megvannak nekem a saját gondjam a saját helyzetemmel. Bőven.

De az evidens, hogy változtatni dolgokon - akár így, akár úgy - csak azok képesek, akik felvállalják nyíltan véleményüket. Az internet sötét bugyraiból üzengető arctalan, névtelen valakinek annyi hitele van, mint annak a havi rendszerességgel kapott e-mailnek, melyben kitelepült és Nigériában elhúnyt milliárdos Dexter/Richart/Bob és a többi bácsikáim vagyonát kívánja átmenteni részemre egy kedves ügyvéd csekély előre leadott hálapénz fejében.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

hóha
szarvaszsolt, 2009, február 1 - 13:48
Nehéz ez a terep, látom. Nem vagyok én senkinek és semminek képviselője, ezt nem értem, hogy lehetett leszűrni mondandómból. Á‰s azt sem állítottam hogy odahaza a helyzet rózsás. Továbbá egy szóval sem céloztam arra, hogy Magyarországon nincsenek tabuk. Arra meg álmomban sem gondoltam, hogy miután jószándékkal közelítek, első hozzászólásom után megpróbálnak elhajtani mindenféle zagyva valaszkérdéssel.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

szarvaszsolt, dehogy akarlak
musztafa ibrahim, 2009, február 1 - 14:26
szarvaszsolt, dehogy akarlak elhajtani, sőt kérdeztem is mindjárt valamit, amire választ vártam volna. Sajnos te zagyvaságnak vélted. A rózsás helyzet megítélésében egyetértünk. Bátorításul, mik lennének szerinted azok a dolgok, amik Magyarhonban jelenleg tabuk? Csak, hogy jobban megismerjünk. Végezetül ne csüggedj, nehéz a terep, de bizonyára azért is, mert egyik kedvenc filmem a Szarvasvadász. Áldás, békesség.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Engem megismerni?
szarvaszsolt, 2009, február 1 - 14:44
Nem, azt nem szeretném. Nem barátkozni vagyok itt, csak beregisztráltam megtámogatni a Bósza urat, lássa már, hogy a beteg magyar mentalitásból van aki ki tudott nőni. Akit nem a sárga írigység és kákán is csomót kereső ellenszenv fogja el, ha másvalaki olyat tett, amit önnön maga félt vagy elmulaszott megtenni, hanem odamegy és megveregeti a hátát.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Köszönöm szépem
Bósza János, 2009, február 1 - 15:09
jólesett, egyre többen vagyunk, mert csakis az igazmondás lehet az egyedüli gyógyír a bajainkra nálunk és MO-ban is. Egyre többen ébredeznek, egyre többen mondják ki, itt az idő most vagy soha. Mindezt békésen, ahogyan Ghandi és King is hirdették a másság tiszteletben tartása mellett. Ez egy kitaposatlan, de azért járható út. Áœdvözlettel. Bósza János

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

szarvaszsolt, nekem ennyi
musztafa ibrahim, 2009, február 1 - 15:09
szarvaszsolt, nekem ennyi bőven elég. Miazhogy! Már meg is ismertelek. Nem kicsit, nagyon. Barátaimat jól megválogatom, ne félj. Támogasd csak továbbra is bátran a rászolurókat, hátveregetésed is kívánatos lehet. De csak óvatosan, nehogy mások is megismerjenek. Ratata tata. Áldás, békesség.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Smile
szarvaszsolt, 2009, február 1 - 15:26

Ne legyél már mérges, nem akarok én neked rosszat. Tudhatnád, hogy nehéz úgy véleményt írni bizonyos dolgokról, ha a neved ott áll mellette.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

ez a normal false, ize
Jarabik Balazs, 2009, február 1 - 00:32

ez a normal false, ize szoveg az elejen, azt azert nem en irtam... Balint, remek a rendszer, puszi Koradnak a nevemben is...

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

az a kódhiba
david, 2009, február 1 - 00:58
az a kódhiba azért jelent meg, mert valószínűleg word-ből kopiztad a szöveget a kommentedbe. legközelebb ha már bemásoltad a dolgot a hozzászólás boxba, jelöld be egy ctrl+A-val az egész szöveget, majd nyomd meg azt a kis radírt a hozzászólás-box jobb szélén (a kis html felirat mellett), és oké lesz a szöveg, mindenféle kód nélkül.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

koszi, igy lesz
Jarabik Balazs, 2009, február 1 - 14:49
koszi, igy lesz

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Az MKP és a konkurenciája
Balkó Gábor, 2009, február 1 - 13:57

Mecsár papának köszönjük, hogy egyetlenegy Magyar Pártban egyesültünk, mely aztán a lemúlt évtizedben a bolsevista ideológia minden fortélyát bevetette ellenünk, a szlovákiai magyarok ellen! Az alkotmányból még 89 decemberében törölt 4. cikkely ismét érvényes lett, mármint a párt vezető szerepe, cenzúra, pártkáderek /kádrové rezervy/, valóságos személyi kultusz Pozsonytól a legkisebb láncszemig! Nagyon jól működik a Nemzeti Front, mindenhol pártkatonák a civil szektor teljesen a perifériára szorítva, épp azért rugdalhatnak belénk kedvükre a rafajanok, mert jelenleg nincs az a civil erő, mely leállítaná a mikolajféléket, mert az MKP a parlamentben erre képtelen, ahhoz polgárok kellenek, erélyes polgárok, de pártvezérek nélkül!

Ezért a civil kerekasztal létrejötte üdvözlendő, remélem nem szunnyadnak édesálomba, mint az 1994-es nagygyűlésezők és majd másfél évtized múlva Somorja főterén emléktáblát állítanak maguknak, mint akik jól végezték dolgukat!

Azért hiszem, hogy Csölösztővel a szlovákiai magyarok közösségében elkezdődik a Feltámadás - Zoboralja nélkül, mert ide az MKP nevezett pártvezér-szórványszakértőt!

