En nem beszelek senki mas neveben. Sajat nezeteimet reprezentalom, pontosan, mint Te! Miert kell mindig maris Csakyval parhuzamba hozni engem. Nem mondom, hogy tokeletes az elnokunk, de Bugartol sokkal karakanabb, megha bizonytalannak is tunik. Semmi penzert nem lennek a helyeben. Rengeteg ember probalja belesujkolni a legjobb tanacsait az elnok teendoibe. Tudod, ez mindenhol igy mukodik. Bugar levaltasa ota, egy csendes honapja nem volt arra, hogy tenyleg nekiulljon es nyugottan atgondolja a jovot, a terveket...es kik nem engedtek azt-nem a szonoszo, nem is kadeha, vagy a smer-a sajatja, azoktol kapta a legtobb nem megerdemelt pofont. Teruleti autonomia letrehozasa a felvideken politikailag, jogilag, racionalis gondolkodas mellett SAJNOS kizart. Akkor meg a leheto legjobbat kell kihozni belole. De hisz, nincs ra tamogatas. Ha most lenne egy referendum, csak a magyarok koreben, 80% el se menne szavazni. A megmaradt 20-bol meg lehet hogy a NEM KELL AUTONOMIA gyozne. Elismerem, ki kell mondani az igenyt, de ilyen anyaorszagi tamogatas mellett,mi ertelme??? Akkor mar tenyleg varjunk meg egy 10 honapot es komolyan mondtam, en nyiltan az Autonomia mellett foglalok majd allast!!!
abraka
2010. Január 12. Kedd, 20:18
törzskukac
Hozzászólás témája: Re: Valasz Abraka bajtarsnak!
lehel írta:
En nem beszelek senki mas neveben. Sajat nezeteimet reprezentalom, pontosan, mint Te! Miert kell mindig maris Csakyval parhuzamba hozni engem. Nem mondom, hogy tokeletes az elnokunk, de Bugartol sokkal karakanabb, megha bizonytalannak is tunik. Semmi penzert nem lennek a helyeben. Rengeteg ember probalja belesujkolni a legjobb tanacsait az elnok teendoibe. Tudod, ez mindenhol igy mukodik. Bugar levaltasa ota, egy csendes honapja nem volt arra, hogy tenyleg nekiulljon es nyugottan atgondolja a jovot, a terveket...es kik nem engedtek azt-nem a szonoszo, nem is kadeha, vagy a smer-a sajatja, azoktol kapta a legtobb nem megerdemelt pofont. Teruleti autonomia letrehozasa a felvideken politikailag, jogilag, racionalis gondolkodas mellett SAJNOS kizart. Akkor meg a leheto legjobbat kell kihozni belole. De hisz, nincs ra tamogatas. Ha most lenne egy referendum, csak a magyarok koreben, 80% el se menne szavazni. A megmaradt 20-bol meg lehet hogy a NEM KELL AUTONOMIA gyozne. Elismerem, ki kell mondani az igenyt, de ilyen anyaorszagi tamogatas mellett,mi ertelme??? Akkor mar tenyleg varjunk meg egy 10 honapot es komolyan mondtam, en nyiltan az Autonomia mellett foglalok majd allast!!!
Legyen, akkor majd ősztől autonómiázunk, addig is csinálom egyedül.
Tudod, ha már kérdésfeltevés, nem azt kell kérdezni, hogy ki akarja az autonómiát, hanem azt kell kérdezni ki szeretné a saját ógyeit maga intézni, mert magyarul az autonómia ezt jelenti, erre pedig a 2008-as Fórum Intézetes felméséren 100 magyarból 80 azt mondta maga szeretné a saját ügyeit intézni.
Egyszer a harmincas években Andrej Hlinka szónokolt Pozsonyban: Drága testvérek, mi autonómiát akarunk!
