Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

A Híd mint a SMER ötödik hadoszlopa?!
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld
View previous topic :: View next topic  
Author Message
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Sun Oct 25, 2009 6:04 pm    Post subject: A Híd mint a SMER ötödik hadoszlopa?! Reply with quote

Tudom, van már itt az "új párttal" foglalkozó topik, de már régen nyílt (még 2007ben, jóval a Híd megalakulása elött), és picit túl is van locsogva.

Nyitottam inkább egy újat, ahol arra szeretnék kérni mindenkit, ne is annyira a párt politikájával és irányultságával foglalkozzék, hanem mindenekelött azzal, hogy mi is ez a párt valójában. Mert ha ez a párt se az, aminek vallja magát - és erre egyre több baljóslatú jel utal - akkor a politikai célkitüzései teljességgel félrevezetönek tekinthetöek, az irányultsága hamisnak, így nincs sok értelme ezekkel foglalkozni.

Gondolom, egyetértünk abban, hogy senki se tudja igazán, beleértve magamat is, hogy milyen képzödmény is ez a Híd valójában.

Egyre nyilvánvalóbb például a Híd és a szlovák jobboldali ellenzék közti szakadék. A szlovák jobboldali sajtó nyíltan Híd ellenes. Miért? Miért támadnák Dzurinda egyik potenciális szövetségesét? Nos, nyilván azért, mert Bugár már egyáltalán nem Dzurinda szövetségese, hanem rejtett módon valaki egészen másé.. Igen, Ficóé! Bármilyen hihetetlen is, de Bugár Béla, a megaáruló, újabban már azt is elárulta (Dzurindát), akivel korábban karöltve elárulta a szlovákiai magyarságot, kisebbségjogi és gazdasági téren egyaránt. Dzurinda nemrég a SMER ötödik hadoszlopának nevezte a Hidat. Vajon mi késztette arra, hogy ilyen durván fogalmazzon egykori legjobb szövetségeséröl Bugár Béláról?

Vagy itt van ez a felettébb érdekes felvidék.ma cikk:

http://www.felvidek.ma/index.php?option=com_content&task=view&id=18032&Itemid=1

Quote:
A tény: a szlovák sajtó szerint Bugár Béla és vállalkozása 30 ezer euró támogatást kapott a közelmúltban Tomanová miniszter asszonytól. A másik tény: tavaly Bugár a kastélyszállója megnyitása alkalmából nem az MKP szakpolitikusát, Sárközy Klárát hívta meg, nem is MKP-s kollégáit, hanem Tomanovát. A Markíza televízió híradójában Bugár élő adásban jelentette be, hogy támogatásét folyamodik Tomanovához.
A szlovák sajtó leírja, hogy Bugár a második legnagyobb támogatást kapta idén augusztusban, 31 310 eurót, miközben a minisztérium 430 kérvényt elutasított - olyan szociális intézmények támogatását is, ahol becsorog a víz, vagy ahol a fal ledőlni készül. Bugár szerényen védekezik: „Á‰n csak a kastély tulajdonosa vagyok, én nem lobbiztam...”
Félreértés ne essék: Bugárnak joga van támogatást kérni és kapni Fico kormányától. Ugyanakkor érdekes, hogy épp ekkor alapít politikai pártot, amely megosztja a magyarságot, s olyan lépést tesz, amelynek az SNS és a Smer nacionalista szárnya tapsol. Tiszta dolog ez?


Jól olvassa a Tisztelt Olvasó! 430 kérvényt a Tomanová vezette Szociális Minisztérium elutasított, Bugár szociális otthona viszont 31 000 Eurót kapott az idén is, amivel a második legnagyobb támogatást kapta az idén az államtól! Felettébb érdekes.

Más: a Világi Oszkár és Juraj Siroký SMER mecénás közti kapcsolat ha nem is közismert, de létezik. Egyes infok szerint a Nagy Á– már pár héttel a 2006os választás után kapcsolatok építgetésébe fogott a SMER felé, s abban is segítette öket, hogy a SMER a Szocialista Internacionálé tagjává válhassék. Ezek a milliárdosok mindig azok felé kacsintgatnak, akik épp hatalmon vannak.

Felmerül a kérdés, hogy mi ösztökélte Bugárt arra, hogy Fico "trójai falovává" váljék? Pusztán az, hogy legjobb barátja, Világi Oszkár, már korábban összeszürte a levet a SMERrel, vagy esetleg valami más is.. például hogy Bugár és Világi zsarolhatóak... efelöl léteznek bizonyos feltételezések, igaz, csak az összeesküvéselméletek szintjén. Máig nem tudni például, ki gyilkoltatta le a Pápay klán 8 tagját 1999 tavaszán a szerdahelyi Fontána bárban. Szlovákia történetének egyik legvéresebb tömeggyilkosságának megrendelöje máig nem került elö. Az meg hogy lehet? Nos, valószínüleg úgy, hogy védi a titkosszolgálat. Vagy hogy állítólag léteznek bizonyos akták a gazdasági rendörségnél, melyek dokumentálják Világi Oszkár törvényesnek egyáltalán nem nevezhetö gazdasági tevékenységét 1998-2006 között. Bugár és Világi gátlástalansága 1998-2006 közöttröl közismert, feltételezhetöen sok vaj van a fejükön, ami mára zsarolhatóvá tehette öket.

Á‰rdekes felidézni pl. Agócs Béla aggódó szavait 2000-böl, aki szintén erre a gátlástalanságra mutat rá mintegy korai elsö fecskeként:

http://www.agocsbela.host.sk/fo.html

Rozsnyói Futár wrote:
... Minden más a mai helyzethez vezet, amikor a hatalom adta lehetöségek ízét megismerve egyesek néhány év alatt unokáik anyagi biztonságát is be akarják biztosítani. Javában tart az újgazdag, szlovákiai magyar privatizörök rétegének kialakítása. Néhányuk emberi értékét, viselkedését látva feltehetjük a kérdést: Quo vadis, szlovákiai magyarság. Ha Rezesnek sikerült nagyban, kicsiben talán ök is bizonyíthatják "rátermettségüket"..