UI: A Nemzeti Front olajozottan műküdik, nemrég olvastam, egy déli településen böllérverseny volt, melyet a mi pártvezér lovagunk nyitott meg, most pedig Galántán a nemzetközi bűvöskocka kirakó versenyt ki más nyitotta meg, mint a szórványszakértőnk! Az ilyen parlamenti szakértőkkel szemben esélye nincs a civil kerekasztalnak, egyelőre!

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

van rosszabb
szarvaszsolt, 2009, február 1 - 15:42
A "rendszerváltás" előtti hangulatú május elsejéknél már csak a "rendszerváltás" utániak rosszabbak. Senki nem tudja min kellene változtatni. A nagy gémerek ilyenkor törlik az összes mentést, és újrakezdik a pályát. Csakhát ez ugye a valóság lenne vagy mi...

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Demokracia es makaroni
bella7luna, 2009, február 1 - 22:39

Jarabik Balazs irja: "Ha a demokráciából és a közösségi összeröffenésből kizárjuk a szerintünk oda nem illőket, akkor végső eredményként nem kerekasztalt kapunk, hanem egy zárt körű klubot, vagyis egy másik MKP-t."

Hogy lehet valakit kizarni a demokraciabol? Koncepcios zavar????

Jarabik Balazs makaroni nyelv hasznalata mennyiben jarul hozza a tartalomhoz? Vagy csupan igy lehet valaki 'hip'?

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Hogy hogyan
Bósza János, 2009, február 2 - 05:40
azt a Fórum Intézet igazgatójától kérdezd, gyakorlatban képes prezentálni. Balázs csak egy tényt konstatált.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

A tökéletes demokráciát
FaPofa, 2009, február 2 - 09:51
A tökéletes demokráciát elérni nem lehet, csak törekedni lehet rá (ahogy kell is). Valahogy úgy van ez, mint a jósággal Smile

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Talán Churchill mondta
Bósza János, 2009, február 2 - 10:13

jobbat a kapitalizmusnál még nem találtak ki,

de ez nem jelenti azt, hogy szabad hazudni, szabad lopni és öncélúan határokat szabni másoknak, mert ez akkor már inkább diktatúra és öntörvénykezésA kapitalizmusban igen minden szabad, ami nincs tiltva, ezzel csak az a baj, a törvényeket mindig azok alkossák, akik a hatalomban vannak és saját magukra méretezik,ha az un. civil szféra is átveszi ezt a logikát, hogy a győztes mindent visz alapon, akkor Felvidéken nem lesz megbékélés, csak megélhetési politizálás.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

elnézést, de a
FaPofa, 2009, február 2 - 10:19
elnézést, de a demokráciára gondolt, ugyebár. a churchilli szállóige is a demokráciára vonatkozik, nem a kapitalizmusra

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

igen bocsánat
Bósza János, 2009, február 2 - 11:23
elnézést a szócseréért, igen a demokráciáról beszélt, lényegében a mi mostani demokráciánk a kapitalizmusra épül és azt hiszem az eredmény egyenlőre ugyanaz.

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Egy utolsó
Bósza János, 2009, február 2 - 21:07

Kedves Balázs én kezdtem el a hozzászólásokat ehhez a témához, sokan ilyen-olyan formában leírták a véleményüket. A belső énem nem engedi, mivelhogy az autonómia-harc kóbor lovagjának neveztél, amivel egyetértek .

Ha már kóbor lovagokról beszélünk, korunk legnagyobb lovagja Don Quijote és ő egy könyvbéli mondása, egy kicsit átszerkesztve, de tartalma teljes terjedelemben maradt:

Nem az a bolond, aki a világot olyannak látja, amilyennek kéne lennie, hanem az a bolond, aki olyannak látja amilyen.

Egy idézettel fejezném be:
Don Quijote kalandjai és hőstettei is az elmezavar szüleményének látszanak mindaddig, amig mélyebb értelmet nem nyernek, bár olyan értelmet, amely csak más dimenzióban értelem, csak ebben nyer teljesülést. Don Quijote Unamuno számára nem a régi lovagkor felbomlását jelenti, hanem egy új hőskor kezdetét, amely ugyan nevetséges az emberek előtt, de épen azzal tetőzi be önmagát, hogy magára veszi a nevetségesség súlyát is, dacol ezzel is és ezzel fogja végül legyőzni az eltompult világ ellenállását. (idézet a korunk.hu)

* A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Fri Feb 27, 2009 8:00 am    Post subject: Reply with quote

Ide is beteszem, mert bepasszol:

abraka
2009. Február 25. Szerda, 22:16

vencel
2006. Február 6. Hétfő, 1:19

Idézet:
Erről fog tárgyalni az OT. febr. 11-én (2006)

Csak a példa kedvéért idéznék egy járási elemzésből..... A pozsonyiból fölösleges, mert koaliciós szempontok alapján néztünk a dolgok mélyére.

