Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Emlékesztető 2006: abraka - Vencel

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet
View previous topic :: View next topic  
Author Message
abrakaJoined: 27 Oct 2014
Posts: 1956

PostPosted: Wed Jan 20, 2010 9:02 am    Post subject: Emlékesztető 2006: abraka - Vencel Reply with quote

Bigman kérésér egy kicsit megkésve, mert nem találtam az eredeti beírásokat:
Quote:
A tárgyilagosság kedvéért, csupán az érintettek véleményét közlöm.

Bevezető

Bugár Béla: Nem térnek vissza az 1998 előtti állapotok, nemzetiségi feszültségre, uszításra azonban lehet számítani a legrosszabb jött el.

A párt a helyzetét felhasználva megerősödhet
Ezért kezdtek tárgyalni a Smerrel, a KDH-val és az SDKÁš-val is. A jobboldali kormány reménye gyorsan szertefoszlott, és ha a KDH nem habozott volna olyan sokáig, talán megakadályozhatták volna az SNS hatalomra jutását. (Tegnap az SDKÁš is a KDH-t tette felelőssé, hogy Slota pártja bekerülhetett a kormányba.) Pavol Hru¹ovský bejelentése, hogy a KDH mégis hajlandó a Smerrel az MKP társaságában kormányozni, elkésett. Robert Fico szerdán már csak két lehetőséget mérlegelt: a HZDS mellé az SNS-t vagy az MKP-t vegye-e be harmadiknak. „Reggel még 70:30 volt az SNS javára, dél körül azt jelezték, már 50:50. Estére valakinek vissza kellett lépnie, és győztek a nacionalisták” – mondta lapunknak Bugár. Nem hiszi, hogy a Smer csúnya játékot űzött a magyarokkal, s csak tettette, hogy komolyan fontolgatja kormánytagságukat. „Olyan dolgokról tárgyaltunk, melyek – ha csak játszottak volna velünk – nem kerülnek napvilágra. Elárulták, kit javasolnak a külügyi és pénzügyi posztra. Ezt nem szokták akkor csinálni, ha csak látszatból találkozunk. Az SNS hatalomra jutása nemcsak azt jelenti, hogy a Smerben a nacionalisták kerekedtek felül, hanem azt is jelzi: ha Fico erős pártelnök lenne, rácsap az asztalra, és más koalíció alakul. Csakhogy ő populista” – nyilatkozta a magyar politikus. Mindenesetre megkönnyítette az MKP dolgát: nem kellett megoldani azt a dilemmát, az SNS-t félreállítandó szövetkezzenek-e Vladimír Meèiarral. Sőt, hosszú távon az MKP profitálhat az ellenzéki pozícióból. Ugyanis Bugár szerint az elmúlt időszakban nagyon sokan megszokták Dél-Szlovákiában: természetes, hogy sikerült levinni a déli régiókba 65 milliárd koronát, valamint hogy több mint ezer magyar ajkú ember dolgozik az államigazgatásban, ami most nem lesz természetes. A párt a helyzetet felhasználva megerősödhet. Ugyanakkor elismerte, megkezdődhet a déli régiók kiéheztetése. „De így döntöttek a választók. Ha nagyobb lett volna a választókedv és több mandátumot szerzünk, a dolgok másképpen alakulhattak volna” – mutatott rá az MKP vezetője.


ÁšJ SZÁ“-TUDÁ“SåTÁS
[2006. 06. 30.]