Attól félek, a Híd nem azért jött létre most 2009ben, hogy bármit is tegyen a szlovákiai magyarokért, hanem épp ellenkezöleg: hogy megfelezze a szlovákiai magyar szavazatokat. Á‰s amennyiben bekerülnek a parlamentbe, úgy folytatódhassék a szlovákiai magyar újgazdag réteg anyagi gyarapodása is. A Híd létezése gyengíti az ellenzéket, ami nagyon jól jön a kormánypártoknak. Ha bekerül a Híd a parlamentbe, rögvest koalícióra lép a SMERrel, Fico így megszabadulhat Slotától. Ha pedig nem kerül be, úgy el fog veszni sok ellenzéknek szánt szavazat.. mert ugye a naiv szlovákiai magyarok, attól félek, továbbra is azt hiszik (ill. az ujszo majd gondoskodni fog róla, hogy azt higgyék), ha a Hídra szavaznak, ezzel Fico ellen és a szlovákiai jobboldali ellenzékre szavaznak. Nos, attól félek, hasonlóan nagy lesz az ö pofáraesésük is, mint Magyarországon a Jobbik szavazóké.. Az új szó bár látszatra erösen SMER ellenes, de ez szerintem szimpla megtévesztés. Azok ugyanis, akik az ujszot a markukban tartják (Világi, Szlezákné, Szigeti), mind a Híd emberei, és alig várják, hogy a pártjuk koalícióra lépjen a SMERrel a választások után.


Last edited by happy on Sun Oct 25, 2009 6:45 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JanicsarJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1071
Location: Egy város

PostPosted: Sun Oct 25, 2009 6:40 pm    Post subject: Re: A Híd mint a SMER ötödik hadoszlopa?! Reply with quote

happy wrote:

Egyre nyilvánvalóbb például a Híd és a szlovák jobboldali ellenzék közti szakadék. A szlovák jobboldali sajtó nyíltan Híd ellenes. Miért? Miért támadnák Dzurinda egyik potenciális szövetségesét? Nos, nyilván azért, mert Bugár már egyáltalán nem Dzurinda szövetségese, hanem rejtetten valaki egészen másé.. Igen, Ficóé! Bármilyen hihetetlen is, de Bugár Béla, a megaáruló, újabban már azt is elárulta (Dzurindát), akivel korábban karöltve elárulta a szlovákiai magyarságot, kisebbségjogi és gazdasági téren egyaránt. Dzurinda nemrég a SMER ötödik hadoszlopának nevezte a Hidat. Vajon mi késztette arra, hogy ilyen durván fogalmazzon egykori legjobb szövetségeséröl Bugár Béláról?

Egyszerű, Bugárék 2-3 százaléknyi szavazót is elvehetnek Dzurindáéktól. A "normális" szlovák szavazók száma konstans, a nem normálisak meg mindig idiótákat választanak, ha nincs Meèiarjuk, akkor van Ficojuk, vagy Slotájuk, akire szavaznak.

happy wrote:

Azok ugyanis, akik az ujszot a markukban tartják (Világi, Szlezákné, Szigeti), mind a Híd emberei, és alig várják, hogy a pártjuk koalícióra lépjen a SMERrel a választások után Ez az egész színlelt SMER ellenesség tehát - mint mondtam- nagy valószínüséggel szimpla átejtés.
Kivétel nélkül az összes szlovákiai párt alig várja, hogy koalícióra lépjen Ficóval.
_________________
Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat.
Back to top
View user's profile Send private message
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Sun Oct 25, 2009 6:58 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Egyszerű, Bugárék 2-3 százaléknyi szavazót is elvehetnek Dzurindáéktól.


Á‰s Sulík pártja? A SaS is el fog venni Dzurindától, ennek ellenére mind a jobboldali szlovák sajtó mind az SDKU nem Sulíkot hanem Bugit támadja. Vajon miért?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JanicsarJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1071
Location: Egy város

PostPosted: Sun Oct 25, 2009 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

http://ujszo.com/online/kozelet/2009/06/09/sulik-nem-a-jobboldalt-gyengitette-a-sas
Dzurinda fél az SaS-től is egy kicsit, de tudja, hogy a SaS egy virtuális, szinte csak az interneten létező párt, Sulíkot pedig az átlagszavazó nem ismeri, azt sem tudja, hogy néz ki. Ellenben Bugár még mindig a népszerűségi listák elején található, de a magyarok a választóhelyiségben kínjukban végül úgyis az MKP szavazólapját fogják bedobni Bugár helyett. Viszont az ingadozó szlovák szavazók számára reális alternatíva lehet az ő szemükben nem kompromitálódott Bugár, aki az utóbi hetekben több ismert szlovák politikust, újságírót is elcsábított.
_________________
Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat.
Back to top
View user's profile Send private message
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Sun Oct 25, 2009 9:15 pm    Post subject: Reply with quote

A Hídra leadott szlovák szavazatok NEM csak a volt SDKU szavazóktól fognak számazni!

A SaS pedig nem egy virtuális, az interneten létezö párt.

http://www.volbysr.sk/volbyep2009/sr/tab3_sk.html

A 2009es EP választásokon a szavazatok 4.71 %-át szerezte meg. Az hogy mit mutatnak ki a (sokszor manipulált) szlovákiai közvéleménykutatások, az számomra nem mérvadó. Az igazi mutatónak egyelöre az EP választások eredménye számít.

Azt honnan szedted, hogy Sulíkot a szlovákok nem ismerik? Rolling Eyes Meg hogy Bugár még mindig az egyik legnépszerübb politikus? Rolling Eyes

Bár nem kell, hogy a SaS bejusson a parlamentbe, de jó pár szavazatot elvehet az SDKUtól (is). Akár 3-4%ot is szerezhetnek, amit a jobboldali pártoktól fognak elvenni. Ennek ellenére Dzurinda jóval civilizáltabban viszonyul hozzájuk mint Bugihoz, aki föleg az MKPtól fog elvenni szavazatokat, nem csak az SDKUtól. Vajon miért? Sulíkot miért nem vádolja például azzal, hogy a SMERnek dolgozik? Miért mondja viszont a magáét annyira Bugárra?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JanicsarJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1071
Location: Egy város

PostPosted: Mon Oct 26, 2009 10:40 am    Post subject: Reply with quote

happy wrote:

A 2009es EP választásokon a szavazatok 4.71 %-át szerezte meg. Az hogy mit mutatnak ki a (sokszor manipulált) szlovákiai közvéleménykutatások, az számomra nem mérvadó. Az igazi mutatónak egyelöre az EP választások eredménye számít.