szóval
részlet.... a bizalmas reszeket ki xxxxxxxxxx -tem

Tény viszont az is, hogy a szlovákiai magyarság számaránya az elmúlt tíz esztendőben ötvenezer fővel csökkent. A mai napig nem találtuk meg ennek az okát. (három év telt el megtaláltátok már az okát, vagy még mindig keresitek) Pedig fontos lenne, hogy az itt élő magyarság elé valamiféle jövőképpel álljunk elé. Nem elég rövidtávú, egy-két évre megvalósítható tervekkel előállnunk. Látnunk kell, meg kell fogalmaznunk a szlovákiai magyarság megmaradásának jövőképét (magvan a jövőkép, vagy ezt is még mindig keresitek), mert ha az itt élő magyarokkal nem tudjuk elhitetni, hogy van értelme megőrizni az anyanyelvet, van értelme a gyermekeinket magyar iskolába járatni, hogy van értelme a szülőföldön való maradásnak és boldogulásnak, akkor nem várhatjuk el, hogy egy ilyen jövőkép nélkül vezetett nemzet, majd hálás lesz akár egy politikai vezetésnek is ( afelvidéki magyarság nem is hállás, főleg ha azt akarod visszahozni, akinek a vezetése alatt történt mindez). Márpedig ilyen jövőképet mi nem tettünk le az itt élő nemzet elé (plusz 3 év és még mindig nincsen, a megélhetési politizáláson kívül mit csináltatok még, ja hazudoztatok, mellébeszéltetek és golfoztatok, csónakáztatok a Jadranon, valamit kihagytam?). Nincs olyan megfogalmazott, a gyermekeink számára is reményt és célokat megfogalmazó nemzeti dokumentumunk, amiért készek lennénk politikai, gazdasági és kulturális vonalon egyaránt síkra szállni. Kiveszett belőlünk az egymás iránti szolidaritás érzése, mert sok-sok kis csoportérdek és egyéni érdek terheli a közéletet ( na ez igaz, három év telt el és csak rosszabb lett és most Bugár lesz az aki segíteni tud), mely nagyon sok esetben nem egyezik a nemzeti közösség érdekeivel. Nincs nemzeti sajtónk, mert az egyetlen szlovákiai magyar xxxxxxxx is ezen egyéni és kiscsoportos érdekeknek esett és esik folyamatosan áldozatul, miközben xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, hogy aztán egy hitevesztett, bulvárhírekben fuldokló, folyamatos sikertelenségekről és személyi ellentétekrők tudósító xxxxxxxx kapjunk cserébe (azóta kaptunk a mi pénzünk egy maszek zsebbe vándorolt BUMM-ot, meg egy felvidék.ma-t, akik az MKP-t dicsőítve pártunkkal örök időkre, megoszthatatlan tetvériségben, sehogy másképpen hirdetik) , miközben a közvélemény formálására is befolyására is igényt tartanak a lap szerkesztői. A járási elnökség maga is kérdéseket fogalmazott meg az Országos elnökség felé. Mennyire volt hatékony az az országos kampány, melyet jól megfizetett, hivatásos emberek irányítottak ? Lesz-e ennek személyi felelőse? Hatékony volt-e az óriásplakát háború, mellyel beborítottuk az országot, miközben a jelöltjeinknek a saját pénzükön kellett reklámanyagokat csináltatni. Nem lehetett-e volna hatékonyabban felhasználni ezeket a pénzeket regionális kampányra, hogy az emberekhez eljussunk? Mennyire foglalkozik az országos xxxxxxx azokkal a problémákkal , amikre a választóink is feleletet várnak? Mennyire célszerű csak a saját népszerűségünk bemutatása, vagy egyes politikusaink futtatása, a párbeszéd vagy a jövőkép megfogalmazása helyett? Azt gondoljuk, hogy ezekre a kérdésekre kell indulatok és emóciók nélkül, agyagbadöngölés és ellenségképkeresés helyett megtalálnunk a választ. Kérdés, hogy meg akarjuk-e válaszolni ezeket a kérdéseket magunk és a választóink felé is egyaránt. Végezetül ,mind mindig az életben, minden rosszban van valami jó. (ebben mi volt a jó Vencel?, éltetek tovább, mint mint Marci a Hevesen és most is ezt akarjátok folytatni, mintha mi sem történt volna)


üdv
vencel


Vencel most hol is tartunk, tart az MKP
Idézet:
...a párbeszéd vagy a jövőkép megfogalmazása helyett?


három év alatt sem párbeszéd sem jövőkép

nálam ez a te hitelességed 1-1=00

Idézet:
Bendegúz írta:


- csaba ádám

Vencel válasza, vagy kérdése:
Adam.. Te kuva keveset tudsz az eletrol...

udv vencel


Vencel ti kuva sokat hazudoztok, Adam lehet, hogy keveset tud az életről, de te azt a keveset amit tudsz, csak önmagad gyarapodására használtad. Adamnak legalább van saját véleménye, tehát van, de te egyáltalán létezel, néha- néha hallani rólad, de a mondanivalód hitelessége egyenlő a nullával.

Sajnálom, hogy így kell reagálnom, ne vedd magadra, ezzel a megélhetési hozzáállással nem vagy egyedül, az egész MKP ilyen (tisztelet a kivételnek, mert ilyenek is vannak, de ők a ti ténykedésetek láttán inkább csöndbe vannak), Csáky, Duray, Bugár, Berényi, Gálok, Farkasok stb, ti egy beteg és gyógyíthatatlan állapotba került elkényesztett társaság vagytok, azt hiszitek rajtatokon kívül nincs más alternatíva, pedig van, a mai fiatalok, akik remélem hamarosan kisöpörnek benneteket, adamok, polákok és az olyanok akik már le merik írni, hogy mitöl is döglik a légy, remélem egyszer azt is majd leírják mitöl fog megd...ni az MKP és hogyan kell egállítani az asszimilációt és elindítanak egy igazi párbeszédet és képesek lesznek egy megmaradási jövőképet is felvázolni, majd megvalósítani. Legjobb lenne, hogy az egész MKP-s bagázsit széteresztenétek, ti pedig a háttérbe vonulnátok az összekapirgált ki tudja miböl dombocskáitokra.
_________________
www.commorakozigaz.shp.huvencel
2009. Február 26. Csütörtök, 1:55

abraka... balfacan vagy.. en mondom azt amivel Te vitatkoznal ellenem.

talalj egy koronat is, ami idegurult volna..

udv vencelvencel
2009. Február 26. Csütörtök, 2:00

Habakukko írta:
De az éleslátása példaértékű!