A tömeg kiabált és skandálta, autonómiát akarunk. Egy fokossal hadonászó atyafihoz odmanent Lőrincz János és megkérdezte tőle: Bátyám, mi az az autonómia? Az öreg megdöbbent. No. - mondta, hogy leplezze zavarát. - Téged hogy hívnak? - Janinak. - Hát te Jani vagy, ez meg autonómia! - vágta ki magát az öreg.
OK, akkor osztol!
De van egy igazan nagy bajom a forumos hozzaszolasoddal! Nem biztos, hogy tudod, de az az intezet ugy adja le a kozvelemeny kutatasok eredmenyeit, ahogy az a rendelonek megfelel. Most lehet, hogy az autonomiaval kapcsolatos eppen az igazat tukrozi, de a Forum nalam teljesen lejaratta mar magat. Es aki tizszer farkast kialt hiaba...Megbizhato forrasokbol tudom, hogyha van ra penzed, akkor a rendeleshez az eredmenyt is csatolhatod. Na Slovensku je to tak.../aj s madarmi.../ specialne s Vilagim!
abraka
2010. Január 13. Szerda, 9:04
törzskukac
Hozzászólás témája: Re: Ok, akkor osztol!
lehel írta:
OK, akkor osztol!
De van egy igazan nagy bajom a forumos hozzaszolasoddal! Nem biztos, hogy tudod, de az az intezet ugy adja le a kozvelemeny kutatasok eredmenyeit, ahogy az a rendelonek megfelel. Most lehet, hogy az autonomiaval kapcsolatos eppen az igazat tukrozi, de a Forum nalam teljesen lejaratta mar magat. Es aki tizszer farkast kialt hiaba...Megbizhato forrasokbol tudom, hogyha van ra penzed, akkor a rendeleshez az eredmenyt is csatolhatod. Na Slovensku je to tak.../aj s madarmi.../ specialne s Vilagim!
Igen a Fórum Intézettel és főleg Tóth úrral nekem is rosszak a tapasztalataim. Emberileg érthető, mert a megélhetésükről, a kenyerükről van szó. Másképpen teljesen elfogadhatatlan lenne. Egyébként ugyanebben a felmérésben a megkérdezettek 5% akarta a területi autonómiát, de a saját ügyeiket 85% már maga szeretné intézni, tehát nagyon fontos a kérdésfeltevés, vagyis a villanykörtéről akarunk-e beszélni, vagy csak a körtéről mint gyümölcsről.
Hozzászólás témája: Re: MKP vagy MOST vagy autonomia?
lehel írta:
Biztos vagyok benne, hogy senki sem olyan hulye, hogy valasztasok elott huzza ki az autonomia ugyet. Ma, Szlovakiaban, de a szukebb Felvideken is politikai ongyilkossagnak szamit. De ha a valasztasok utan, tehat az ev vegeig nem vall szint az MKP, en minden tovabbi nelkul elhagyom a partot es beallok hozzatok!!! Jo igy? Nem vagyok megelhetesi politikus, soha nem is leszek az! A nemzetemert teszem azt, amit teszek es en Bugart csak egy nemzetarulonak tekintem!!!
...ez már a választási kampány???
...az mkp meg az autonómia...szóval kampány előtt nem vallanak színt, csak az a baj ez már a sokadik választás, de biztos úgy vannak vele mint az aggszűz, csak a megfelelő időre vár...csak hogy az mkpnál nem az autonómiával baj, hanem sok-sok dologgal...
...a hídról meg nincs véleményem, mert eddig csak egy rossz vicc... _________________ ...a tyúk a mindenség végzete,le róla az összes tollal!!!
mikulas
2010. Január 16. Szombat, 13:50
nagykukac
Hozzászólás témája:
bélu meg pali aggszuz? A csapat inkább a fürdozo örömökben paskoló pancsika lányokat sejtet! Mert ríni is tudnak ám!