A parlamenti választásokon jóval nagyobb lesz a részvétel, mint az EP-n, akár háromszor akkora is lehet. Tehát ©ulíknak is több, mint háromszor annyi szavazatot kell szerezniük. Erre nem sok esélyük van, pedig drukkolok nekik.
happy wrote:

Azt honnan szedted, hogy Sulíkot a szlovákok nem ismerik? Rolling Eyes Meg hogy Bugár még mindig az egyik legnépszerübb politikus? Rolling Eyes

Innen:
http://www.aktuality.sk/clanok/147406/najviac-doverujeme-premierovi-ficovi-nedoverujeme-slotovi/
Výsledky prieskumu verejnej mienky, ktorý agentúra MVK uskutoènila v dòoch 22. septembra a¾ 2. októbra na vzorke 1 011 respondentov.

Tab. 1: Ktorým osobnostiam verejného a politického ¾ivota najviac dôverujete?
Robert Fico 41,2
Ivan Ga¹paroviè 24,2
Róbert Kaliòák 14,7
Ján Slota 9,4
Iveta Radièová 8,8
Béla Bugár 7,5
Vladimír Meèiar 7,5
Mikulá¹ Dzurinda 6,7
Ivan Miklo¹ 6,4
Ján Figeµ 6,1
Ján Poèiatek 4,2
Daniel Lip¹ic 3,2
Pavol Pa¹ka 3,1
Monika Beòová 3,0
Viera Tomanová 2,7
Miroslav Lajèák 2,5
Anna Belousovová 2,3
Pavol Hru¹ovský 2,1
Du¹an Èaploviè 2,1
Eduard Kukan 1,8
Pál Csáky 1,8
Richard Sulík 1,6
Franti¹ek Miklo¹ko 1,3
Marek Maïariè 1,1
Richard Ra¹i 1,1
pozn.: Ka¾dý respondent mohol uvies» tri mená. Odpoveï "nedôverujem nikomu" uviedlo 18.5% opýtaných

Béla 7,6 %
Csáky 1,8 %
©ulík 1,6 %
Mivel mindenki 3 személyt jelölhetett meg, az eredmény elég lehangoló ©ulík (és Csáky) számára. Az a különbség, hogy Csáky azért kapott csak 1,8%-ot, mert ismerik, ©ulík azért, mert nem ismerik a választók. Ez tény, ha itthon lennél, akkor tudnád, hogy aki nem internetezik naponta, az nem ismeri az SaS-t, vagy csak keveset hallott róla, ugyanis a tévében kevesebbet szerepelnek.

A Híd népszerűsége néhány hónappal a megalakulása után eléri a 4-5 százalékot, az SaS 2-3 százalékon áll. Tehát egyértelmű, hogy kitől kell félnie Dzurindának. Ráadásul az SaS egyértelműen elhatárolódik a SMER-től, míg a magyar pártok még véletlenül sem.
_________________
Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat.
Back to top
View user's profile Send private message
happyJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2043

PostPosted: Mon Oct 26, 2009 10:46 am    Post subject: Reply with quote

Blah, blah, blah, hiteltelen közvéleménykutatásokra való hivatkozás, midenfajta lehetetlen feltételezések (aki ugye "doveryhodnýnak" tartja Bugit a jobboldali szlovákok közül, az nem fog rá automatikusan szavazni is, ugye?) és túlzó állítások (hogy Sulíkot nem ismerik, jó, lehet, a te környezetedben nem ismerik, de biztos, hogy az egész országban se ismerik?), na és ennek a topiknak a felhigítása is. Minek csinálod ezt? Minek véded Bugárt? Te is a Hídra fogsz szavazni?

Mindenki, aki "megbízható politikusnak" nevezi Bugárt, az vagy politikai analfabéta (butatót) vagy Bugárhoz hasonló gazember. Kellene már ide egy rendszerváltás, pár ember, aki venné a bátorságot, hogy a pénzügyi cápákat, és a nekik nagyban szolgáló politikusokat végre "begyüjtené". Á‰s elítéltetné..
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
JanicsarJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1071
Location: Egy város

PostPosted: Mon Oct 26, 2009 11:38 am    Post subject: Reply with quote

happy wrote:
(aki ugye "doveryhodnýnak" tartja Bugit a jobboldali szlovákok közül, az nem fog rá automatikusan szavazni is, ugye?)
Ez így igaz, de ugyanígy vonatkozik ©ulíkra is.
happy wrote:
és túlzó állítások (hogy Sulíkot nem ismerik, jó, lehet, a te környezetedben nem ismerik, de biztos, hogy az egész országban se ismerik?)
Á‰n abból indulok ki, amit Pozsony környékén látok, hallok, ahol a legfelvilágosultab szavazók vannak...

happy wrote:
na és ennek a topiknak a felhigítása is. ..

