Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Kinek milyen gépei voltak eddig?
Goto page 1, 2  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Tudomány, technika, informatika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Hackie



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 72
Location: Nagymegyer city

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:01 pm    Post subject: Kinek milyen gépei voltak eddig? Reply with quote

remélem hogy télleg nem gond, hogy nyitogatom a témákat...csak szeretek ilyenekről beszélgetni, sőt ez mindenem! Smile

a kérdés érthető, kis felmérés Smile

Nekem az első nem is tom hány, asszem 4 éve vagy több ideje:
szép kis IBM 486-os
-66 MHz procika
-8MB EDO Ram
-202 MB HDD
-512 Kb-os SVGA kártya...
-futott ám rajta a Dos, meg a 95-ös Windóz
Tuningoltam ezt is, mert már akkoris kísérleteztem minden szarral. Lett:
-75 MHz (legalább elment a NFS 1-es Very Happy )
-16 Ram
-800 MB Hard disk
-1 MB grafika (de vmi írtó szar)
ez volt olyan fél évig...

A második jószág:
GeniuIntel Pentium
-150 MHz (má azé haladunk)
-64 MB SDRAM
-3,5 GB Hard diszkkkk
-1 MB Grafika, S3 Trio

Nem maradhatott el ugye a szakértő szellememnek a tuningolt változata:
-333MHz, 164 RAM, 20 GB HDD, 13 Mega Voodoo 3as kártyácska Smile

ez bírta jó 1 évig, ezen kezdtem főleg gyakorolgatni, jó volt a programozásra, meg azért a belső megismerésére, mert játszani nem igen... Laughing

Volt közbe vmi csóri seftes gépem, de azon gyorsan túl adtam, de azé emlékezzek meg róla: 1200 MHz, 164 RAM, 32-es GeForce 1-es, asszem hogy 20-as hard diszk abba is...


Aztán saját spórúúúúútt píízbűűű megvettem a mostani (állandó gépemet,a mit nem fogok lecserélni), ami akkor volt:
AMD Athlon XP
-2 GHZ
-256 MB Ram
-HDD: 40 GB
-GeForce 4 MX440 64 MB TV-Out (whehehe, de akkor sem veszek újat Laughing )

na most a mai verziója ennek:
-2,1 Ghz
-1 Giga Ram (vmi értelmes is szegénykében)
-140 GB HDD
-Ugyanaz a grafika kártya...de leszarom, nincs pénzem ilyen szarra már, mer nem érdekelnek anynira az új gamek...

azóta kb 20-25 gép megfordult itthona kezem alatt pár napig/hétig 1 darab fél évig is itt volt, ilyen 2, 2 és fél gigahertzesek, de vagy csak azért, mert akkor eladtam és összeraktam, addig próbálgattam miket bír és teszteken ment át, vagy mert itt hagyták szerelni

na és a ti gépe(i)tek?
_________________
A sün egy rettentõ lusta állat, csak akkor hajlandó repülni ha belérúgok!
Elõkardom rántomat, lenyakom a vágodat és kivéren a buggy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hawkeye



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Kukac Howse

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

Par honapja vettem meg eletem elso gepet. Ha nem sozzak ram a kukacot es meg 1 melot, ez se kellett volna.
tehat athlon 64 3200+, 1GB ram, 2x200G hdd, fx9200 128bit (ha jol tudom),...

mi viszont meg (anno a dunautcan) sinclair zx-80-on kezdtunk (!!! 3.6kB !!! RAM, megj. a PMD-ben mar 64kB volt)
aztan az attores, az XT: commodore pc-10 (8086, 256kB ram, 2xnagyfloppy, no winchester), cga monitor (4 azaz negy szin es sipolt mint az allat)

es igy tovabb...vegighuztam a teljes arzenalt, ami csak pcben a piacon volt. es soha nem akartam otthon (is) gepet.
_________________
Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
e1



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 44
Location: Pozsony

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:45 pm    Post subject: Reply with quote