.. szerintem pedig ismet lehet a netcomnak kervenye a kulturalis miniszteriumnal.. valaki azt a latszatot kelti, hogy befolyasolni tudja az elbiralast... a gyerek pedig megtalalja a legkozelebbi segget.

udv
vencelabraka
2009. Február 26. Csütörtök, 8:52

vencel írta:
abraka... balfacan vagy.. en mondom azt amivel Te vitatkoznal ellenem.

talalj egy koronat is, ami idegurult volna..

udv vencel


Csak ennyi a válaszod, azt mondod, nekem csak azt jött le, hogy Csákynak estél és Bugárt akarod vissza, ha valami mást akarsz akkor azt ki is kell mondani, hogy ez nem politikusi erény, ez igaz, de erkölcsös, hogy a nép is tudja mi fenét csináltok, mi a fenét akartok, kik vagytok egyáltalán és milyen jogon hazudoztok össze-vissza. Nem véletlenül tettem be azt a három éve írodott levelet, utánad másoltam be, erre mégcsak választ sem adtál. Megmondjam miért, nincs rá válasz, vagyis annyit kéne mondanod igen semmit sem tettünk előtte sem és azóta sem.

Szerinted én vagyok a balfácán, én a ti szemetekben egy bohóc vagyok aki kimondja az igazat, mert a fiatalokat, a becsületesen gondolkodó fiatalságot akarom aktivizálni, mindig is ezt akaratam, nektek köszönhetem akaratlanul is ezt a média sztárságot (bár már lankad, hálla Istennek, meg a ti lejáratósdis kampányotoknak). Á‰n legalább tudom, hogy mit akarok és teszek is érte lehetőségeimhez mérten. Ti is tehetnétek, de nem teszitek, pedig a lehetőségeitek sokkal nagyobbak.

Hogy ugyanazt mondod mint én, mondani és csinálni ugyanazt, azt nagyon nagy külömbség. Hát pont itt a baj, ti néha-néha valamit elröffentetek, aztén kuss neki, mert az érdekszférétok sérülhetne, ha kitartóan követelnétek az igazságot, a jogegyenlőséget. Ágy marad a maszatolás, a mellébeszélés és azok lejáratása akik legalább végre kimondják, hogy itt lehetne sokmindent csinálni, mégcsak a törvényekbe sem ütközne, csak akarni kéne. Ez helyett mi történik, a fiatalokat nem engeditek a szekérhez, csak egyes kiégett mököpöst és gyerekeikbe reinkarnálódott utódaikat, Fehérek, Keszeghek, Gálok, Farkasok akik csak élősködnek az MKP-n. Szerintem vannak másodvonalbeli olyan fiatalok is akik hasonlóan látják a helyzetet, mint mi, de nem mernek lépni én ezeknek akarok segíteni azzal, hogy kimondom azt amit még ők nem mernek és bebizonyítom, ha ki is mondjuk, hogy jogunk van az önrendelkezésre, a jogegyenlőségre azért mindjárt nem döl össze a világ.

Vajon te is ezt mondod, ahogyan azt állítottad, hogy ugyanazt mondod mint én, akkor OK, csak ne tartogasd sokáig magadban, hanem mond is ki igenis elegünk az összes megélhetési politikusból és másodvonalbeli kiszolgáikból, új arcokat, becsületesen és erkölcsösen politizáló fiatalokat akarunk, persze egészséges felügyelet mellett.

Azt írod nem találok egy koronát sem, OK elfogadom, mert minden már EURÁ“-ban van (vicc), OK nem tartozol közéjük, akkor most mi van, mi változott három éve. Mit tettél a változások érdekében. Nekem nem kell elmondanod, mert én tudom a választ, hanem nézzél tükörbe és akit ott látsz, azt győzd meg.

Belőlem hiteltelen szönöszös ügynököt fabrikáltatok, pedig csak azt akartam, hogy a fiatalok felébredjenek és elkezdjék azt tenni, amiért fiatal a fiatal. Emlékezzél csak a hitelességi listádra ott egyest kaptam tőled, miért? Miért nem mertek, miért nem hoztok létre egy új pártot ha az MKP-ban olyan rossz mindenben. Miért nem hagyjátok ott az MKP-t. Á‰n már régen mondom, hogy kellene egy új párt, de ti továbbra is oda nyomakodtok, most meg ez a bugárizmus. Csáky cserkészpolitikus, bugár meg egy bohóckirály, mind a kettő a politika szemétdombjára való.

Ha ezt így kimondod, nálam akkor leszel hiteles és a mesterem is, és csak akkor fogunk egy és ugyanarról beszélni.
BJ
_________________beeblebrox
2009. Február 26. Csütörtök, 9:55

vencel írta:
Bendegúz írta:


- csaba ádám


Adam.. Te kuva keveset tudsz az eletrol...

udv vencel


Vencel! Szerinted mit lát egy mezei MKP-választó, akinek kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a párt belső ügyeinek szövevényes szálbogozgatásával múlassa az idejét?
Azt látja, amit Ádám leírt. Hogy Bugárt mindenáron, akár a párt szétverése árán is vissza akarják hozni egyesek. Az a lejárató kampány pedig, amit Csáky ellen folytattok, már annak is feltűnő és visszás, akinek egyébként nem Csáky a szíve csücske.
Kezdek szép lassan megundorodni tőletek, lassan már Abraka is hitelesebbnek tűnik és vonzóbb alternatívát nyújt nálatok.
Mondanám, hogy gondolkodjatok el kicsit magatokon, mindkét oldalon, de minek. Szerinted van értelme ezt kérnem?
Szomorú
_________________
nogradi
2009. Február 26. Csütörtök, 10:25

beeblebrox, aki szelet vet, vihart arat...emlékezzunk miféle antikampány ment a pártelnokválasztáskor, olyat talán csak az mszp csinált 2002-ben.vencel
2009. Február 26. Csütörtök, 11:14

ok..
abrakanak... irtal egy bloggot ..cime: "semmitmondas". Megegyszer: En allitom azt, amivel Te hadonaszol. Rajzold le magadnak ...

beeblebroxnak..
Nem akarja senki sem szetverni a partot. A csakyt megszavazo kornyezet ismet szivesen karikazna ... se kevesebb se tobb. Az informaciok 0,01 szazaleka jutt csak ki a nagyerdemuhoz. Ha tobb volna, akkor bajban is lennenk. A "sikerekben gazdag" nyolc evet, annak a narcizmusnak koszonhetjuk, amely a viragkorat eli most.

udv vencelabraka
2009. Február 26. Csütörtök, 11:58

vencel írta:
ok..
abrakanak... irtal egy bloggot ..cime: "semmitmondas". Megegyszer: En allitom azt, amivel Te hadonaszol. Rajzold le magadnak ...

udv vencel


Vencel, megint kimondom ennyi? Hadonászok? Nem-nem én csak kimondom az igazat és benneteket pontosan ez zavar, hogy ti is tudjátok hol van a kutya elásva, de ennek ellenére nem meritek nyíltan kimondani beszélni róla, mert az a fránya existenciális jólét......

Még egyszer, ha nem megy az MKP-ban miért nem csináltok egy új pártot, így is lehet bizonyítani. Tudod a magyarság megmaradásának az ügye az nem lehet galopp verseny, ki, mit mondott hamarabb. Ha leírtad OK, de lépjetek is már, mert az elmúlt három évben nulla pont, inkább talán visszafejlődésnek nevezném, mert semmilyen megmaradási víziót nem készítettetek, csak marakodtok, a jól tejelő poziciókat véditek. Ezt már bizonyítani sem kell ez már sajnos tény.

Tehát? Hogyan tovább? Marakodás szerinted megoldás, menj és csapj oda az asztalukra és mondjuk Csáky szapulása helyett követeld midenki írja le, mondja el mit is tett a felvidéki magyarság megmaradásáért és főleg végre el kell indítani egy országos vitát, senki kizárni alapon, ahol mindenki aki akarja elmondhassa, hogyan tovább. Ameddig ezt sem tudjátok megszervezni akkor csak állandóan rosszabb lesz.

Vencel az erkölcsös politizálás a megoldás, az igazmondás, már ide egyszer belinkeltem, mégegyszer belinkelem:

A becsületesség s őszinteség sebezhetővé tesz, mégis légy becsületes és nyílt! Amit évek alatt felépítesz, lerombolhatják egy nap alatt, mégis építs! Az embereknek szükségük van segítségedre, de ha segítesz, támadás érhet, mégis segíts! A legjobbat add a világnak, amid csak van, s ha verést kapsz cserébe, mégis a legjobbat add a világnak, amid csak van!

Boldog Kalkuttai Teréz

Tudom nehéz így élni sőt, szinte lehetetlen mégis csak így érdemes. Á‰n már három éve keresem ezt az utat, próbálkozok, bevallom őszintén nagyon nehéz, de legalább már rátaláltam erre az útra, meddig jutok el rajta ezt nem tudom, de ez nem is lényeges az, hogy a legjobbat add a világnak, amid csak van mégha verést is kapsz cserébe.

Tegnap kaptam egy levelet a zsolnai rendőrségről, hogy elutasították Slota elleni májusi beadványomat, azzal, hogy a parlament elutasította Slota immunitásának a megvonását, ezért nem indíthatnak ellene büntetőjogi eljárást. Látod ez is már részsiker, mert bebizonyosodott, hogy törvénysértő módon sértegette a magyarokat, kértem jogi segítséget az MKP-tól mégcsak nem is válaszoltak, pl te sem.

Pedig most ezt az egész ügyet egy jó jogász a magyarság érdekében jól megtudhatná mozgatni, nálam van már egy dossziényi levelezés a prokuratárákkal, a belügyminisztériummal stb. rengeteg anyag, ami megérdemelne egy kis odafigyelést. Látod ebben a Slota témában is nekünk többet sikerült elérnünk, mint az MKP-nak, ennek közös ügynek kéne lennie, felajánlottam még októberben az MKP-nak a közös fellépést, válaszra sem méltattak. Nem Simonnal kell viaskodnod, hanem a magyarság érdekében viaskodjál. Ez tudom nehezebb, de ekkor is ezt kell tenni.

Tudod az én hitelességem mércéje itt van, ezt nem én mondom, hanem a hozzám eljuttatott emailokban írják, mert nem verem nagy dobra. Hát Istenem így is lehet egy jogos ügyet képviselni, nagyon nehéz, mert kétfrontos harcot vívni közben még élni is kell, hidd el nagyon nehéz, de csak így érdemes.

Ezen gondolkozz el, nem dicsőségre és köszönetre kell várni, hanem a köszönöt majd csak az lesz egy jócselekedet után, hogy megtehettük.
_________________happy
2009. Február 26. Csütörtök, 12:12

vencel írta:
Az informaciok 0,01 szazaleka jutt csak ki a nagyerdemuhoz. Ha tobb volna, akkor bajban is lennenk.


A nagyérdemüt bizonyára az is nagyon "boldoggá" teszi, ha ilyeket olvas. Mi folyik a függöny mögött, hogy csak a 0.01 százaléka kerülhet nyilvánosságra? Nem hiszem, hogy a szlovákiai magyar választók a Magyar Titkostársaság Pártjára szavaztak, amikor az MKPra adták a voksukat! Kinek van a legtöbb titkolnivalója a pártban, ha meg szabad kérdeznem? Netántalán mindenkinek?NT
2009. Február 26. Csütörtök, 20:11

Á‰n nagyon helyeslem ezt a 0,01%-t! Ennyit érdemelnek a mezei párttagok, meg a választópolgárok. Mi a faxot akarnak azért a néhány szavazatért? Hát, én kérek bocsánatot!
_________________
N. T.abraka
2009. Február 27. Péntek, 9:06

Vencel várom a válaszaidat? Személyesen nekem már elegem van a hülyeségeitekből., ha becsületesen képviselni akarjátok a felvidéki magyarságot, akkor hagyjátok abba a mellébeszélést. Mondjátok ki nyíltan így és úgy kell csinálni és itt és ebben hibáztunk, punktum.

