Kukac archí­vum Forum Index Kukac archí­vum
A www.kukac.sk archívuma
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Az arany mint értékmegörzö visszatérése

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Kukac kávéház
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 10:31 am    Post subject: Az arany mint értékmegörzö visszatérése Reply with quote

Az USA csödközelben, ha nem is már két hét múlva, de valamikor az amerikai elnökválasztás, 2012 októbere után mindenképpen CSÁ–DÁ–T fog jelenteni.

Lásd:

Agentúry hrozia Amerike. Zahráva sa s bankrotom
(A hitelminösítö-ügynökségek fenyegetik az USAt, mely a "csöddel játszadozik")

http://ekonomika.sme.sk/c/5978604/agentury-hrozia-amerike-zahrava-sa-s-bankrotom.html

Az Eurozónában is most már a nagy országokat is, mint Spanyolország és Olaszország, nyaldossa a csöd szele, kétlem, hogy nekik már bármiféle "mentöcsomagot" képes lesz összehozni az Eurozóna, hisz még a kicsike Görögországnak se tudnak lassan összekaparni elég pénzt.

Amint a csödhelyzetek miatt tovább fognak omladozni az állampapírpiacok, az USA-ét is beleértve, egyre több pénz fog áramlani aranyba, mint utolsó "mentsvárba".

A folyamat nemhogy nem lesz akadályozva, hanem egyenesen bátorítva lesz. A globális világ pénze ugyanis újból az ARANY lesz (az aranyfedezetü globális pénz), ez tudatos politikai célkitüzés, mely már hosszú évekkel ezelött a színfalak mögött el lett határozva.

Még mindig sok nagybefektetö nem tudatosította a helyzetet, két-három hete is többen pánikszerüen szabadultak az aranyuktól a tözsdéken... hogy aztán a napokban visszavásárolják azt.

Pedig olyan pofony egyszerü a dolog: ahol kifizethetetlenek az (állam)adóssághegyek, és nincs remény se arra, hogy megbocsássák/leírják azokat, ott az állampapírpiacok fognak omlani, és a pénznemek fognak értéktelenedni az arany helyett.

A jelenlegi papírpénzek mint az EURO és dollár a "folyamat" legvégén éppenséggel össze fog omlani.

Á‰s ha a globalizáció netán megbukna, és az EU és az EURO is szétesne, akkor meg az új európai pénzek "értéke" lesz csúnya meglepetés. A jelenlegi tarthatatlan (állam)adóssághegyeket akkor is fokozatosan el fog kelleni nyeletni valamivel... például az új pénzek (árfolyam)inflációján keresztül... mert azt ne higgye senki se, hogy a gazdagok majd belemennek abba, hogy simán leírják ezeket az adósságokat! Egy ilyen helyzet szintén az arany iránti keresletnek fog nem akármilyen módon kedvezni.

Az arany a napokban is döntögette a rekordokat.

Aki tehát még mindig azt hiszi, hogy az arany a jövöben "korrigálni fog", hogy pont ennek fog összeomlani az árfolyama, az idióta, és nagyon kegyetlen leckét fog tanulni.

A svájciaknak van a legtöbb eszük, a parlamentjük a napokban arról tárgyalt, nem kellene-e a svájci frankot újból aranyfedezetüvé tenni.
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Fri Jul 15, 2011 11:10 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
Aki tehát még mindig azt hiszi, hogy az arany a jövöben "korrigálni fog", hogy pont ennek fog összeomlani az árfolyama, az idióta, és nagyon kegyetlen leckét fog tanulni.

Hát én az arany esésésből és emelkedéséből is profitálni fogok. Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Mon Sep 26, 2011 2:37 pm    Post subject: Reply with quote

Az egész összeesküvéselméletet, amit a honlapodon terjesztesz, az a csoport találta ki, amibe én is tartozom. Tudtuk, hogy a legolcsóbb módja hogy pénzt húzzunk ki az emberekből az, hogy olyan féligazságokat kell terjeszteni, amiben hinni fognak és így önként fogják odaadni a pénzüket és még hálásak is lesznek, nem kell erővel elvenni.

Szerencsére mindig találni olyan hozzád hasonló lelkes Látnokokat, akik ostobasága és lelkesedése olyan határtalan, hogy miután magukévá tették a hazugságokat, amit terjeszteni akartunk azt szabad idejük rovására nagy buzgalommal meg is teszik nagy szolgálatokat téve nekünk.

Hogy mennyire jól működik ez az elképzelés mi sem mutatja jobban, hogy akkor kezded a legjobban szórni az igét, amikor az már a kisemberek számára előnytelen. Mi még az ezredévforduló táján 250USD aranyárnál léptünk be és most jött el az idő, hogy az olcsón vett protékát rásózzuk a balekokra.

Határtalan hálával tartozunk az olyan pokolravalóknak, mint Te, akik a nép becsapásában olyan mérhetetlen érdemeket szereztél és akik révén egy újabb szegénységi hullám fog végigsöpörni a becsapott nép körében. Hajrá!!! Ne érezz sajnálatot se fáradságot!!!

Folytasd csak a hazudozást és munkád gyümölcsét látni fogod beérni.

A provízió, amit ki fogunk Neked fizetni azoktól a megvezetett emberektől szedtük be, akik a Te tanácsadra vettek aranyat és ezüstöt a múltkor. Hatalmas alakítás volt, igazi Látnoki remekmű. A kisemberekkel meg ne törődj, eddig sem törődtél velük.

Szóval küld el a bankszámlaszámodat, küldjük a jól megérdemelt 30 ezüstödet.


Last edited by AlomUtas on Mon Sep 26, 2011 3:13 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Tue Nov 22, 2011 3:47 pm    Post subject: Reply with quote

Cikk a nov 18-i Wall Street Journal-ból:

Gold Lures Central Banks
(Az arany csábítja a központi bankokat)

http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203611404577043652396383484.html

Quote:
LONDON—Total central-bank gold purchases in the third quarter more than doubled from the second quarter and were almost seven times higher than a year earlier as countries continued to diversify reserves, according to a World Gold Council report.


2011 második negyedévéhez képest a harmadik negyedévben megduplázódott a felvásárolt arany mennyisége a világ központi bankjai által, és több mint hétszer olyan magas volt mint 2010 hasonló negyedévében, a londoni székhelyü "World Gold Council" jelentése szerint.

Az arany mint értékmegörzö visszatérése
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
rodnas2Joined: 27 Oct 2014
Posts: 1559

PostPosted: Wed Nov 23, 2011 7:16 am    Post subject: Reply with quote

Elmélkedés

Ha a bankok elkezdték felvásárolni az aranyat, az az én olvasatomba annyit jelent, az arany ára esni fog.

Itt a kiinduló pontom az, hogy a világon a bankárnál butább ember nincs.

Nézzünk egy Magyarországi példát:
A gilisztázók bank csődje.

Valamikor a kilencvenes évek elején valaki elhitette, hogy nagy haszon van a giliszták által megtisztított föld értékesítéséből. Aki kitalálta, annak abból lehetett a haszna, hogy a "gilisztázási" üzletbe belépők felvásárolták a giliszta szaporulatot.

Mert mint utólag megtudtuk, a kutyának sem kellett a giliszták által megtisztított termőföld.

Nagy haszon volt az üzletágon, a magyar bankok külön tanulmányok elkészítése után a gilisztázó üzletbe újonnan belépőknek giliszta vásárlásra hitelt adtak.
Pedig ez az üzlet tulajdonképp egy pilot játék volt, ami összedőlése előtt banki támogatást kapott, hogy még nagyobbra tudjon terjedni. A bankok nem vették észre, hogy a megtisztított föld a kutyának sem kell. Csak azzal foglalkoztak, hogy aki gilisztázik, haszna lesz.

A giliszta üzlet felfutását egyszerűen nem értettem. Nem értettem, hogy a hatalmas pénzzel, és munkával előállított termőföldből hogyan tudják a termő földet megvásárlók a befektetett pénzt vissza kapni. Mutatták, azt az öt, esetleg tíz köbméter földet, amelyre sok százezret rááldoztak. Hiszen bármit is termelnek azon az előállított földön, nem lehet azon akkora érték többletet előállítani. Azok meg néztek engem, hogy nem lehet ezt érteni?