Olvastam a vitadat! Miert nem tudtal vilagos egyenes valaszt adni a gyerkocnek? Ez egy picit fura volt. Amugy nem csak a `90s evekben zaklatjak, hurcoljak meg az embert. Nem tudom, hallottal mar a R. Gabor fele alapitvanyrol? Nemes celert kuzdott volna, de mar az elejen kinyirtak a sracot. Teljesen hiteltelenitettek, megfenyegettek stb. Sose mond azt egy bunozorol, hogy nem erdemes bortonbe zaratni! A Gabinak is lapos profillal kell mozogni. ertem en, hogy senki sem mer egy allamaparatus ellen menni. Olcso az emberi elet szlovakiaban, foleg, ha magyar az illeto. De Te eleg ismert vagy, nem hiszem, hogy csak ugy eltaposnanak. Lehet, talalna partnereket is hozza, akik szivesen segitenenek kitakaritani a szennyes politikai elitet!
Olvastam a vitadat! Miert nem tudtal vilagos egyenes valaszt adni a gyerkocnek? Ez egy picit fura volt. Amugy nem csak a `90s evekben zaklatjak, hurcoljak meg az embert. Nem tudom, hallottal mar a R. Gabor fele alapitvanyrol? Nemes celert kuzdott volna, de mar az elejen kinyirtak a sracot. Teljesen hiteltelenitettek, megfenyegettek stb. Sose mond azt egy bunozorol, hogy nem erdemes bortonbe zaratni! A Gabinak is lapos profillal kell mozogni. ertem en, hogy senki sem mer egy allamaparatus ellen menni. Olcso az emberi elet szlovakiaban, foleg, ha magyar az illeto. De Te eleg ismert vagy, nem hiszem, hogy csak ugy eltaposnanak. Lehet, talalna partnereket is hozza, akik szivesen segitenenek kitakaritani a szennyes politikai elitet!
Tudod vannak, legalább is számomra olyan íratlan szabályok és határok, amelyek nem akarok túllépni. Néha mikor a határon balancolok, már akkor a politikai fertő nekem esik. Tudod, hogy nézeteimmel még a felszínen tudtam maradni azt annak köszönhetem, hogy mindig ugyanazt mondom. Egy vitában sohasem az a célom, hogy bárkit is legyőzzek, hanem meggyőzni szeretném a vitapartneremet.Én nem szégyemlem a multamat, sem a hibáimból való okulást és csak annyit teszek, annyit vállalok fel ami sikerre vezethet, de legalább is a dolgokat egy helyes irányba mozdítja el. A kritikákban is azt keresem, ami segít a közös ügyünknek, nem pedig háborúzni akarok a vitapartnereimmel.
Egyre büszke vagyok, hogy argumentekkel még senkisem volt képes arra, hogy nézeteimet megváltoztassam. Persze mikor a másikoldalon elfogynak a józan érvek, jön a jól bevált lejáratás, lenézés és a hazugságáradat, de már ez sem zavar ezt is meg lehet szokni. Az én szememben maradnak a száraz tények és újabb tapasztalatok.
Tudod a takarításhoz akarat is kell, ha a szemétrakás nagy, ami a nemakarástól bűzlik, akkor ott nagyon nehéz egyről-kettőre jutni.
Ezért is döntöttem úgy, hogy csak annyit vállalok, amit meg is tudok lépni. Leírom a nézeteimet, kimegyek az utcára, ahol tudom elmondom mi nem tetszik, hogyan képzelem el mit is kéne tenni szerintem. Persze mindezcsak egy ember nézete, ami nem biztos, hogy a legjobb megoldásokat tartalmazza, de minden változás kezdete az akarat és főleg a szabad akarat mesgyéjén fog eldőlni.
Az utóbbi három évben sokminden megváltozott és ez a folyamat csak erősödni fog.