Képes vagy rá?. Nehéz, tudom, de mégis csak ez az egyedüli megoldás, dél-tiroliak csak annyit tettek, valamit akartak és egységesen követelték. Eredmény az lett, hogy az asszimilációjuk megállt, szorványosodásuk abbamaradt és megbékéltek a többségi nemzettel. Ti erre, egy ilyen vita párbeszéd elindítására képesek vagytok, vagy sem, erre válaszoljatok, hazafiak, durayak, csákyk, bugárok gálok és toportyánok. Igen vagy nem? Ha nem, távozzatok emelt fővel, ha igen akkor ezt bizonyítsátok be. A megélhetési politizálásból, a hazudozásból, a féligazságok hangoztatásából már mindenkinek elege van. Ha továbbra is a népet a pokolba vezetitek, akkor fel is út le is lesz a jussotok, amit megérdemeltek, mert az amit ma tesztek, azzal a felvidéki magyarságot a pusztulás szélére sodortátok. Szerintem a többségnek ebből már elege van. Lehetne egy gazdag autonómiánk, egy gazdag Honföldünk, van vizünk, ami manapság több, mint az araboknak az olaj, vannak termőföldjeink, ahol a megélhetésünk biztosítva van és ott a nép, a hazátlan ebadta nép aki dolgozni tud, élni akar és gyerekeinek egy szebb világot szeretne felépíteni.
Ti is ezt akarjátok?
Akkor ne csak mondjátok bátran cselekedjetek. Ha nem, akkor ti menjetek a pokolba!!! Ne a nép, aki élni, boldogulni akar és becsületes érdekképviseletet követel magának.

Ezt olvasd fel egy vezetőségi gyűlésen Vencel, akkor a mesterem leszel és a hitelességed előttem a tizes skálán 10 pontot ér majd. Addig .....
_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
BigmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1667
Location: Nagymegyer

PostPosted: Fri Nov 13, 2009 6:42 am    Post subject: Reply with quote

Vencel ismered a tagot???
http://www.parameter.sk/rovat/regio/2009/11/12/megyei-valasztasok-megkerult-hamis-roplapok-szerzoje
_________________
Bár zord a harc,de megéri a világ....
Back to top
View user's profile Send private message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed May 12, 2010 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

Tetszett és jólesett, ezért bemásolom
Quote:
Nem tudom mit jelent magyarnak lenni...(?)
2010. ápr. 26. 16:14 - írta Shoya


Levelet kaptam ma egy olyan embertől, akiről bizton állíthatom, hogy Õ az egyetlen ezen a Földön, aki engem tényleg jól ismer, aki mindent tud rólam, aki nem értette soha félre, mit hogyan gondolok, akinek sohasem kellett azt mondani „úgy értem…”, mert mindig mindenről pontosan tudta hogyan értem, aki még nálam is többet tudott rólam, akitől végtelenül sokat tanultam, akivel végigvitáztam a fél életemet (a mai napig, és élvez(t)em! J), és akit én végtelenül nagyra tartok!

Ezért történhetett, hogy ilyen mélyen érintett a felismerés; van valami, amit „nem lát tisztán” bennem, rólam. A köztünk lévő sokmérföldes távolságra fogom… J

A téma arra ösztönöz, hogy itt válaszoljak levelének erre a részére.

Ezzel a mondattal kezdődik a levél:

„Tudom, hogy Te apolitikus vagy. …”

Később így folytatja:

„Amivel nehezen tudok megbékülni, mit tagadjam magyarként fájlalom, hogy valaki, egy másik magyar ember, akihez nekem közöm van, akit én szeretek, ...szóval az a valaki már nem magyar... Gyakran jut eszembe Tompa M. Levél egy kibujdosott barátom után c. verse. Jó tudom, végül is joggal érezted, Téged a hazád vetett ki először és nem Te tagadtad meg - először. Nagyon megértelek, ugye megértesz Te is - nekem fáj! Nem akarom, hogy írj erről, mert az további fájdalmat okozna - Talán még Neked is....”

Á‰s még a levél végén:

„Végre egy olyan hely, ahol érdemeid szerint becsülnek, s ez kevésszer adatott meg eddigi életedben...Á‰s hát ugye, ilyen aspektusból nézve a haza iránt megváltozott álláspontodat.. hát igen..”

Lássuk akkor a válaszomat:

Huhh! Na, hali! Wink

Hol is kezdjem...?

Nos…, először is: Semmilyen álláspontom nem változott a haza iránt. Ha visszagondolsz a 28 éves mivoltomra, rájössz, hogy ugyanaz voltam, vagyok, és várhatóan leszek is a hazámmal kapcsolatban…

Ki is? Milyen is? Lássuk csak:

Nem vagyok, soha nem is voltam helyhez kötődő ember. Á‰n „kutya-típusú” vagyok, aki az emberekhez, s nem „macska”, aki a környezethez ragaszkodik. Voltak, vannak helyek Magyarországon, amiket kedvelek, vagy jobban kedvelek (a Molnár úti ház, a Zagyvapart, a Balaton, a Mátra, Bükk, stb…), de annyira nem, hogy hiányozzanak (még). Talán ennek tudható be az is, amit a „Honvágy” bejegyzésemben írtam, hogy nem éreztem semmit, amikor hazafelé repültem, csak akkor, amikor megláttam a gyerekeimet…

Oké, a legfontosabb: „csak” kritikusabb vagyok, (nem is!), nem kritikusabb, hanem realistább, kétkedőbb, mélyebbre látó, a sorok között olvasni tudó, összefüggésekben gondolkodó (jó memóriával rendelkező, ezért múltbeli tetteket, kijelentéseket nem felejtő) ember vagyok, s emiatt nem fogadom el (sohasem tettem!!) a magyar államvezetés képmutató, aljas, hazug demagógiáját (párthovatartozástól függetlenül!!!), mint magától értetődőt.