A bankok támogatásával a fél Magyarország gilisztákkal foglalkozott. Majd mikor már senki nem akart belépni a giliszta üzletbe, kiderült, az a föld senkinek sem kell. Jött a krahh.

Az analógiám pedig az, hogy ami megtörténik kicsiben Magyarországon, az néhány év múlva valamiért törvényszerűen megjelenik a nagyvilágban. Az elmúlt húsz évnek ez a tapasztalata.

Az arany ára az elmúlt tíz évben felment legalább tízszeresére. Ha a bankok elkezdték annak felvásárlását, az még jobban felnyomja az arany árát. A bankok pedig (tapasztalatom alapján) képtelenek kiszámítani, hogy a saját viselkedésük hogyan befolyásolja a piacot.
Ilyen alapon az arany, mint érték megörző meg fog szűnni.

A bankárok debilitásáról:
Itt van a deviza adósság kérdése.
Még sehonnan nem cáfolták meg azt a hírt, hogy amennyiben egy bank svájci frankban alapú hitelt, helyezett ki, akkor a banknak a hitel összegének megfelelő arányban a bankban svájci frankot kellett tartalékolnia. Ezt Simor szájából hallottam.
Erre azzal jönnek, hogy a bankárok nem gondolták, hogy így elszabadul a svájci frank ára.
De kérem! Ennek a "tartalékolásnak" a következménye az, hogy látszólag nagy lesz a bizalom a svájci frankkal szemben! Ha a bankár azt mondja, hogy nem tudja kitalálni, hogy mi lesz az ilyen "tartalékolásnak" a végeredménye, az saját magáról mond ítéletet! Főként ha azt a frankot ki sem adták kezükből, mert az csak a kamatszámítás alapját adta!
A pórnépet behajtották a svájci frank alapú hitelekbe, az 1% viszont ténylegesen Svájcba helyezte át a pénzét.

Következtetés: az 1% megkopasztotta a 99%- ot.

Vagy mégsem olyan hülyék?
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Wed Nov 23, 2011 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Kezdik lerakni az új globális (aranyalapú) pénzügyi rendszer alapjait. A Rothschild-kartell (a világ nagy befektetési és központi bankjainak kartellje) azért csinálta a pénzügyi válságot, hogy lerombolja a mostani rendszert. Azért nem szabályozzák továbbra se a derivátumokat, hogy az általuk generált adóssághegyek tovább pusztítsák a rendszert. Azért verik bele maximálisan nagy adósságokba az országokat is, mert tudják, hogy a kezelhetetlen államadósságok és a spekulatív derivátumok által generált adóssághegyek kombinációja halálos méreg lesz... Csak az alacsonyabb beosztású bankárok (hasznos idióták) nem tudják, mi folyik, a illuminátusi vezérkar nagyonis tudja!

Cikkek azoknak, akik esetleg nem lennének tisztában a több mint 200 éves Rothschild-kartell valódi hatalmával:

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=53:napoleontol-jelcinig-1-resz&catid=4:a-rothschildek-jelen-vilag-valodi-urai&Itemid=41

http://www.pokolraveluk.com/content/index.php?option=com_content&view=article&id=15:a-rothschild-csalad-iszonyatos-hatalmat-dokumentalo-cikk&catid=4:a-rothschildek-jelen-vilag-valodi-urai&Itemid=41
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 7:21 am    Post subject: Reply with quote

Rodnas2 írta:
Quote:
Ha a bankok elkezdték felvásárolni az aranyat, az az én olvasatomba annyit jelent, az arany ára esni fog.


Rodnas2, kiváló megfigyelés! 10 pont! Pontosan erről van szó.

Átam már erről is egy cikket, sőt tényekkel támasztottam alá, hogy a történelemben számtalan példa van erre. A jegybankárok az utolsók a sorban: ők azok akik egy trend végén ébrednek fel.

Nem_programozhato persze mondja a magáét, de hát mondhatja is, ő akkor is magyarázatokat fog koholni, mikor már evidens lesz, hogy az arany ára zuhan.