Áœzenet az MKP elitnek

Tisztelt MKP elit,
Elképesztő az az önreflexió hiány, amelyben az utolsó években szenvedtek. Az érveim:
1. Az etnikai jellegű politikátokkal juttattátok be a soviniszta SNS-t a parlamentbe
2. A pártlista összeállításánál a megbízható kollaboráns és a többi magyar rovására gyorsan meggazdagodó bábukat preferáltátok, akik továbbra is vakon istenítik és fetisizálják majd minden lépéseiteket.
3. Ha a összes szavazók aránya elérte volna a 2002. évi szavazók arányát. Akkor az MKP arány nem érte volna el a 10%-ot sem.
4. Hogy stílszerű hasonlatot használjak, komoly sárgalap a szeparatista és az átlag ember érdekeit már nem képviselő politikátoknak, hogy 52 ezer szavazattal kevesebb Szlovákiai magyar szavazott. Mert ugye tudjuk, hogy a magyar vagy az MKP-re szavaz, vagy senkire.
„Bugár: mi mindent megtettünk” – csodálkozom, hogy ennek az üres frázisnak a kijelentésénél nem szakadt a tisztelt pártelnök úrra a mennyezet. Vagy a szabadég alatt hangzott el eme alibista szógyöngyszem?
Ezeket a szavaidat nem gondolhatod komolyan. Szerintem, magad se hiszed el ennek igazát. Ha pedig, komolyan gondoltad ezt a mondatot, elszomorító az önteltséged.
Kedves Béla, az „új” (nem megújult) parlamenti nyájad ismét 20 birkából tevődik össze (tisztelet a kivételnek) és Te magad arra játszol, hogy mint ellenzéki pártelnök újra megszerezd a parlament alelnöki posztját. Hasonlóan, mint Vete¹ka barátod a volt kormányidőszakban.
Á‰s ezzel meg is lesz a dolog oldva a Te szemszögedből nézvén.
Légyszi, gondolkozz el a személyes felelőséged teljesen egyértelmű mértékéről, azzal a szerintem várható szomorú folyamattal kapcsolatban, mikor az új kormány ezrével fogja elbocsátani a magyar ajkú becsületes közalkalmazottakat, mert a „magyarok alatt” jutottak munkahelyhez. Félő, hogy ezek az ártatlan inkvizíció áldozatok még egy-két álmodat is meg fogják bolygatni.
A végére egy apró elgondolkodtató szösszenet:
Tisztelt MKP elit. Minek kell még bekövetkezni, hogy józanészre térjetek és elkezdjétek az Európához illő modern regionális párt alapjainak lerakását? Nyissátok ki szemeitek, engedjetek be a pártba a friss gondolatokat, szabad vélemény megnyilvánulás és alternatív nézetek elveit, rendszerét.
Ellenkező esetben a párt intellektuálisan degenerálódik, elsorvad és így nincs jogotok, hogy ilyen „párt” képviselje a magyarok érdekeit Szlovákiában.


<b>Vencel:</b>

Legyetek egy kicsit visszafogottak. Bugár is olvassa a kukacot...

Á‰pitő jelleggel adjatok tánácsot alapszabállyal kapcsolatban .... pártszerkezeti kérdésekben .... vagy káderkérdésekben...
üdv


<b>Abraka:</b>

Vencel arra van ideje, hogy olvassa a kukacot, ja meg a kertjére, de a Commora Aula képviselőjére már nem, mert őfelsége nem ér rá(mkp-és szóvivő üzenete). Ja igen bocsánatot kérek minden becsületes MKP-tól én csak egyszerű magyar halandó vagyok, akinek csak egy a teendője, hogy fogja be a száját és kussoljon.

Á‰píteni, tanácsod adni kinek? és azt ki fogja figyelembe venni?

Egy tanácsot azért adnék:

"Drága fiam! Valahányszor olyan ember ügye kerül eléd, aki méltó az ítéletre, vagy olyan valaki, akit főbenjáró bűnnel vádolnak, ne veszítsd el higgadtságodat, és esküdözve se bizonygasd, hogy megbünteted őt, mert ez szükségképpen bizonytalan és törékeny dolog, hiszen az ostobán tett fogadalmainkat meg kell szegnünk. Többnyire ne is te magad bíráskodj, nehogy ez a tevékenységed, ha rangodon aluli, foltot ejtsen királyi méltóságodon, hanem az ilyen feladatot engedd át a bíráknak, hogy az ilyesmiben saját törvényük szerint ítélkezzenek. Á“vakodj attól, hogy bíró légy, annak örülj, hogy király vagy és annak mondanak. Mert a királyok, ha türelmesek, uralkodnak, ha viszont türelmetlenek, zsarnokoskodnak. Amikor pedig valami olyan ügy kerül eléd, amelyben a te méltóságodat illeti meg a bíráskodás, türelmesen, irgalmasan és esküdözés nélkül ítélkezz, hogy koronád dicséretre méltó és dicsőséges legyen.