"Csak" nem vagyok egy ostoba, megvezethető android, a saját fejemet használom, s nem vagyok hajlandó minden logikának, ésszerűségnek ellentmondó meséket "bevenni". Nem hiszem, hogy milyen jó nekem, ha nem az, nem hiszem el, hogy milyen jól élek, ha nem!

Nem vagyok (voltam) képes a sok képmutató rizsát végighallgatni, ezért elkapcsoltam a csatornát, ha megláttam Orbánt, vagy Gyurcsányt és társaikat a képernyőn, na ja. Viszont, ez nem jelenti azt, hogy nem szereztem meg a szükséges információkat…

Kivert a ragya tőlük, … igaz ez ma is! Miért? Mert olyan mélyről képesek hazudni, hogy már maguk is elhiszik, amit mondanak. Ez a baj! Nem arra kellene koncentrálniuk, hogy milyen hangzatos maszlaggal etessék a népet, hanem oda kellene figyelniük az emberekre! Meg kellene őket hallgatni, még inkább kérdezni!

Ne ők döntsék el, hogy „én” hogyan érzem magam, mi a véleményem, mit akarok, s mi a jó nekem!

Honnan tudhatnák, mikor az életvitelük klasszisokkal eltér a többség életétől? Honnan ismerhetné a hétköznapok megélhetési, anyagi gondjait, az ebből fakadó, feszültséggel, drámai helyzetekkel tűzdelt, talán tragédiákkal teli életet az, akinek havi bevétele – meglehet – több, mint mások éves fizetése?

Á‰s! Nem kellene már végre felnőtt számba venni a magyar népet? Ha kiszolgáltatottak vagyunk valamely nagyobb erőnek, hatalomnak, nem kellene ezt végre a „mi orrunkra” is kötni? Vagy félő, hogy lesz valaki, aki megkérdezi, uram bocsá’, megismeri a feltételeket, és tovább kérdez? Vagy, ami még rosszabb: számon kér?...

Igen, tudom. Addig, amíg homály fedi a részleteket, addig, amíg arra hivatkozva, hogy a többség úgysem értené, nem hoznak nyilvánosságra tényszerű dolgokat, adatokat (az igazságra gondolok!), addig jobb és könnyebb a zavarosban halászni… Õk a „magyarok”? Szerinted ők, azok?Nem tudom magyar vagyok-e. Nem tudom mit jelent magyarnak lenni! (?) Ha azt jelenti, hogy együtt üvöltsek olyan farkasokkal, akik az általam megszerzett zsákmányon úgy akarnak osztozkodni, hogy nekem „csontja” se marad, akkor nem vagyok magyar. Ha azt jelenti, hogy együtt üvöltsek „magasztos” (hazug) ígéreteket egy „csoporttal” csak azért, mert „most nem jó”, nem vagyok magyar. Ha azt jelenti, hogy minden megkérdőjelezés nélkül higgyek képtelen ötletekben, kivitelezhetetlen megoldásokban, nem vagyok magyar…

Nem tudom magyar vagyok-e. Nem tudom mit jelent magyarnak lenni! Talán sohasem éreztem, de tanultam róla! Nézzük csak, kik is voltak a NAGY MAGYAROK? Mátyás, Széchenyi, Kossuth, Petőfi (messze-messze a teljesség igénye nélkül!!)… Miért lettek NAGYOK? Mert a közösség jólétét (is) akarták, nem „csak” a sajátjukét! Á‰s nem üres locsogással, hanem TETTEKKEL TETTÁ‰K mindezt.

Hallottad-e valaha is politikai vezetőinktől, hogy „emberek, én a magaméból ennyit és ennyit tudok és akarok bedobni a közösbe, ami tudom, sokkal több, mint amit legtöbben adni tudnak, de sok kicsi sokra megy, kövessék a példámat!”??? Ugye, nem? No, látod, én sem!

Azt viszont napi renden, hogy mennyi vándorol a zsebükbe – olyan törvények alapján, amit ők léptettek érvénybe – legálisan, vagy törvénytelenül (ami majdnem ugyanaz, hisz senkit sem ért utol a „pallos”).

Nem tudom magyar vagyok-e. Nem tudom mit jelent magyarnak lenni, de elmondom nekem mit jelent az „igazi magyarság”: Azokat a magyar földön élő EMBEREKET, akik ott szeretnének békét, nyugalmat, szeretetet, megértést és jobb életet, ahol szeretteik, házaik, jószágaik vannak! Azokat az embereket, akik azt akarják, hogy „neked” is jobb legyen, ne csak „nekem”. Azokat az embereket, akik minden „barbár”, „harcias”, „vad” híresztelésük ellenére birka módra tűrik mindazt, amit velük művelnek évek óta. Azokat az embereket, akik békés megoldást akarnak a problémáikra, s nem széthúzást, forradalmat, vagy polgárháborút. Á‰s végül, de nem utolsó sorban azokat az embereket, akik mindegy, hogy földrajzilag hol élnek, szívük nagyot dobban egy magyar szó hallatán, és az előbb felsorolt csoporthoz tartozónak érzik magukat…

Nem tudom magyar vagyok-e. Alattyánon születtem, egy kis magyar faluban, amit – megvallom – a sok pletykás vénasszony miatt nem nagyon szerettem, mégis egyre több nosztalgiával gondolok rá. (Talán öregszem... Smile )

Nem tudom magyar vagyok-e. Nem tudom mit jelent magyarnak lenni, de azt tudom, hogy szívesebben osztoznék honi problémákon, ha magát az életet megtaláltam volna otthon. Nem sok hely marad hazafias érzésekre ott, ahol a lét a tét.

Nem tudom magyar vagyok-e, de folyékonyan csak magyarul beszélek, s erre tanítottam – helyesen és választékosan – a gyerekeimet is.

Nem tudom mit jelent magyarnak lenni, de ha itt rákérdeznek, minden ellenérzés nélkül válaszolom, hogy magyar vagyok.

Nem tudom mit jelent magyarnak lenni, de úgy szívom magamba – az itt kincsnek számító - magyar betűket, mint aszály után a puszta a frissen omló esővizet.

Nem tudom magyar vagyok-e, de találtam egyet (biztosan van több is J)…:

Modern világunkban a „küzdelem” egyik eszköze a blogírás. (A penna egyébként is mindig jó fegyver volt!!!)

Böngészéseim közben akadtam egy – számomra végtelenül szimpatikus – bejegyzésre. Nem ismerem Bósza Jánost. Sohasem találkoztam vele, sohasem hallottam róla, sőt, - pironkodva megvallom - még arra sem vettem a fáradságot, hogy „alaposabban megnézzem magamnak” a honlapját. (Ha lesz időm, pótolom…)Nem néztem meg a politikai hovatartozását sem. Hogy miért? Mert nem érdekel. Találtam valakit, aki 2009. január 23-án tuti, hogy EMBER volt. A bejegyzés nagyon-nagyon a kedvemre való, aminek minden -
ide leírt -
http://www.boszajanos.shp.hu/hpc/web.php?a=boszajanos&o=haza_csak_ott_van_hol_jog_is_van_wAEm
sorával egyetértek! Nem ismerem a felvidék problémáit, a lényeg, az egyetértésem, az „eszközben” rejlik, amit igénybe vett!

Tekintve, hogy az írás másfél éves, hajlamos vagyok elhinni, hogy nem választási manőver diktálta sorokról van szó!

Csak egyetlen idézetet engedj meg az írásból:

“Gandhi által meghirdetett és alkalmazott az erőszak-nélküliség elvét, az elnyomóhatalom ellen folytatott erőszakmentes küzdelme, tisztábbá tette a hindu és a muzulmán népek küzdelmét, szabadságvágyát az elnyomó angolokkal szemben. Eközben megmutatta a világnak és elkölcsi tőkét kovácsolt az emberiség számára, hogy egy nép igazságáért és a szabaságáért békésen, de határozott módon is lehet küzdeni.
Gandhi élete meg nem szűnő erőfeszítései, meg nem alkuvása, az igazsághoz való ragaszkodás, a nem ártás és minden élet szeretete számunkra is példaértékűvé kell válnia.”

Ez lehetne az ”ars poetikám”…

Ebből is láthatod, továbbra is érdekel, mi történik otthon, hisz a gyerekeim, más családtagjaim, barátaim (elsők között Te is!), ott éltek. Az egy dolog, hogy annak az országnak - ahol szerettem volna kamatoztatni mindazt a tudást, tapasztalatot, ismeretet, amit az elmúlt ötven évben összeszedtem -, nincs szüksége rám… Ezért lehetek dühös, utálhatom, haragudhatok rá, "lekurvázhatom", és nem utolsó sorban, feljogosít minden létező véleménynyilvánításra. De!

Annál sokkal igényesebb (hiúbb, önzőbb?) vagyok, minthogy a róla és az ott folyó eseményekről alkotott véleményemet bármiféle indulat befolyásolhassa. Nem alacsonyodom le annyira, hogy épp itt engedjek teret egyfajta „bosszúvágynak”, ami egyébként is mindig hiányzott belőlem.

Van annyi eszem, hogy a leírtakat mindenkor felvállaljam (ne csak akkor, ha éppen dühös vagyok!). Egyszerűen - magamban (mivel máshogyan nincs rá lehetőségem!) -, tükröt tartok politikusaink, valamint a történések, jelenségek elé, s szembesítem az ésszerűséget, a lehetőségeket, a logikát, a világ egyéb részéről begyűjtött információimat azzal a sok sületlenséggel, baromsággal, ami belőlük árad. Ennek eredménye a véleményem. Tök egyszerű, már majdnem matematika... hm.

Ágy volt ez sok-sok évvel ezelőtt is (épp Neked mondjam?), s ez így is maradt, hidd el!

Nos, az én (a)politikám, Lackó az, hogy a saját tapasztalataimat, logikámat, megszerzett információmat felhasználom a véleményem megformálására. Az én véleményem TÁ‰NYLEG az én véleményem, s nem egy sokat hallott, „vissz”hangoztatott üres frázis… Ennyi.

Elvárom, hogy azok, akik engem ismernek (Te is!) lássák a leírtak mögött a tényszerűségeket, emlékezzenek az abban foglaltakra (ha nem, kérdezzenek!), idézzék fel az egy(éni)enességemet, s ezáltal függetlenítsék a velem történtektől!

„Haza csak ott van, ahol jog is van”. Jogodban áll hallgatni és tűrni…

Hát, ennyit az én magyarságomról, apolitikámról.Á–lellek, Á‰n

Ui.: Nem becsülnek meg „érdemeim szerint”, és nem szeretem a munkámat! Azt a szabadságot szeretem, amit általa – jelenleg – biztosítani tudok magamnak!

http://tigrisanya.freeblog.hu/archives/2010/04/26/Nem_tudom_mit_jelent_magyarnak_lenni/

_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group