Sajnos olyan régen fújja a nótát, hogy már képtelen elhagyni a süllyedő hajót. Pedig ép az arany lesz az, ami rá fog mutatni, hogy mennyire nem úgy mennek a dolgok, ahogy az elméleteiben állítja. Persze majd a jövőben kiragad dolgokat, amik még úgy-ahogy alátámasztják a téziseit, de félreértés ne essen, az, hogy nem látja pontosan az ok-okozati összefüggéseket csak azt bizonyítja, hogy az egész koncepciója hibás. Ha valami bejön is neki az csak a " vak tyúk is talál szemet" elv alapján lesz.

De, hogy igazságos legyek. Az arany csökkenő trendje még nem megerősített. Ha az 1600 árszint alatt zárna az arany, akkor már majdnem biztos, hogy a trend az arany piacán lefelé van. Addig csak olyan jelekre támaszkodhatunk, amikről Rodnas2 is beszélt.
Back to top
View user's profile Send private message
nem_programozhatoJoined: 27 Oct 2014
Posts: 598

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Az, az, az a nem normális fejed, az.
_________________
http://www.pokolraveluk.com
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Thu Nov 24, 2011 9:10 am    Post subject: Reply with quote

Tudod azért nem céltalan a vita, mert sikerült felállítani egy mutatót, ami eldönti, hogy kinek van igaza.

De ez nagyon jó, mert az elméleteidre mindig rá tudsz majd paszítani valamit, ami alapján életed végéig hiheted, hogy a helyes úton jársz. Míg nem találod magad olyan helyzetben, mikor bizonyítani is kell az elmélet életképességét.

Ennek lényegében örülhetnél is, nem értem miért rettegsz annyira tőle, hogy megmérettesd az elméletedet. Vedd pragmatikusan az egészet. ha kiderül, hogy nem működik az egész, akkor be kell csukni a boltot és olyan elmélet mellé kell állni, amelyik működik. Honlapod lehet akkor is és legalább nyugodtan alszol, hogy a jó oldalon állsz.
Back to top
View user's profile Send private message
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Tue Dec 13, 2011 3:13 am    Post subject: Reply with quote

http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyersanyag/menekulnek_a_befektetok_az_aranybol.159852.html

Ez is olyan mint a totó-niké.A "nagy tudású elemzők" vagy eltalálják, hogy hogyan mozog az árfolyam, vagy nem, de utólag mindig meg tudják magyarázni, hogy miért.
Ennyi erővel sportfogadáson is befektethetnének,1-2-X a lehetséges válasz.33,333333333333333333333333333333333% os eséllyel.-ja meg van a 0, ha esetleg nem nyit ki a tőzsde.

Csak azt tudnám, hogy ezek az elemzők mit elemeznek.Elolvassák a reggeli újságot és ha valaki azt nyilatkozza, hogy jól állunk, jöhet az emelkedés.Másnap pedig jöhet az ellentettje.Ezt még a nagyanyám is meg tudná csinálni,nem kell hozzá közgáz végzettség.Vagy lehet, hogy ezek sem rendelkeznek semmilyen végzettséggel???-csak úgy szakértőnek vallják magukat? Laughing
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Tue Dec 13, 2011 8:46 am    Post subject: Reply with quote

Igaz walkman!

A piac állandóan fel alá hullámzik, ezt konstatátlni bárki tudná. Sőt, ha a neve mellé ki is bigyesztené, hogy szakértő, bizony nehéz lenne ezen állítás igazságtartalmát kétségbevonni.

Magam úgy oldottam meg ezt a problémát, hogy mikor egy ilyen szakértő meglátogat a biztos tippjeivel azt mondom neki, hogy ok, veszem az ajánlatát, de csak ha úgy, hogy a kért összeg felét kiegészítem a többit neki kell letennie az asztalra. Erre általában megütköznek. Mondják, hogy nem úgy működik a dolog. Mondom én, ha biztos a tippjében, ahogy engem erről sikeresen meggyőzött, akkor ugye nem lehet probléma belemenni az üzletbe. A beszégetésünk addig kedélyes hangvétele általában azután kicsit veszt a fényéből és a találka vége sincs már messze.