7. A tanács fontosságáról
Királyok trónja mellett a hetedik helyet a tanács igényli magának. A tanács teszi a királyokat királlyá, szabja meg az ország határait, védi meg a hazát, rendezi el a háborúkat, szerzi meg a győzelmet, űzi el az ellenséget, nevezi néven a barátokat, szilárdítja meg a közösségeket, rombolja le az ellenséges táborokat. Mivel tehát a tanácsokban nagy haszon lehetősége rejlik, nem szabad, hogy azokat ostoba, követelődző vagy középszerű emberek adják, hanem úgy kell, hogy idősebb, az átlagnál derekabb, okosabb és a legbecsületesebb tanácsnokok alakítsák ki és tökéletesítsék őket. Ezért, fiam, ne a fiatalokkal és kevésbé okosokkal tanácskozzál, és tanácsot se tőlük kérj, hanem tanácsnokaidtól, akikre életkoruk és okosságuk miatt hárult ez a feladat. Mert a királyoknak adott tanácsoknak titokban kell maradniuk a bölcsek szívében, és nem engedhető meg, hogy az ostobák csélcsapsága elhíresztelje őket. Ha ugyanis okosakkal jársz együtt, okos leszel, ha ostobák közt forgolódsz, az ő társukká szegődöl – mondja a Szentlélek Salamon által. (...) Ezért mindenki azzal a tevékenységgel foglalkozzék, amelyik életkorához illő: tudniillik az ifjak a harccal, a tanácsnokok a tanácsadással. A fiatalokat azonban mégsem kell teljesen kizárni a tanácskozásból; valahányszor azonban tanácsot tartasz velük, még ha használható is a tanácsuk, terjeszd az idősebbek elé, hogy a bölcsesség zsinórmértékével mérd le valamennyi cselekedetedet! A teljesebb képhez egy részlet még idekívánkozik a gyermekek engedetlenségéről szóló 8. fejezetből:

(...) Á‰ppen ezért, szeretett fiam, atyád rendelkezései, mármint az enyéim, legyenek mindig kéznél nálad, hogy virágzó birodalmadat mindig királyi gyeplő irányítsa. A kétely mindenféle nyűge nélkül utánozd erkölcseimet, amelyekről láthatod, hogy illőek a királyi méltósághoz. Nehéz lesz megtartani királyi hatalmadat ezen a vidéken, ha nem fogod utánozni az előtted uralkodó elődeidet. Hiszen melyik görög kormányozhatná a latinokat görög szokás szerint, vagy melyik latin kormányozhatná a görögöket latin szokás szerint? Semelyik. Ezért az én gyakorlatomat kövesd, hogy a tieid között kiválónak, az idegenek között pedig dicséretre méltónak tartsanak."


<b>Vencel:</b>

Mielőtt arra keresnéd a választ, hogy ki miért nem fogad. Osztályozd le magad 1-10 -ig .... és pedig:
Szándék, koncepció, hitelesség


<b>Abraka: </b>

Szándék őszinte
koncepció önigazgatás, autonómia
hitelesség ahhoz mennyit kell hazudni?, hogy bevegyetek
és főleg kinek a hitelességéről van szó?
Az osztályzatot megtalálod a felvidek.ma lapon, meghát a honlapunk látogatotsága tangenszerűen növekszik, a mi hitelességünket ez adja meg, a nép véleménye nem pedig egy korrupt társaságé.
Tudod Vencel ne prédikáljatok az összefogásról, ha az ellenkezője az igaz, kezdjem el sorolni, gondolom nem kell.

Á‰rtem, nem baj Brüsszelben hitelesnek tartanak minket, s ha majd kimegyünk az utcára is a nép is a mi oldalunkra fog állni.
Ja az MKP-és tojások inkább legyenek majd nyersek, mert a túlságosan keményrefőzöttől megfájdulhat az ember feje.


<b>Vencel:</b>

...tehát abraka szerint, az MKP elnöke legyen türelmes.... legyen jó Tanácsa ...... öregekből, de nem ostobákból....a fiatalok tanácsait, ...pedig vigye az öregek, de nem ostobák elé

továbbá .... a hagyományok tükrében vezesse a pártját...

JÁ“L Á‰RTETTEM?<b>Abraka:</b>

Jól értetted!!! Az ébredés útjára lépni sohasem lehet késő és nem is szégyen.


Miért egy ilyen tanács, az öregek, a tapasztaltak tanácsa, írók, költők , ujságírók, politikusokból, nem segítene a FMN ügyén? Szerintem igenis, megoldható pl olvasd el Dobos írásait, tanácsait valaha, valaki figyelembe vette?


<b>Mata Hari:</b>

Hány pont kell a fogadóképességhez?
Elég az önpontozás, vagy a helyi MKP politbürot kell megkérnem


<b>Peti:</b>

Nem nekem szólt a kérdés, de hadd reagáljak épitő céllal:
abraka írta:
Szándék őszinte

ez elég hihető.

abraka írta:
koncepció önigazgatás, autonómia

Ez viszont ködös. Lapozgattam az oldalatokat többször is, de a lényeg sosem derült ki számomra. Á–nrendelkezési jog mint alapjog, területi és személyi autonómia kombinációja mind mind szép dolog, de nem világos hogyan akarjátok (akarjuk -mert gondolom minden kisebbségi magyar szeretné) ezt elérni. A parlament sosem fogja megszavazni, és népszavazást sosem fognak erre kiirni. Ha kiirnának, akkor se lenne többségi támogatottsága. Szóval KONCEPCIÁ“NAK nem elég annyi, hogy "önigazgatás, autonómia", mert ezek mögött a szép jelszavak mögött és az oldalon hemzsegő fenkölt idézetek mögött látszólag semmi stratégiátok nincsen.


<b>Abraka:</b>

Stratégia:

1. információ (folyamatban van mi csináljuk az MKP nem)
2. van egy preambulumtervezet, térkép (mi csináltunk, ha még nem is tökéletes)
3. vita (mi elindítottuk, az MKP fékezi)

Gondolom az MKP 10 év alatt ennyit nem csinált

Tudod elösször is az emberek(többség) bizalmát kell elnyerni, így csinálták a katalánok, megnevelték a saját nemzetük, információ, jogok ismertetése, lehetőségek felvázolása, bátorság csírájának az elültetése, nekünk az alapokkal kell kezdeni. Csodát mi se tudunk csinálni, egyenlőre mindenfajta támogatás nélkül úgy, hogy közben az MKP mint fékező erő viselkedik.

Egy komolyabb koncepció elkészítése folyamatban van.

Hogy hogyan érhetjük el?

1. Egységes fellépés nélkül nem fog menni, erre kellenek a viták, majd egy közös nevezőre jutni , a személyes érdekeinket alá kell rendelni a közösségi érdekeknek, az MKP-én belül nagyon sok becsületes ember van, a mi makacsságunkkal nekik is igyekszünk bátorságot adni.
2. a koncepciónk nem lehet valaki ellen (szlovákság), hanem valakiért, tehát a FMN-ért
3. Egy erős külföldi magyar lobbi létrehozása, ez is nagyon fontos

Vencel és saját magadat is, vagyis az MKP-ét osztályoztad
szerintem így a korrekt, aki A mond, mondjon B-t is

szándék ? 98-ban feladtátok
koncepció? nincsen
hitelesség? ennek a megitélését rábízom a Felvidéki Magyar Népre (FMN)


<b>Vencel:</b>

2,2,6


<b>Abraka:</b>

Azt hittem, hogy ez a megjegyzésed arra szólt, hogy bennem van a hiba, esetleg a kékvér hiánya, vagy hogy csak beszélünk és semmit nem teszünk azért, hogy a dolgok elmozduljanak a holtponról. Ezek szerint, hogy korrekt legyek mi talán többet tettünk, akkor a Bugár Ášr azért nem akar velünk találkozni mert fél a konfrontációtól és az esetleges sajtóvisszhangtól. Talán attól fél, hogy az újságok leközlik, hogy van itt néhány bolond aki saját pénzt és időt nem sajnálva elkezdett valamit tenni a FMN érdekében? Nézd én nem félek a konfrontációtól, nincs mit takargatnom és megnyugtathatlak, hogy feltünési viszketegségben sem szenvedek, amit csinálok lassam már egy éve, napi 10-15 órámba tellik, de megérte. Azok emailok, amiket kapunk arra buzdítanak minket, hogy jó úton haladunk és hogy folytatnunk kell. Már csak rajtatok múlik, hogy hogyan tovább, márciusban eldönthetitek, hogy velünk, vagy ellenünk. Mi jobban szeretnénk, ha a FMN érdekében egy egységes fellépés alakulna ki, az önigazgatás kiharcolása érdekében.
Ha Bugár Ášr is olvassa Kukacot, a honlapunkon keresztül üzenhet, hajlandó vagyok első lépcsőben, a kölcsönös tisztelet megadása fejében titokban is találkozni bármikor, bárhol.


<b>Vencel:</b>

Akkor, még egyzser:

peldaul szerintem:
Szándék, koncepció, hitelesség
mkp 2,2,6
abraka 10,?,1

nomármost, teljesen naivak lennénk, hogy ha nem úgy tekintenénk egypár dologra ....... hogy, mivel a felvidéki magyarság nem lojális (néhány egyed szerint) szlovákiával szemben ...igyekezet lehet, itt ott hiteles intézmények élére dôvernikeket ültetni. Nincs most kulcs arra, hogyan is lehetne a hitelességet mérni ezekben az igyekezeti időkben.

,.... tehát én sem találkoznék Veled, .... de kiváncsian olvasgatom az irásaidat....


<b>Abraka:</b>

A hitelességnek nálad mi a mércéje, nyugodtan konkretizáld, az okokat is, hogy miért nem találkoznál, valamitől talán félsz, vagy valami más oka van.
Jó munkamegosztás én írogatok, te meg olvasgatod. Állítasz valamit, aztán nem indoklodsz, mondasz valamit aztán félbehagyod, ezek után nem tudom ki a hiteles, az aki azt csinálja amit mond, vagy az aki önmaga hitelességét 6-os kategóriába helyezi, a másik őszinte igyekezetét ledegradálja 1-re.
Tudod Vencel hasonlóképpen argumentáltak a kommunisták is a nép érdekében tették, amit tettek. A fajtiszta elméleted úgy 60-70 évet megkésett. Tehát a klasszikus szöveg, maradjunk csöndben, mert ki tudja a szlovákok hogyan fognak reagálni.


<b>Vencel:</b>

Nem értetted meg

akkor ismétlés, de utoljára


Akkor, még egyzser:

peldaul szerintem:
Szándék, koncepció, hitelesség
mkp 2,2,6
abraka 10,?,1

nomármost, teljesen naivak lennénk, hogy ha nem úgy tekintenénk egypár dologra ....... hogy, mivel a felvidéki magyarság nem lojális (néhány egyed szerint) szlovákiával szemben ...igyekezet lehet, itt ott hiteles intézmények élére dôvernikeket ültetni. Nincs most kulcs arra, hogyan is lehetne a hitelességet mérni ezekben az igyekezeti időkben.

,.... tehát én sem találkoznék Veled, .... de kiváncsian olvasgatom az irásaidat....


<b>Abraka:</b>

Az az érzésem sejtem, hogy mire gondolsz, de akkor is az a véleményem, hogy a legnagyobb óvatossággal és megértéssel, de lépni kell. Mert állandó jelleggel a körforgalomban maradni, csak azért, mert nem tudjuk, hogy melyik a helyes kijárat, közben csendbe maradni nem kérdezni, akkor előbb -utóbb a zsákutcát választjuk.


<b>Abraka:</b>

Ha megengeded még lenne egy apró megjegyzésem, szerintem ti (Te) nem arra vagytok kiváncsiak, hogy mi mit írogatunk, hanem hol a többségi nép tűrő határa. Megnyugtathatlak, nincsen tűrő határ, ha a FMN többsége kérni fogja (fogjuk) az autonómiát, ők "összeomlanak" és hathatós EÁš-s lobbi nyomására azt megadják. Bizonyára erre azt mondod ez alak azt se tudja, hogy mit beszél, hisz a magyarok félnek és nem is akarják az autonómiát, ez igaz, ezért kell a neveléssel, őszinteséggel és nagy bátorsággal a kislépések igazságával az SK-s alkotmányadta jogainkból kiindulva menni és tenni, tenni a dolgunkat. A történelmi igazságosságot, kiköveteni és kiharcolni szokás, csak úgy alapon azt senki odaadni nem fogja és nem is adta. Természetesen minden egyes lépésünk megtervezésénél figyelembe kell venni a többségi nép érdekeit is.
Azzal a kockázattal, hogy fejünkre eshet egy tégla, véletlenül elüthet minket egy auto, esetleg megverjük saját magunkat, hát igen ez is benne van a pakliban és a "játék" része, ha az ember hisz egy ügy jogosságában, könnyebb az igazságtalanság logikáját megérteni és az ellen fellépni.

Az akaratnak és az őszinteségnek történelmi frigyre kell lépniük és akkor lesz autonómiánk is, vagyis saját dolgainkat, saját magunk szabta határain belül irányíthatjuk és ez által képesek leszünk az asszimilációs folyamatokat is megállítani, ...megmaradunk.

Az MKP fő problémája a komplikáltságában rejlik, túl sokan, sok mindenbe belebeszélnek. Egy párt akkor lesz ütőképes, ha a döntéshozatali szintje csupán néhány emberböl fog állni és döntéseit a többségi tagság, szavazóinak és a tapasztaltak (öregek tanácsa) véleménye, meghallgatása alapján hozza meg.

Hidd el minden csak relatív(látszólagos) és csupán a szabad akarat kérdése.


_________________
www.commorakozigaz.shp.hu
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Felvidéki közélet All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group