Tudod mindenkit el lehet söpörni, ha az illető haggya magát. Egy népet is le lehet söpörni a történelem küzdőteréről, ha haggya magát. Az ébredés pedig pontosan ahhoz kell, hogy ez ne történhessen meg. Mennyire vagyok ismert közszereplő, vagy sem, ez nem az én jogom megítélni, de továbbra is megteszek mindent, ami erőmből tellik, hogy az igazság az emberi szabad akarattal megtámogatva egy erkölcsösebb politikai életet teremtsen Felvidéken. Mégha mindez nélkülem fog megtörténni, én akkor is örülni fogok a sikernek. _________________ www.commorakozigaz.shp.hu
lehel
2010. Január 17. Vasárnap, 13:29
kiskukac
Hozzászólás témája: Tudod Abraka...
Tudod Abraka, nincs is baj a nezeteiddel. Te vagy az aki kimondja a celt. Az MKP meg, aki kivar. En es meg nehanyan eme ketto kozt szeretnenk megteremteni az egyensulyt es nyilvanosan a konkret, megvalosithato lepesekre helyezni a hangsulyt. De vannak szabalyok, amiket be kell tartanunk es tiszteletben kell tartanunk. Ettol lesz a mienk Team munka, mert erre aztan oriasi szukseg van. Vegre nem 5 kulon uton, ellensegesen kuzdeni ugyanazon celert, de ha 5 kulon uton is, egymassal-egymasert!. Aki ezt nem latja /most a tobbi pluralista rajongora gondolnek/, vakon hiszi, hogy itt Szlovakiaban barki is onkent dedelgetni fogja a magyart. Nem bizony! Ha itt nem fogunk mi ossze, a nep csak meginkabb eltavolodik a politikatol, sok baratsag, rokonsag bomlik majd fel az MKP-HID harc vegett es meg szetforgacsoltabban meg konnyebben asszimilalni fognak bennunket a csendes hodito szlovak erok. Ez nem egy buli, es ez nem Magyarorszagon zajlik. Nekunk sokkal tobb a veszteni valonk, mind csak a preferenciok... A FELVIDEKI MAGYARSAG PUSZTA LETE FOROG KOCKAN!!!
Bigman
2010. Január 17. Vasárnap, 17:32
törzskukac
Hozzászólás témája: Re: Tudod Abraka...
lehel írta:
Tudod Abraka, nincs is baj a nezeteiddel. Te vagy az aki kimondja a celt. Az MKP meg, aki kivar. En es meg nehanyan eme ketto kozt szeretnenk megteremteni az egyensulyt es nyilvanosan a konkret, megvalosithato lepesekre helyezni a hangsulyt. De vannak szabalyok, amiket be kell tartanunk es tiszteletben kell tartanunk. Ettol lesz a mienk Team munka, mert erre aztan oriasi szukseg van. Vegre nem 5 kulon uton, ellensegesen kuzdeni ugyanazon celert, de ha 5 kulon uton is, egymassal-egymasert!. Aki ezt nem latja /most a tobbi pluralista rajongora gondolnek/, vakon hiszi, hogy itt Szlovakiaban barki is onkent dedelgetni fogja a magyart. Nem bizony! Ha itt nem fogunk mi ossze, a nep csak meginkabb eltavolodik a politikatol, sok baratsag, rokonsag bomlik majd fel az MKP-HID harc vegett es meg szetforgacsoltabban meg konnyebben asszimilalni fognak bennunket a csendes hodito szlovak erok. Ez nem egy buli, es ez nem Magyarorszagon zajlik. Nekunk sokkal tobb a veszteni valonk, mind csak a preferenciok... A FELVIDEKI MAGYARSAG PUSZTA LETE FOROG KOCKAN!!!