Hát úgy néz ki, hogy csak ketten vagyunk itt, amúgy meg Bugárról beszélünk, de az SaS emlegetése sem teljesen off, és amúgy meg te kezdted.
Á‰n a jobboldal részéről egy a választások előtt bedobandó médiabombára számítok, tehát pl. SDKU-SaS koalícióra egy harmadik miniszterenök-jelöltel. Aki mondjuk Ivan Miklo¹ lesz. Vagy valami hasonló kaliber.
happy wrote:
Minek csinálod ezt? Minek véded Bugárt? Te is a Hídra fogsz szavazni?
Nem hiszem, hogy rá fogok szavazni, mert segget csinált a szájából. Valószinűleg úgy leszek, mint a legtöbb magyar: az utolsó pillanatban bedobom a mököpö szavazólapját. Kínomban maximum annyit tehetek, hogy az utolsó öt jelöltet fogom karikázni. Ezt már más topikokban is megírtam.
_________________
Új megoldást találtam a szájszagom elleplezésére. Felemelem a karjaimat.
Back to top
View user's profile Send private message
jacquesJoined: 27 Oct 2014
Posts: 123

PostPosted: Wed Oct 28, 2009 5:23 am    Post subject: Reply with quote

Hogyan magyarázátok, hogy a a kassai megyében az mkp és a most is Trebulát támogatja? Süli talán ezért kap kevesebb magyar szavazatot. Trebula nyomást próbált gyakorolni a SRS-re, hogy vonják vissza Plachý jelölését. Ami biztos, keleten a magyarokat teljesen megzavarja a dolog.
Back to top
View user's profile Send private message
AttilaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 810

PostPosted: Sat Oct 31, 2009 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

„Az egészségügyi szférában tevékenykedő nonprofit szervezetek vagyonának államosítása a célja annak a törvénymódosítási javaslatnak, amelyet a szlovák parlament kormánytöbbsége csütörtökön a második olvasatba juttatott“

"A vonatkozó törvény módosításával, a kormányzatnak semmi más célja nincsen, mint az, hogy a nonprofit szervezetek által gyarapított közvagyon fölött átvegye az ellenőrzést, kisajátítsa, majd politikai alkuk tárgyává tegye azt a vagyont, amit a nonprofit szervezetek gyarapítottak az emberek hasznára.“ - mondta Gál Gábor a paraméteren.

Tehát, ahogy mondani szokták, a rabló tolvajt kiált jelen esetben is ugyanúgy, mint a csallóközi vízszennyezés ügyében tették az urak.
Back to top
View user's profile Send private message
HawkeyeJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1342
Location: Kukac Howse

PostPosted: Mon Nov 02, 2009 1:48 pm    Post subject: Re: A Híd mint a SMER ötödik hadoszlopa?! Reply with quote

happy wrote:
Ha bekerül a Híd a parlamentbe, rögvest koalícióra lép a SMERrel, Fico így megszabadulhat Slotától. Ha pedig nem kerül be, úgy el fog veszni sok ellenzéknek szánt szavazat..


Ez elég egyértelműnek látszik. A mai helyzet alapján a HZDS, KDH "kinn reked". Marad 4-5 parlamenti párt.
Fico Bugárral
1. simán kormányt alapít
2. befogja mindenki száját mert hiszen magyarokkal lép koalícióra
3. Oszi, Simon, Időjóska nem fognak olyan feltűnően lopni mint Szlopáék. Á‰s hálából mert lophatnak, demokratára nyalják majd Fico alfelét.

Csáky helyében meg nagyon-nagyon-nagyon elgondolkodnék hogy maradjak-e. Vajon jobb-e elnöknek maradni a miatta simán még 2-3%-ot vesztő MKP-ban vagy "elbújni a tömegben" és bejutni a parlamentbe.
_________________
Az okos enged. ...aztán ott áll üres kézzel, és gondolkozhat, hol cseszte el.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Thu Nov 05, 2009 3:50 pm    Post subject: Reply with quote

nem tudom miért pont a kdh rekedne kinnt, stabilan tartják az évek óta megszokott %-at. inkább az a bizonytalan bejut-e a az mkp, híd és a sas. egyebként az sdku már a sas-t is támadja, legutobb otletlopás címén.

sulik, bugar meg csáky vajon megkockáztatják hogy 5% alatt maradnak ? a sas meg a híd labilis szavazói lesznek az elsok akik alacsony részvételnél otthon maradnak, még az mkp a stabil bázisával valszeg bejutna, de a megszokott 11%-hoz képest az se lenne nagy dicsoség.

amúgy meg nem értem miért ne lehetne ellenzékbe kuldeni a kormányt. a válság miatt nagy a kiábrándultság, a hzds vagy sns se biztos hogy bejutnak, a jobboldal elaprózódásának meg van egy elonye is, a választás széles skálája.....
Back to top
View user's profile Send private message
gyetvaiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 135

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 6:26 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Nyílt levél Bugár Bélának Kassáról: A Híd rossz ómen Nyomtatás Email
2009.11.05.
Béla és Ti többiek!
Az elnevezéseknek rendszerint átvitt értelme is van, úgy mint a neveknek. A Híd az rossz ómen. Németh László Most Punte, Silta című cikkében a kelet-európai népek tejtestvériségéről értekezett. S ezután jöttek a második világháború borzalmai, s a magyarirtások. 1992-ben jelent meg a Mosty c. lap, mely először a cseh-szlovák, majd a cseh-szlovák-magyar-lengyel kapcsolatokat kívánta elősegíteni. Á‰lt 15 évet, az érdektelenség fullasztotta meg. De van még vérfagyasztóbb előzmény is.