Soha egyetlen szakértőt sem sikerült rávennem arra, hogy a saját tippjét velem megjátsza.

Ennek ellenére ismerek embereket, akik bizony rávettek ilyen fajta adrenalinsportokra. azok számára magától értetődő volt, hogy ők is benne voltak a buliban, sőt az egyik krapek ki is kötötte, hogy neki dupla pénzének kell lennie, mint nekem. Ezek a "vállalkozásaink" aztán általában sikeresen meg is valósultak. De a baj, hogy ezen emberek egyike sem nevezte magát szakértőnek.
Back to top
View user's profile Send private message
AlomUtasJoined: 27 Oct 2014
Posts: 790

PostPosted: Tue Dec 13, 2011 8:53 am    Post subject: Reply with quote

Ezt csak azért írom, mert velem ellentétben biztos vagyok benne, hogy kamocsai szakértő barátunk nem játszotta meg azt, amiről itt prédikál.

Ha vett volna aranyat, mikor ajánlgatta, akkor egy szavam nem lenne.
Back to top
View user's profile Send private message
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Sat Jun 02, 2012 5:35 am    Post subject: Reply with quote

Minél tovább, annál inkább bebizonyosodik, a tőzsdei szakértők azért vannak, hogy utólag megmagyarázzák, miért mozognak az árfolyamok.
Az aktuális mozgásra ráhúznak egy képletet, amivel igazolják elméletüket.Ágy nagyon okosnak tűnnek, a halandó emberek meg rájuk bízzák a pénzüket(magas jutalék fejében), mert megbíznak bennük, azt gondolják, a csodás elemzéseikkel belelátnak a jövőbe is.
A befektetések aztán vagy bejönnek, vagy nem-de ez utóbbi esetben is megvan a magyarázat, miért nem.Közben meg az az igazság, hogy csak találgatnak, aztán ha valami beválik, akkor verik a mellüket a csúcsbefektető szerepét eljátszva.Ez is csak egy reklám, toborozzák a további balekokat, akik meg fix pénzt fizetnek azért, hogy kezeljék a vagyonukat.A befektetőnek a haszna akkor is megvan-azt már a befektetni szánt pénzből levonják-ha elbukja az egész befektetni való pénzt.A szerződésben ez az apróbetűs rész.

Erre számtalan példa van, de a legfrissebb az aranyról készült

http://ecoline.hu/befektetes_tippek/2012/6/1/Epp_eltemettek_mire_feltamadt_az_arany_8C350Z#rss

Azért is írok, mert ezen a héten az egyik hazai bankban szerettek volna meggyőzni, hogy bízzam rájuk befektetni szánt megtakarításomat.
A rövid beszélgetés során, egy grafikonra hivatkozva az arany folyamatos gyengülését prognosztizálták, a dollár gyors ütemű emelkedése mellett.- a jövőheti magyarázat lesz "hosszútávon kell gondolkodni"

Ezt mondták 2003-ban, a Dlhopisový Korunový Fondra is amivel kilenc év elteltével buktam 11%-ot.
Egyszerű lekötéssel -kamatos kamattal közel megdupláztam volna befektetésemet. (csak megjegyzem-poplatok za zriadenie úètu 2%)- tehát 13%ot buktam valóságban.Még szerencse, hogy nem volt valami nagy összeg, amit beruháztam.
Ja és szétosztva 9 évre nem is számottevő a veszteség hisz még a másfél százalékot sem éri el.Mi ez ahhoz képest, hogy a Facebook-on 1 hét alatt buktak 30 % ot-az átszámítva 1 évre közel 1500 %-os bukás.
http://markets.ft.com/Research/Markets/Tearsheets/Summary?s=FB:NSQ
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
walkmanJoined: 27 Oct 2014
Posts: 665

PostPosted: Thu Dec 27, 2012 7:48 am    Post subject: Reply with quote

http://ekonomika.sme.sk/c/6648575/euro-tento-rok-prekvapilo-zlato-sklamalo.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Kukac archí­vum Forum Index -> Kukac kávéház All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group