Ha mindent ily sötéten látsz, miért nem gyújtasz gyertyát?? _________________ Bár zord a harc,de megéri a világ....
mikulas
2010. Január 17. Vasárnap, 19:58
nagykukac
Hozzászólás témája:
Továbbra is állítom, hogy csak jót tenne egy kis bojt! Ugyanakkor maradnak a megyei képviselok, a polgármsterek és az önkormányzati képviselok, tehát ott is lehet bizonyítani! Most mire megyünk a parlamentben? És a nyolc év alatt? Most üt vissza a sok mulasztás, mert soha nem tartották be a választási programban igérteket! Bélával az élen! Hogy kedvenc költomet idézzem : " ezt elbasztuk de férfimunka volt", tehát jobb lenne a négy szuk esztendo alatt a saját berkeinkben takarítani, nagytakarításra gondolok, és pontossan megfogalmazni a megmaradásunkhoz szükséges minimumot.
lehel
2010. Január 17. Vasárnap, 22:31
kiskukac
Hozzászólás témája: Re: Tudod Abraka...
Bigman írta:
Ha mindent ily sötéten látsz, miért nem gyújtasz gyertyát??
Gyujtanek ezret is, ha csak ennyi kellene, hogy a helyzet javuljon!
lehel
2010. Január 17. Vasárnap, 22:42
kiskukac
Hozzászólás témája:
mikulas írta:
Továbbra is állítom, hogy csak jót tenne egy kis bojt! Ugyanakkor maradnak a megyei képviselok, a polgármsterek és az önkormányzati képviselok, tehát ott is lehet bizonyítani! Most mire megyünk a parlamentben? És a nyolc év alatt? Most üt vissza a sok mulasztás, mert soha nem tartották be a választási programban igérteket! Bélával az élen! Hogy kedvenc költomet idézzem : " ezt elbasztuk de férfimunka volt", tehát jobb lenne a négy szuk esztendo alatt a saját berkeinkben takarítani, nagytakarításra gondolok, és pontossan megfogalmazni a megmaradásunkhoz szükséges minimumot.
Elismerem, hogy a parlamenti kepviseletunk nagy resze rettentoen passziv. Remelem, hogy a valasztok meg is buntetik azon kepviseloket, akik arra raszolgaltak! ..de en rettegek attol, hogy mi tortenne, ha kepviselet nelkul maradnank!
A polgarmesterek es tobbiek meg csak azzal gazdalkodhatnak, amit felulrol kapnak. Tehat, ha nem jon semmi, nem lesz mit elosztani a falvak kozt. A Belas MKP tenyleg semmit sem tett, csak a sokat ero informaciot passzolgatta a Vilaginak, meg a hasonloknak. Kapott is erte eleg zsetont, azert is kell neki ugy ugralni most, ahogy az Oszkar futyul. Hidd el, elobb utobb, elnyerik melto buntetesuket azok, akik azt megerdemlik. Uj arcokra van szukseg es az uj vezetes is megerdemel egy eselyt. Eddig nem volt eselyuk bizonyitani. Vegre kezd nyugalom lenni az MKP berkein belul, a munka is elkezdothet. Varjunk ki!
mikulas
2010. Január 18. Hétfő, 7:52
nagykukac
Hozzászólás témája:
Na várjunk csak Lehel! A kiskövesdi repülotér ügyében inkább Pali a ludas mint Béla! Kétszer járt ott meggyozni a parasztokat, hogy adják el a földjüket! A mai napig nincs tisztázva, hogy mi is történt! Pali volt a miniszterelnökhelyetes ha jól emlékszem, ebben a minoségében nem tett semmit a nemzetközi fórumokon az itt élo magyarságért, sot rossz szemmel pislogott azokra akik mertek valamit kezdeményezni (belgiumi magyar loby), stréber módon, és erre még büszke is, besegítette szlovákiát az EU-ba minden ellenszolgáltatás nélkül. Persze Béla áldásával, tehát a számmisztika szerint : 6x3+1 és 4x5-1! Mondom, új párt kell! Ez nem vált be. Béla meg menjen nyugdíjba az öregotthonába!