Ha Karinthy Frigyes ott lett volna, tán megkérdezi Egyházkarcsán: Miért mond maga mindent kétszer, preèo hovoríte v¹etko dvakrát? A mai generációk már jól megtanultak szlovákul, csakhát hiába mondjuk a másik fél anyanyelvén, nem értenek a szóból. Õk nem mondják a mi nyelvünkön.
Volt, aki azt mondta Rólad Egyházkarcsán, hogy Téged hiteles személynek tart. Te garancia vagy a tisztességes politikát illetően. Õ már korábban is biztosítani kívánta jóindulatú támogatásodat. Bizonyára hihetünk neki, mert ő is a tisztesség mintapéldánya: ha mások 10%-os sápot vágnak zsebre, ő a dupláját követeli. Ezért hívják Mr. Húsz Százaléknak széles e hazában. Köszönjük, hogy megszabadítottad az MKP-t tőle!
Engedd meg, hogy személyes tapasztalataim kapcsán ne járjalak körül füstölővel, mégha pillanatnyilag Te vagy is a legnépszerűbb szlovákiai magyar politikus. Hidd el, ez cask átmeneti állapot.
Amikor még az MKDM-et vezetted, hallani sem akartál a három párt egyesüléséről. Amikor ráébredtél, vagy megsúgták Neked, hogy ez elkerülhetet-len, akkor hirtelen az egyesülés élére álltal, hogy learasd a dicsőséget. Most nem térek ki az MKDM-ben lezajlott botrányokra, sem arra, hogy egy besúgó volt a főtanácsadód, aki korábban Duray Miklóst börtönbe juttatta.
Nyolc éves kormányzati időszakotok következett, amikoris semmilyen érdemleges, hosszútávú eredményt sem sikerült elérnünk, a Selye Egyetemet kivéve. De lehet, azt is főiskolává fogják visszaminősíteni. A bene¹i dekrétumokat és az autonómiát lesöpörted az asztalról, a nyelvtörvénnyel, mely rejtett akna lett, mit sem törődtél. Nem kell Cavintont bevennünk, hogy emlékezzünk rá, amikor többször is kijelentetted, aki itt autonómiáról mer beszélni, azt popón billented! Kit képviseltél ezzel a kijelentéssel? Erre tőlünk nem kaptál mandátumot!
Amikor faképnél hagytad az MKP-t, azzal érveltél, hogy mandátumodról nem mondasz le, mert sokan Téged karikáztak. Csakhogy Téged mint az MKP elnőkét karikáztak. Egyáltalán nem mint személyt, mely független bármilyen párttól. Ha ezt a logikát követtjük, akkor azt mondhatnánk, az emberek nem Bugárra, hanem Bélára voksoltak. Azért szavaztak Rád, mert balek módon azt remélték, érdekeiket fogod védeni. Õk jóhiszeműen a párt programjára is szavaztak, nem arra, hogy miután ellehetetlenítetted, azt otthagyd egy zsírosabb konc reményében.
Ezzel csak a gyászos emlékű demceber 5-ét igazoltad. Miért állnának ki a magyarországiak olyan nyámnyila nemzettestvérekért, akik saját jól felfogható érdekük ellen kívánnak öngyilkosságot elkövetni. Van baj odaát elég, ilyen tesze-tosza koloncra nincs szükség! Milyen jó példát mutatunk hűségből és helytállásból!
Amikor Te voltál az elnök, gyakorta előfordult, hogy más véleményt nem engedtetek szóhoz jutni, s Neked ehhez egy szavad sem volt. Asszisztáltál. Amikor egy alkalommal 5 percet kértem, hogy kifejtsem, a bene¹i dekrétumok miért eleve érvénytelenek, megígérted, a tanácskozás végén időt kapok, ezt mégsem teljesítettétek! Szóltál? „Nyílt párbeszéd”? A. Nagy László is úgy nézett rám, mintha a Marsról pottyant volna közénk. Csak épp nem volt zöld.
Amikor javasoltam, EU-parlamenti képviselőink kötelezően számoljanak be ott végzett munkájukról, akkor alapszabályunkkal ellentétben, nem engedtétek még szavazásig sem a javaslatomat.
Eldöntöttük, s ezt határozatban az OT el is fogadta, ha nem sikerül kivívni a területi elrendezést úgy, ahogyan óhajtjuk, kilépünk a kormányból. A következő OT-nak csak erről kellett volna döntenie. Mégis szégyenszemre tovább statisztáltunk a kormányban. Akkor sem tettél ellene, hogy az elfogadott és kötelező döntés értelmében cselekedjünk. Pedig akkor lehettek volna szlovák partnereink is, hiszen ők Szepes megyét óhajtották. Cserbenhagytuk őket!
Amikor a párton belül javítani akartam a helyzeten a helyi elnökség megbízásából körlevelet írtam. Te etikai bizottság elé idéztél, mely semmit sem tudott nekem felróni. A címzettek közül senki sem mert válaszolni. Néhányan csak négyszemközt helyeseltek. Ez volt az általad képviselt párton belüli nyitottság, ugye? Nagy meteorológusunk, A. Nagy László legalább nem alakoskodott. Az OT tárgyalásain az elnökségi asztalnál a lop-topjába bújt, és oda sem figyelt, miről tárgyalunk. Ezzel őszintén megüzente, fiúk, tárgyalhattok bármiről, mi már elndöntöttük! Hányszor ültünk úgy, hogy tudtuk, cinkelt kártyákkal játszotok. Szinte fényképszerűen égett emlékezetembe néhány jelenet, mely mintha egy maffia-filmból lett volna kivágva.
Neked, csak bólogató Jánosokra volt és van szükséged. Persze számodra kényelmesebb volt gyakorta Kassára utazni és Schuster főpolgármester kegyeit keresni, hogy sütkérezzél népszerűségében, de azt elutasítottad, hogy akár egy kávé mellett valaki elmondja Neked, mi a valós helyzet Kassán. Te jobban tudtad s ezért messze elkerültél bennünket! Most meg azt hirdeted: „beszélgessünk”. „Hallgassuk meg az embereket.” – mondod Most. Néha meg sem értetted, mit üzenünk. Miért gondolod, hogy elhisszük, ezután másképp lesz? Ennek ellenkezőjéről számtalanszor meggyőződtünk. De a legszomorúbb és egyben legvérlázítóbb Agócs Béla öngyilkossága volt. Igen, az általad vezetett MKP kergette őt a halálba. Nem voltál hajlandó leülni vele még vitatkozni sem! Ágy vér tapad az MKP „kezéhez”! Ugye, ez a tisztesség!
Amikor a Tisza ciánmérgezést kapott, nem utaztál le megnyugtatni az embereket. Csak amikor a halvaszületett kövesdi repülőtér körül ügyködtél, mert zsíros koncot reméltél utaztál le, de amikor nem lett belőle semmi, már nem mentél el vígasztalni az embereket elmaradt remélt munkahelyeik miatt.
A lista esetleges és távolról sem teljes, de azt bárki folytathatja, aki az elmúlt húsz év politizálásában részt vett és önkéntelenül is besározódott.
Honnan veszed hát a bátorságot, hogy kiállj és Most Hidakat építs, melyeket korábban a háttérből robbantgattál!?
Nem cseng hitelesen, ha Most arról beszélsz, hogy kompromisszumkészségre van szükségünk, hiszen a múltban a Te vezetésed alatt hátráltunk bele az elvtelen megegyezésekbe. Tisztesség, felelősség, bizalom – ezek lettek Mostani alappiléreitek. Ezelőtt is így politizáltál? S hallgatom a fárzisokat: „együttműködés, nyitottság, tisztesség, felelősség...” Mintha csak egy 80-as évekbeli kommunista pártgyűlésen ülnék.
Tudod kiknek a Híd a szimbólumuk? Az agymosást alkalmazó szcientológusoknak. Az egyik alternatívaként a Hídről való vízbeesést említetted. Kellemes befürdést! Vagy itt kellene keresnünk a háttérben szerényen megbúvó szponzorokat!?
Elfelejtetted a leckét? Az MKDM egykor törlészkedett a Èarnogursky vezette KDM-hez. Az FMK viszont a Nyivánosság az Erőszak Ellen mellett próbált hídszerepet vállalni. Mindkét kísérlet csúfosan megbukott. Egyetlen szlovák pártnak sincs elfogadható kisebbségi programja. Az Együttélés volt az egyedüli, mely nyitott a romák, ukránok, ruszinok, németek felé. Amikor a három mozgalom egyesült, akkor Te ellenezted, hogy a továbbiakban a többi nemzetiség is kapcsolódjon hozzánk. Most Te akarsz Hidat verni feléjük? Nincs egyetlen egy szlovák polgári társulás, vagy tömörülés, amely megértést tanusítana a szlovákiai magyarok jogos elvárásaival, követeléseivel, igényeivel szemben. A többi nemeztiséggel az MKP a Te vezetésed alatt még konzultációkat sem folytatott. Akkor kik a szövetségeseid a Híd másik oldalán?
Az aktivista pártok már az I. Csehszlovák Köztársaság idejében is rendre megbuktak. Ášgy erkölcsileg, mint politikailag. Biztos tudod, ki pénzelte őket. Még besúgókat is sikerült toborozni körükben.
Gondolod tehát, hogy úgy fogsz élni emlékezetünkben, mint a felvidéki magyarok érdekében megőszült tisztességes politikus prototípusa?
„Fejlődés, felelősségteljes megoldások, nyílt párbeszéd, egyenlő esély, tisztesség.” Frázisok és üres szavak, melyeknek politikai üzenete kétértelmű. Egykor az MKDM elnöke voltál. Akkor sem hallottam Tőled, s azóta sem egyetlen egy gondolatot, melyet a Bibliából idéztél volna. Most helyetted pótolom. „Irtson ki az Ášr minden sima szájat és nagyokat mondó nyelvet! Mert azt mondják: Győzünk nyelvvel, segít rajtunk a szánk, ki lehetne úrrá rajtunk?” (Zsoltárok Könyve 12:4-5)
Még nem késő Béla, szálljatok magatokba és vonjátok le eddigi pályafutástok egyedül lehetséges következtetéseit, hiszen annak rejtett részét ki más ismerné rajtatok kívül jobban mint Ti! Vagy úgy gondoljátok, hogy ezt minden gond nélkül a nyilvánosság elé tárhatnátok? Emlékszünk még a Pozsony-Kassa között zajló rejtélyes, időjárást taglaló telefonbeszélgetésre, mely a meteorógiai virágnyelvet használta. Ennek sem lett következménye!
„Nem igaz, hogy a politika nem érdekli az embereket.” – mondtad. Ebben egyetértünk. A Te vezetésed alatt csökkent az MKP népszerűsége mert az emberek kezdtek elfordulni egy párttól, mely nem őket szolgálja. Ráéreztek a sivár valóságra.
Áœdvözöl egyike azoknak, akik hála Neked is, az utcára került és kénytelen volt távozni a politikai életből, mert máskülönben nem tudott volna reggelente a tükörbe nézni. Vígasztaljon az, nem egyedül Te alakítottad így a helyzetet. Voltak cinkosaid is.
Németh László egyszer megírta, mit mondott volna Sztálin udvari bolondja, ha lett volna ilyen. Téged is körülvesz jónéhány. Mit mondanak Neked, majd egyszer megtudjuk.
Á‰n Most csak egy kibővített Balczó András-idézettel köszönök el Tőled/Tőletek: A pénz és a hatalom a földön hever. Csak le kell feküdni érte!
Rajta, Béla és Ti többiek!

Balassa Zoltán
Back to top
View user's profile Send private message
nogradiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 2362

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 1:24 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
Hogyan magyarázátok, hogy a a kassai megyében az mkp és a most is Trebulát támogatja?


miért támogatja az mkp nagyszombat megyében az ex-hzds mikust egy másik magyar jelolt ellen.....

miért támogatja a híd BB megyében azt a vladimir mankát aki szerint "esküvő nem magánügy, hanem hivatalos, melynek szlovák nyelvűnek kell lennie" vagy aki annak idejen (gondolom szociális érzékenységbol) meg akarta tiltani az ún ebédjegyekkel való fizetést az élelmiszerboltokban.

http://www.sme.sk/c/229186/najdiskutovanejsie-chybne-zakony.html
Back to top
View user's profile Send private message
gyetvaiJoined: 27 Oct 2014
Posts: 135

PostPosted: Fri Nov 06, 2009 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

nogradi,nogradi a régi jó bevált szokás szerint megint másfelé viszed topic fonalát. Közlöm veled, hogy ennek a topicnak a a címe : "A Híd mint a SMER ötödik hadoszlopa?!" Tudtommal van egy MKP című topic is. Az előző dolgaidat rakd át oda.
Itt pedig foglalkozzunk mindnyájunk kedvenc odzemok-táncos bohócával. Á‰s bandita társaival.
Tehát:
Quote:
Nyílt levél Bugár Bélának Kassáról: A Híd rossz ómen
2009.11.05.
Béla és Ti többiek!
Az elnevezéseknek rendszerint átvitt értelme is van, úgy mint a neveknek. A Híd az rossz ómen. Németh László Most Punte, Silta című cikkében a kelet-európai népek tejtestvériségéről értekezett. S ezután jöttek a második világháború borzalmai, s a magyar irtások. 1992-ben jelent meg a Mosty c. lap, mely először a cseh-szlovák, majd a cseh-szlovák-magyar-lengyel kapcsolatokat kívánta elősegíteni. Á‰lt 15 évet, az érdektelenség fullasztotta meg. De van még vérfagyasztóbb előzmény is.

Ha Karinthy Frigyes ott lett volna, tán megkérdezi Egyházkarcsán: Miért mond maga mindent kétszer, preèo hovoríte v¹etko dvakrát? A mai generációk már jól megtanultak szlovákul, csak hát hiába mondjuk a másik fél anyanyelvén, nem értenek a szóból. Õk nem mondják a mi nyelvünkön.
Volt, aki azt mondta Rólad Egyházkarcsán, hogy Téged hiteles személynek tart. Te garancia vagy a tisztességes politikát illetően. Õ már korábban is biztosítani kívánta jóindulatú támogatásodat. Bizonyára hihetünk neki, mert ő is a tisztesség mintapéldánya: ha mások 10%-os sápot vágnak zsebre, ő a dupláját követeli. Ezért hívják Mr. Húsz Százaléknak széles e hazában. Köszönjük, hogy megszabadítottad az MKP-t tőle!
Engedd meg, hogy személyes tapasztalataim kapcsán ne járjalak körül füstölővel, még ha pillanatnyilag Te vagy is a legnépszerűbb szlovákiai magyar politikus. Hidd el, ez cask átmeneti állapot.
Amikor még az MKDM-et vezetted, hallani sem akartál a három párt egyesüléséről. Amikor ráébredtél, vagy megsúgták Neked, hogy ez elkerülhetetlen, akkor hirtelen az egyesülés élére álltál, hogy learasd a dicsőséget. Most nem térek ki az MKDM-ben lezajlott botrányokra, sem arra, hogy egy besúgó volt a főtanácsadód, aki korábban Duray Miklóst börtönbe juttatta.
Nyolc éves kormányzati időszakotok következett, amikor is semmilyen érdemleges, hosszútávú eredményt sem sikerült elérnünk, a Selye Egyetemet kivéve. De lehet, azt is főiskolává fogják visszaminősíteni. A bene¹i dekrétumokat és az autonómiát lesöpörted az asztalról, a nyelvtörvénnyel, mely rejtett akna lett, mit sem törődtél. Nem kell Cavintont bevennünk, hogy emlékezzünk rá, amikor többször is kijelentetted, aki itt autonómiáról mer beszélni, azt popón billented! Kit képviseltél ezzel a kijelentéssel? Erre tőlünk nem kaptál mandátumot!
Amikor faképnél hagytad az MKP-t, azzal érveltél, hogy mandátumodról nem mondasz le, mert sokan Téged karikáztak. Csakhogy Téged mint az MKP elnökét karikáztak. Egyáltalán nem mint személyt, mely független bármilyen párttól. Ha ezt a logikát követjük, akkor azt mondhatnánk, az emberek nem Bugárra, hanem Bélára voksoltak. Azért szavaztak Rád, mert balek módon azt remélték, érdekeiket fogod védeni. Õk jóhiszeműen a párt programjára is szavaztak, nem arra, hogy miután ellehetetlenítetted, azt otthagyd egy zsírosabb konc reményében.
Ezzel csak a gyászos emlékű december 5-ét igazoltad. Miért állnának ki a magyarországiak olyan nyámnyila nemzettestvérekért, akik saját jól felfogható érdekük ellen kívánnak öngyilkosságot elkövetni. Van baj odaát elég, ilyen tesze-tosza koloncra nincs szükség! Milyen jó példát mutatunk hűségből és helytállásból!
Amikor Te voltál az elnök, gyakorta előfordult, hogy más véleményt nem engedtetek szóhoz jutni, s Neked ehhez egy szavad sem volt. Asszisztáltál. Amikor egy alkalommal 5 percet kértem, hogy kifejtsem, a bene¹i dekrétumok miért eleve érvénytelenek, megígérted, a tanácskozás végén időt kapok, ezt mégsem teljesítettétek! Szóltál? „Nyílt párbeszéd”? A. Nagy László is úgy nézett rám, mintha a Marsról pottyant volna közénk. Csak épp nem volt zöld.
Amikor javasoltam, EU-parlamenti képviselőink kötelezően számoljanak be ott végzett munkájukról, akkor alapszabályunkkal ellentétben, nem engedtétek még szavazásig sem a javaslatomat.
Eldöntöttük, s ezt határozatban az OT el is fogadta, ha nem sikerül kivívni a területi elrendezést úgy, ahogyan óhajtjuk, kilépünk a kormányból. A következő OT-nak csak erről kellett volna döntenie. Mégis szégyenszemre tovább statisztáltunk a kormányban. Akkor sem tettél ellene, hogy az elfogadott és kötelező döntés értelmében cselekedjünk. Pedig akkor lehettek volna szlovák partnereink is, hiszen ők Szepes megyét óhajtották. Cserbenhagytuk őket!
Amikor a párton belül javítani akartam a helyzeten a helyi elnökség megbízásából körlevelet írtam. Te etikai bizottság elé idéztél, mely semmit sem tudott nekem felróni. A címzettek közül senki sem mert válaszolni. Néhányan csak négyszemközt helyeseltek. Ez volt az általad képviselt párton belüli nyitottság, ugye? Nagy meteorológusunk, A. Nagy László legalább nem alakoskodott. Az OT tárgyalásain az elnökségi asztalnál a lop-topjába bújt, és oda sem figyelt, miről tárgyalunk. Ezzel őszintén megüzente, fiúk, tárgyalhattok bármiről, mi már eldöntöttük! Hányszor ültünk úgy, hogy tudtuk, cinkelt kártyákkal játszotok. Szinte fényképszerűen égett emlékezetembe néhány jelenet, mely mintha egy maffia-filmből lett volna kivágva.
Neked, csak bólogató Jánosokra volt és van szükséged. Persze számodra kényelmesebb volt gyakorta Kassára utazni és Schuster főpolgármester kegyeit keresni, hogy sütkérezzél népszerűségében, de azt elutasítottad, hogy akár egy kávé mellett valaki elmondja Neked, mi a valós helyzet Kassán. Te jobban tudtad s ezért messze elkerültél bennünket! Most meg azt hirdeted: „beszélgessünk”. „Hallgassuk meg az embereket.” – mondod Most. Néha meg sem értetted, mit üzenünk. Miért gondolod, hogy elhisszük, ezután másképp lesz? Ennek ellenkezőjéről számtalanszor meggyőződtünk. De a legszomorúbb és egyben legvérlázítóbb Agócs Béla öngyilkossága volt. Igen, az általad vezetett MKP kergette őt a halálba. Nem voltál hajlandó leülni vele még vitatkozni sem! Ágy vér tapad az MKP „kezéhez”! Ugye, ez a tisztesség!
Amikor a Tisza ciánmérgezést kapott, nem utaztál le megnyugtatni az embereket. Csak amikor a halva született kövesdi repülőtér körül ügyködtél, mert zsíros koncot reméltél utaztál le, de amikor nem lett belőle semmi, már nem mentél el vigasztalni az embereket elmaradt remélt munkahelyeik miatt.
A lista esetleges és távolról sem teljes, de azt bárki folytathatja, aki az elmúlt húsz év politizálásában részt vett és önkéntelenül is besározódott.
Honnan veszed hát a bátorságot, hogy kiállj és Most Hidakat építs, melyeket korábban a háttérből robbantgattál!?
Nem cseng hitelesen, ha Most arról beszélsz, hogy kompromisszumkészségre van szükségünk, hiszen a múltban a Te vezetésed alatt hátráltunk bele az elvtelen megegyezésekbe. Tisztesség, felelősség, bizalom – ezek lettek Mostani alappilléreitek. Ezelőtt is így politizáltál? S hallgatom a frázisokat: „együttműködés, nyitottság, tisztesség, felelősség...” Mintha csak egy 80-as évekbeli kommunista pártgyűlésen ülnék.
Tudod kiknek a Híd a szimbólumuk? Az agymosást alkalmazó szcientológusoknak. Az egyik alternatívaként a Hídról való vízbeesést említetted. Kellemes befürdést! Vagy itt kellene keresnünk a háttérben szerényen megbúvó szponzorokat!?
Elfelejtetted a leckét? Az MKDM egykor törleszkedett a Èarnogursky vezette KDM-hez. Az FMK viszont a Nyilvánosság az Erőszak Ellen mellett próbált hídszerepet vállalni. Mindkét kísérlet csúfosan megbukott. Egyetlen szlovák pártnak sincs elfogadható kisebbségi programja. Az Együttélés volt az egyedüli, mely nyitott a romák, ukránok, ruszinok, németek felé. Amikor a három mozgalom egyesült, akkor Te ellenezted, hogy a továbbiakban a többi nemzetiség is kapcsolódjon hozzánk. Most Te akarsz Hidat verni feléjük? Nincs egyetlen egy szlovák polgári társulás, vagy tömörülés, amely megértést tanúsítana a szlovákiai magyarok jogos elvárásaival, követeléseivel, igényeivel szemben. A többi nemzetiséggel az MKP a Te vezetésed alatt még konzultációkat sem folytatott. Akkor kik a szövetségeseid a Híd másik oldalán?
Az aktivista pártok már az I. Csehszlovák Köztársaság idejében is rendre megbuktak. Ášgy erkölcsileg, mint politikailag. Biztos tudod, ki pénzelte őket. Még besúgókat is sikerült toborozni körükben.
Gondolod tehát, hogy úgy fogsz élni emlékezetünkben, mint a felvidéki magyarok érdekében megőszült tisztességes politikus prototípusa?
„Fejlődés, felelősségteljes megoldások, nyílt párbeszéd, egyenlő esély, tisztesség.” Frázisok és üres szavak, melyeknek politikai üzenete kétértelmű. Egykor az MKDM elnöke voltál. Akkor sem hallottam Tőled, s azóta sem egyetlen egy gondolatot, melyet a Bibliából idéztél volna. Most helyetted pótolom. „Irtson ki az Ášr minden sima szájat és nagyokat mondó nyelvet! Mert azt mondják: Győzünk nyelvvel, segít rajtunk a szánk, ki lehetne úrrá rajtunk?” (Zsoltárok Könyve 12:4-5)
Még nem késő Béla, szálljatok magatokba és vonjátok le eddigi pályafutástok egyedül lehetséges következtetéseit, hiszen annak rejtett részét ki más ismerné rajtatok kívül jobban mint Ti! Vagy úgy gondoljátok, hogy ezt minden gond nélkül a nyilvánosság elé tárhatnátok? Emlékszünk még a Pozsony-Kassa között zajló rejtélyes, időjárást taglaló telefonbeszélgetésre, mely a meteorológiai virágnyelvet használta. Ennek sem lett következménye!
„Nem igaz, hogy a politika nem érdekli az embereket.” – mondtad. Ebben egyetértünk. A Te vezetésed alatt csökkent az MKP népszerűsége mert az emberek kezdtek elfordulni egy párttól, mely nem őket szolgálja. Ráéreztek a sivár valóságra.
Áœdvözöl egyike azoknak, akik hála Neked is, az utcára került és kénytelen volt távozni a politikai életből, mert máskülönben nem tudott volna reggelente a tükörbe nézni. Vigasztaljon az, nem egyedül Te alakítottad így a helyzetet. Voltak cinkosaid is.
Németh László egyszer megírta, mit mondott volna Sztálin udvari bolondja, ha lett volna ilyen. Téged is körülvesz jó néhány. Mit mondanak Neked, majd egyszer megtudjuk.
Á‰n Most csak egy kibővített Balczó András-idézettel köszönök el Tőled/Tőletek: A pénz és a hatalom a földön hever. Csak le kell feküdni érte!
Rajta, Béla és Ti többiek!

Balassa Zoltán
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Belföld All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 1 of 7

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group