1. 98-99 körül egy 486os, 100MHz, 8MB RAM, WDC 1083MB

2. 2000 december 8. óta: Abit SA6R v1.0, C700, 128MB-RAM, 30GB HDD, Voodoo3 2000 AGP 16MB, Philips 105S1 monitor. Ez a gép azóta gyakran változottkonfugurációjéban, de máig ugyanaz a ház, alaplap, merevlemez és monitor. Azóta volt C366@550 procim is 64MB RAMmal, de jelenleg majdhogynem a lehetséges maximum van benne. Szóval Coppermine P3 1.0B@1.05GHz (majd lesz több is, csak szoktatom a kicsikét), Kingstone 512MB PC133@141 CL2 RAM (ad többet is), a V3ast nemrég lecserétem egy Matrox G450 Millennium DH 32MB DDR kartyara, és rákapcsoltam még egy örege 15ös monitort. Szintén vettem egy 160as Hitachi lemezt, 500asért egy vadiúj TEAC égetőt, és persze kibővítettem még 2db 3Com háló és egy 3 portos USB2.0 kártyával. Ja, meg persze már két éve Fortrton tápom van, jelenleg már a második, 12cm FAN, kék színben, kék világítással (200 korona hozzáfizetéssel 2 év friss garanciával és fordulatszámregulátorral ne vedd meg Razz ). Szóval jelenleg ez az én picike szobaradiátorom. Teljesítménye már nem a legjobb, de eladni nincs értelme, meg szivem sincs hozzá, főleg amikor RAIDes alaplapja van integrált grafikával (párszor már kihúzott a szarból). Annyit nem adnak már érte, mint amennyit megér. Egyedüli baja, hogy eccer már kondenzátorcserére szorult, de ez a régebbi Abitoknál típusbetegség volt. Már csak egy csened procihűtő kéne bele, ami elfér a kondenzátorok mellett. Aztán már csak monitor és grafikacsere, de jelenleg nincs felesleges 25 ezrem jó minőségű LCDre és Matrox kártyára dupla DVI kimenttel. Rolling Eyes

3. június óta ez a kedvenc gépem: Nikon D70, AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED, Sigma EF 500 DG Super, SanDisk Extreme III 1GB, Velbon Sherpa 450n, Lowepro Orion Trekker II. Smile Most ehhez szeretnék még lencsét venni telekonvertorral és persze néhány filtert, csak hát az többe kerül mint maga az egész gép Sad

U.i.: A 30 gigás merevlemezem típusa IBM-DTLA-307030, ami abban az időben több mint 10 ezer koronába került. Mint később kiderült, az IBM egyik leghibásabb száriájéból való darab, amely ráadásul a magyarországon gyártott darabok egyike (ezeknek a 90% egy éven belül elromlott). Na ezekután legyek nyugodtak. Illik még hozzátenni, hogy több mint 3 éven keresztül naponta hordtam iskolába télen-nyárom, ami azért rendesen betesz egy lemeznek. Sarkai már le vannak hajolva, teteje behorpadva, de még mindig úgy megy mint újkorában. Ritka, lassan muzeális darab Very Happy.
U.i.2: Van még otthon egy P150es szerverem SCSI lemezekkel és 208MB RAMmal SIMM modulokban, ami azért elég ritkaság. Csak sajnos a gép már olyan hangos, hogy inkább be se kapcsolom, meg hát nincs kedvem mindig átkötni a monitort hozzá...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
e1



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 44
Location: Pozsony

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Hawkeye wrote:
Par honapja vettem meg eletem elso gepet. Ha nem sozzak ram a kukacot es meg 1 melot, ez se kellett volna.
tehat athlon 64 3200+, 1GB ram, 2x200G hdd, fx9200 128bit (ha jol tudom),...

mi viszont meg (anno a dunautcan) sinclair zx-80-on kezdtunk (!!! 3.6kB !!! RAM, megj. a PMD-ben mar 64kB volt)
aztan az attores, az XT: commodore pc-10 (8086, 256kB ram, 2xnagyfloppy, no winchester), cga monitor (4 azaz negy szin es sipolt mint az allat)

es igy tovabb...vegighuztam a teljes arzenalt, ami csak pcben a piacon volt. es soha nem akartam otthon (is) gepet.
Hm, látom, hogy nem szerénykedtél. Wink Amúgy azóta a duna utcán már lecseréltél a cuccot, most feketében nyomul az egész gimi (IBM). Csak hét szegény diákokkal kicsesztek és visszasírjék a régi szép időket, mert hát hiába van erős gép, állati gyors net, ha nem lehet feltenni semilyen programot, sőt még CDt sem lehet égetni. Kemény diktatúra van az infótermekben. Very Happy Bezzeg pár éve. Volt egy 128 kilós vonal, de azt csináltál amit akartál. Akár a gépet is szétszedtem. Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

mukodtem 486-on, pentiumon (en is pmdn kezdtem :o) (ha valaki nem tudna, hogy a pmd-t eszik-e vagy isszak: http://www.schotek.cz/pmd/

a mostani gepem is roppant brutalis: 350es pentium, 256MB ram, TNT grafikus kartya. SBLive. Floppy es reset-gomb nincsen :o)
2x20MB HDD - ez az egyetlen dolog, ami neha zavar... 40MB neha nem eleg...

Opredszer: Mandriva 2005 es neha win 2000. (meg van rajta BEOS is, csak azt ritkan hasznalom)
Back to top
View user's profile Send private message
Hackie



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 72
Location: Nagymegyer city

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

[quote="harlequin"]
2x20MB HDD - ez az egyetlen dolog, ami neha zavar... 40MB neha nem eleg...
[quote]

sztem Te GB-ot akartál, mert a Mega azért télleg brutál volna és max egy 3.11-es Winfos férne el rajta Wink

különben ha nem akarsz NASA-t irányítani, akkor simán megteszi a gép netezésre, könyvelésre, filmnézésre, zenehallgatásra, vagy égetésre stb!
_________________
A sün egy rettentõ lusta állat, csak akkor hajlandó repülni ha belérúgok!
Elõkardom rántomat, lenyakom a vágodat és kivéren a buggy


Last edited by Hackie on Thu Aug 04, 2005 1:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Hackie wrote:
sztem Te GB-ot akartál


ha persze :o). elnezest :o)
Back to top
View user's profile Send private message
Hackie



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 72
Location: Nagymegyer city

PostPosted: Thu Aug 04, 2005 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

semmi goond, velem is megesett, hogy kérdezték msn-en mennyivel tölt a netem és 9KB/s helyett MB/s-ot írtam, az illető meg csodálkozott Laughing
_________________
A sün egy rettentõ lusta állat, csak akkor hajlandó repülni ha belérúgok!
Elõkardom rántomat, lenyakom a vágodat és kivéren a buggy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nietzsche



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 8
Location: jelenleg London

PostPosted: Thu Aug 25, 2005 9:37 am    Post subject: Reply with quote

En a szamitastechnikat eddig csak hordozhato szamitogepek tulajdonosakent fogyasztottam:), s a kovetkezo linkre klikkelve megtudhatjatok, milyen notebookokat hasznaltam eddig:
http://www.nietzsche.sk/010.html
Back to top
View user's profile Send private message
Hawkeye



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Kukac Howse

PostPosted: Wed Sep 07, 2005 10:42 am    Post subject: Reply with quote

e1 wrote:
Hm, látom, hogy nem szerénykedtél. Wink

ez volt a csucs meg emberi aron
egyebkent mindenkinek ajanlom az amd-t
ugyanolyan arfekvesben kb 2-3x gyorsabb az intelnel
brutalis dolgokat csinalok vele (tobb gigas sql, autocad,..) es ami intel 2,4G-n 8 ora volt, ezen (egyebkent csak 2GHz) kb 2.
...ja es persze keszulok az xp x64-re, hogy fog menni.
_________________
Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hawkeye



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Kukac Howse

PostPosted: Wed Sep 07, 2005 10:46 am    Post subject: Reply with quote

Egyebkent a 90-es evekben az AMD nagyon csunyan elverte az Intelt. A 3 es 486-osoknal csak a szerzodeses gepekbe (compaq, hp, dell, ibm) raktak intelt, mashova nem nagyon kellettek.
A Pentium kicsit visszaverte ezt az elonyt, de szerintem mar megint ok a jobbak
_________________
Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hackie



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 72
Location: Nagymegyer city

PostPosted: Wed Sep 07, 2005 7:59 pm    Post subject: Reply with quote

hát télleg az AMD sokkal jobb az Intelnél...ezt csak megerősíteni tudom!!!
vegyetek AMD-t!!!! hehe Laughing

vehettek pentiumot is (jó drága), celenront is (olcsó, de szar), viszont egyetlen vmi amit nagyon rühellek az AMD-nél, az a Sempron...nem is olyan rég kezdte mindenki átvenni...én nekem még a Duron is jobban szimpatizált mint ezek a szar Sempronok...
na de mindegy az egésznek a lényege, h Karácsonyra vegyetek nekem egy k64-es 3200+ os szettet...elég a 2x 1GB DDR2 ram és 6800-as ultra graf kártya 256 megával...ja meg 800 GB vincsit...vagy elég a 400 is Smile
na jó, ez nem is volt v-i-c-c-e-s!!! Very Happy

megvok én a fennt említett gépemmel...mai napig Smile
_________________
A sün egy rettentõ lusta állat, csak akkor hajlandó repülni ha belérúgok!
Elõkardom rántomat, lenyakom a vágodat és kivéren a buggy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
harlequin



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 351

PostPosted: Mon Oct 31, 2005 10:45 am    Post subject: Reply with quote

par hete van egy iBookom... 12 colos...
http://www.apple.hu/hun/apple/hardware/ibook/

minel tobbet hasznalom, annal inkabb sajnalom, hogy nem alltam at korabban :o)
Back to top
View user's profile Send private message
Hawkeye



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Kukac Howse

PostPosted: Wed Nov 02, 2005 2:00 pm    Post subject: Reply with quote

Absolútne najúèinnej¹ím spôsobom, ako zvý¹i» efektivitu svojej práce za poèítaèom, je kúpi» si väè¹í monitor. Oveµa väè¹í. To je jedno zo zistení vedcov z Microsoftu, ktorí skúmali typické spôsoby práce µudí s poèítaèom.

V jednom z experimentov vymenili polovici testovanej skupiny be¾né 15-palcové monitory za gigantické 42-palcové obrazovky a nechali ich vypracova» zadanie, ktorého súèas»ou bolo napríklad vyhµadávanie na internete, kopírovanie textu medzi rôznymi dokumentmi èi zapamätanie si telefónneho èísla. Potom sa obe skupiny vymenili, tak¾e ka¾dý pracoval raz na veµkom a raz na be¾nom monitore.

Výsledky vedcov ¹okovali: niektoré úlohy µudia s väè¹ími monitormi vykonávali a¾ o 44 percent rýchlej¹ie a celková úspora èasu dosiahla v¾dy viac ne¾ 10 percent. Pri pou¾ití väè¹ích monitorov si zároveò oveµa viac µudí zapamätalo sedemmiestne èíslo, ktoré sa im pri práci objavilo. Ak by úlohy dokonale simulovali be¾nú kancelársku prácu, znamenalo by to, ¾e typický zamestnanec mô¾e len kúpou veµkého monitora k poèítaèu u¹etri» ka¾dý deò 45 minút.

Veµkos» monitora je absolútne najdôle¾itej¹ím technologickým faktorom vplývajúcim na produktivitu práce, aký výskumníci v Redmonde doteraz objavili, povedala Mary Czerwinská z Microsoftu denníku New York Times.
http://pocitace.sme.sk/clanok.asp?cl=2449318

..arról nem írnak, hányan vakultak meg ill. hány dioptriával romlott a kisérleti nyulak szeme Question nem beszélve a nyakizmok állapotáról (42 hüvelyk = 106 cm) Ez már felér egy teniszmeccsel.
A végeredmény az lesz, hogy a Windows legújabb verziója már csak 40"-től nagyobb monitorom fog futni. Confused
_________________
Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Hackie



Joined: 27 Oct 2014
Posts: 72
Location: Nagymegyer city

PostPosted: Wed Nov 02, 2005 5:50 pm    Post subject: Reply with quote

öhhhöm, nem értem az egészet, szlovák Sad
_________________
A sün egy rettentõ lusta állat, csak akkor hajlandó repülni ha belérúgok!
Elõkardom rántomat, lenyakom a vágodat és kivéren a buggy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Tudomány, technika, informatika All times are GMT
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group