abraka
2010. Január 18. Hétfő, 9:47
törzskukac
Hozzászólás témája:
Tisztelt Lehel és mikulás,
ha hozzászólhatok a vitátokhoz, csak annyit szeretnék mondani, hogy inkább mikulás nézeteivel azonosulnék, mert bizony most radikálisabb hozzállás szükségéltetik. Vagyis, a felvidéki magyarságnak most az tenne jót hosszútván biztosan, ha négy évig nem lenne parlamenti képviselete, mert ez elvezetne, gyorsabban elvezethetne egy igazi megtisztulás iránya. Tudod én még emlékszek, mit mondtak a mostani MKP-s és Hídas (régebben csak MKP-s) politikusok, mi mindent igérgettek 1998 óta ugyanazt, amiből a lényeg mindig kimaradt, a szabad akarat irányította önrendelkezi jog bátor hirdetése, megjegyezném nem ütközne semmiféle hatályos törvénybe, sőt alkotmánnyal összhangban történne. Ami kimondja, hogy minden polgár egyforma jogban és méltóságban, valamint azt is hogy a hatalaom főbirtokosa a polgár, nem pedig a politikus. Miért nem ebben a szellemben politizál az MKP, bár Bugár már nincs ott, a hosszútávú un. stratégia terv újból csak kamu, mellébeszélés, semmi konkrétum. Ezért az elfogadott kamustratégiai tervből kifolyólag is, ez is elegendő ok, hogy menniük kell, ha ehhez más módszer nincs, másképpen nem lehet megvalósítani, akkor ki kell ejtetni 4 évre az MKP a parlamentből, Bugárékat pedig be sem szabad engedni. Csak ennyi kell a gyors gyógyuláshoz. A másodvonalbeli, a hatalomba törekedő fiatal emkápésokra szintén oda kell figyelni, ezek nem lehetnek Keszegh Béla, Fehér Csaba és Petheő Attila tipusúak, akik megízlelték a hatalom mézes-mázos ízét, változtatni már képtelenek, csakis a hatalom birtoklása érdekli, ki kell zárni a hatalom birtoklásának mégcsak a lehetőségéből is őket. Biztosan más régiókban is vannak olyanok akikre nagyon oda kell figyelni. Szerintem egy átmeneti időszakra, egy parlamentiség nélküli időszak alatt, mondjuk Berényi vezethetné a pártot, majd egy olyan fiatalember, fiatal politikus vehetné át a 2014-es választások előtt, aki képes lenne az MKP-t a parlamentbe juttatni, olyan képviselőkkel a háta mögött, akik tényleges és a szabad akarat irányította politizálásra alkalmasak lehetnének. Ez lenne az igazi változás előfeltételei. Ellenben, ha most az MKP színeiben megint csak a régi arcok kerülnek a parlamentbe, akkor ők ugyanazt a semmitmondó alibista politizálást fogják folytatni, amit eddig is tettek, mégha látszatra egy-két fiatal is bekerülne, hogy a néptömegek szemét betömjék, ők ha mernének és akarnának is változtatni, az erkölcsösebb politizáláshoz gyengék lennének és újabb 4 évet elfecsérelnénk feleslegesen és ott tartanánk, mint 1998-ban, vagy 2002-ben, vagy 2006-ban, vagy mint most is. Sok hűhó semmiért alapon már nem lehet politizálni, az igazi érdekképviselthez nem konferenciákra kell járni, az már kevés, a jogegyenlőségért az utcán is küzdeni kell, bátran, békésen úgy Ghandisan és Kinges küzdőszellemük szerint. Aki ezt nem tudatosítja, az magyarellenes, nem én aki arra szólítom fel a felvidéki magyarságot, hogy júniusban ne menjenek el szavazni, mert nincs kire. Bár előre elkönyvelhető, hogy megint én leszek a legnagyobb magyar közellenség, de ezt vállalom, mert amit én ajánlok az biztosan jobb, mint amire számíthatunk. _________________ www.commorakozigaz.shp.hu
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban